Golfütőt és kosárlabdát minden könyvespolcra!

-Szűcs Gyula- | 2008. augusztus 24. |

Nemrég indult sorozatunkban már bemutattuk, milyen könyvtámaszokat tehetnek a horgászok, a Gyűrűk Ura-fanok és a képregény-geekek kedvenc köteteik mellé a polcra. Most, az olimpia véghajrájában természetesen sportvonalon néztünk szét. Főszerkesztőnk szerint a foci és az irodalom kéz a kézben járnak, ezért először olyan könyvtámaszokat kerestünk, amin hatszögekből összevarrt bőrgolyó díszeleg. Ilyenből van amúgy a legkevesebb, a külföldi oldalakról rendelhető polcdíszek készítői egyértelműen a kosárlabda-tojásfoci-baseball szentháromság bűvkörében élnek.

forrás: emmaseverything.com

Azt a könyvtámaszt, ahol  a kompozíció mégis kiegészül egy focilabdával, 42,5 dollárért (6707 forintért) rendelhetjük meg az emmaseverything.com gagyirózsaszín oldalán. Ez leginkább egy felújított panel, vagy új építésű társasház nappalijában (és "fiúszobájában") mutat jól, míg az alábbi, rusztikusabb darab inkább a százéves bérházak 4,5 méteres bellmagasságú, galériás albérleteibe való, ahol tilos levenni a csipketerítőt és a porcelánkutyát a tévé tetejéről. A lampsplus.comról egy ilyen könyvtámasz 59,91 dollárért (9469 forintért) rendelhető meg.

forrás: lampsplus.com

A századfordulós polgári sportegyleteket idéző, enyhén dohszagú könyvtámasz után jöjjön  a XXI. századi yuppie-életérzés tárgyi manifesztációja: a 98 dolláros (15 490 forintos) krómszínű golfütő. Amerikai konyhás-üvegasztalos nappalik polcainak ékessége lehet, ha eltaláljuk azt az arányt, ahol a golfütővel átdöfött Elfelejtett aranyak, a Soós-féle Gombfutball (ezt állítólag aranyáron veszik be az antikváriumok!) és a Gyárfás Tamás szerkesztette Sport-képeskönyvek még jól mutatnak egymás mellett.

forrás: greatsportbookends.com

Persze a golfütős könyvtámasznak is létezik undorítóan giccses változata. Az amazon.comról 31,85 dollárért (5000 forintért) rendelhető darabon még a főszerkesztőnk is kiakadt, amikor megnézte a monitoromon a cikksorozatba gyűjtött képeket. Szerinte nincs épeszű ember, aki ilyet tenne a könyvespolcára - de így legalább már megvan, mit kap majd születésnapjára a könyvesblogos szerzőktől.

forrás: mysimon.com