Golfütőt és kosárlabdát minden könyvespolcra!

-Szűcs Gyula- | 2008. augusztus 24. |

Nemrég indult sorozatunkban már bemutattuk, milyen könyvtámaszokat tehetnek a horgászok, a Gyűrűk Ura-fanok és a képregény-geekek kedvenc köteteik mellé a polcra. Most, az olimpia véghajrájában természetesen sportvonalon néztünk szét. Főszerkesztőnk szerint a foci és az irodalom kéz a kézben járnak, ezért először olyan könyvtámaszokat kerestünk, amin hatszögekből összevarrt bőrgolyó díszeleg. Ilyenből van amúgy a legkevesebb, a külföldi oldalakról rendelhető polcdíszek készítői egyértelműen a kosárlabda-tojásfoci-baseball szentháromság bűvkörében élnek.

forrás: emmaseverything.com

Azt a könyvtámaszt, ahol  a kompozíció mégis kiegészül egy focilabdával, 42,5 dollárért (6707 forintért) rendelhetjük meg az emmaseverything.com gagyirózsaszín oldalán. Ez leginkább egy felújított panel, vagy új építésű társasház nappalijában (és "fiúszobájában") mutat jól, míg az alábbi, rusztikusabb darab inkább a százéves bérházak 4,5 méteres bellmagasságú, galériás albérleteibe való, ahol tilos levenni a csipketerítőt és a porcelánkutyát a tévé tetejéről. A lampsplus.comról egy ilyen könyvtámasz 59,91 dollárért (9469 forintért) rendelhető meg.

forrás: lampsplus.com

A századfordulós polgári sportegyleteket idéző, enyhén dohszagú könyvtámasz után jöjjön  a XXI. századi yuppie-életérzés tárgyi manifesztációja: a 98 dolláros (15 490 forintos) krómszínű golfütő. Amerikai konyhás-üvegasztalos nappalik polcainak ékessége lehet, ha eltaláljuk azt az arányt, ahol a golfütővel átdöfött Elfelejtett aranyak, a Soós-féle Gombfutball (ezt állítólag aranyáron veszik be az antikváriumok!) és a Gyárfás Tamás szerkesztette Sport-képeskönyvek még jól mutatnak egymás mellett.

forrás: greatsportbookends.com

Persze a golfütős könyvtámasznak is létezik undorítóan giccses változata. Az amazon.comról 31,85 dollárért (5000 forintért) rendelhető darabon még a főszerkesztőnk is kiakadt, amikor megnézte a monitoromon a cikksorozatba gyűjtött képeket. Szerinte nincs épeszű ember, aki ilyet tenne a könyvespolcára - de így legalább már megvan, mit kap majd születésnapjára a könyvesblogos szerzőktől.

forrás: mysimon.com

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.