Labdát és stoplis cipőt minden könyvespolcra!

-Szűcs Gyula- | 2010. június 27. |

Régen jelentkezett könyvtámasz alrovatunk, úgyhogy épp időszerű, hogy a vb-őrület közepén stoplis csukákkal és bőrgolyókkal támasszuk fel!

Az eBay-ről például már 1,99 dollárért (plusz 8 dollár postaköltség) megrendelhetjük ezt a kicsit giccses, nagymamáink Orion tévéjére tett csipketerítők és porcelánkutyák hangulatát idéző könyvtámasz-kettőst, amin a focilabda inkább festett pimpoglabdára hajaz, az Adidas csuka meg a holland fapapucsok és a Tisza Cipőgyár 1979-ben készített, iskolaigazgatóknak ajándékozott minitopánkáinak szerelemgyereke.

 

A lenti, többfunkciós labdaszeletekért elkért 38 dodó (8775 forint) sem egy nagy rablás, ráadásul a cucc nemcsak polcdísznek, falra szerelhető virágtartónak is kiváló. Bár az artisticsensations.comon mindenféle II. világháborús könyvvel mutogatják, mi nyugodtan közéjük rakhatjuk Moncz Attila Futball-vb 1930-2010 - A kezdetektől napjainkig című kötetét, az antikváriumokban aranyáron vesztegetett, 1964-es kiadású Gombfutballt, vagy Stephen Foster-féle focianekdota-gyűjteményt, a Listák könyvét. Ugyannen egyébként príma focilabda alakú babzsákfotel is rendelhető, 137 dollárért (31 ezer forintért).

 

 

5 méteres belmagasságú, polgári lakásokba, fülesfotelek, állólámpák, tölgyfa íróasztalok és újrapárnázott, 100 éves székek közé kiváló polcdísz lehet a kremjo.comról levadászott, enyhén dohszagú, klasszikus labdapár és a hozzájuk tartozó oldszkúl adidas cipő, potom 58 dodóért (13 ezer forintért).

 

 

És végül az utolsó darab: dolgozószobák, ügyvédi irodák, éremfüzérekkel teleaggatott tinédzserszobák éke lehet a lenti könyvtámasz, ahol az erődbástyákra emlékeztető tintatartót 105 dollárért (24 ezer forint) krómozott, 125 dollárért (29 ezer dollárért) aranyozott változatban rendelhetjük meg a sportsnutunlimited.comtól.

 

Giccshalomnak érzed a fenti labdás-cipős cuccokat, de mindenképpen szeretnél valami hasonlót a legfelső polcodra? Nézz körül a korábbi posztjainkban, találtunk már könyvtámaszokat horgászoknak, Gyűrűk Ura-fanoknak, képregénygeekeknek, filmőrülteknek, élsportolóknak, horrorrajongóknak, Amerikabuziknak, Abe Lincoln-fetisisztáknak, notórius világcsavargóknak, sőt, Tarzan és Jungle Girl imádóinak is!

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.