Kreatív könyvtámaszok 3: Batmant minden geek polcára!

-Szűcs Gyula- | 2008. augusztus 07. |

Mától vetítik a hazai mozik a borongós hangulatú Sötét lovagot, ezért a Gollam-szobrok és a könyveken keresztülugró pisztráng után most azt néztük meg, milyen denevéremberes polcdíszekkel támaszthatjuk ki a kedvenc Batman-filmjeink duplalemezes dvd változatát, és az olyan 120 oldalas képregényköteteket, mint az Arkham Elmegyógyintézet.

forrás: superherotimes.com 

Első képünket a superherotimes.com-on lőttük, itt 295 dollárért (44 921 forintért) rendelhető meg az a dupla könyvtámasz, amin a vasalóállú Superman, és a nem kevésbé acélos izmú Batman igyekeznek megakadályozni képregénygyűjteményünk szétesését. Ezek a pózok simán hozzák az '50-es évek sztahanovista plakátjainak hangulatát, hiányoljuk is a "Kemény munkával előre a béke és a szocializmus ifjú harcosainak mozgalmáért!" feliratot a figurák lába alól. (Egyébként létezik komcsi Szuperman: a Red Son minisorozatban a kis Kal-El űrhajója nem Smallville határában zuhan le, hanem egy ukrán farmon, így Supermanből a Szovjetunió hőse lesz.)

forrás: zaldiva.com

Második denevéremberes könyvtámaszunkon a kriptoni szuperhím és a háztetők lovagja épp a rosszabbik énjüket építik bele a házfalba. Batman denevérszárnyas démona mellett Superman Frankenstein-kiadása kicsit olyan, mint egy elektromos kesztyűs vásári bohóc. Bár a kompozíció a patinás Superman & Batman Deluxe Bookends néven rendelhető meg a zaldiva.comról, az ára már kicsit barátibb, mint az előző, sztahanovista darabé: mindössze 250 dollár (38 067 forint).

forrás: comicden.com

A harmadik könyvtámasz hangulata az 1966-os Batman-tévésorozat juttatta eszünkbe amiben a csoffadt kis Robin minden epizódban benyögött egy "Holy guano!"-jellegű felkiáltást, ha jó csajt látott a parkban, vagy ha a pocakos Batman orrba vágta a Pingvint (a teljes gyűjtemény itt olvasható). Ebből a beállításból az is látszik, hogy  a kandallóból kiugró Denevérember Jokert akarja leverni, Robin pedig Rébuszt (utóbbi könyvtámasz egyben kiváló szemléltetőeszköz az "ajtóleszakítás, mint konfliktuskezelési módszer" doktrínához). A két szuperhős 250 dollárért rendelhető meg a comicden-ről.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.