Golfütőt és kosárlabdát minden könyvespolcra!

-Szűcs Gyula- | 2008. augusztus 24. |

Nemrég indult sorozatunkban már bemutattuk, milyen könyvtámaszokat tehetnek a horgászok, a Gyűrűk Ura-fanok és a képregény-geekek kedvenc köteteik mellé a polcra. Most, az olimpia véghajrájában természetesen sportvonalon néztünk szét. Főszerkesztőnk szerint a foci és az irodalom kéz a kézben járnak, ezért először olyan könyvtámaszokat kerestünk, amin hatszögekből összevarrt bőrgolyó díszeleg. Ilyenből van amúgy a legkevesebb, a külföldi oldalakról rendelhető polcdíszek készítői egyértelműen a kosárlabda-tojásfoci-baseball szentháromság bűvkörében élnek.

forrás: emmaseverything.com

Azt a könyvtámaszt, ahol  a kompozíció mégis kiegészül egy focilabdával, 42,5 dollárért (6707 forintért) rendelhetjük meg az emmaseverything.com gagyirózsaszín oldalán. Ez leginkább egy felújított panel, vagy új építésű társasház nappalijában (és "fiúszobájában") mutat jól, míg az alábbi, rusztikusabb darab inkább a százéves bérházak 4,5 méteres bellmagasságú, galériás albérleteibe való, ahol tilos levenni a csipketerítőt és a porcelánkutyát a tévé tetejéről. A lampsplus.comról egy ilyen könyvtámasz 59,91 dollárért (9469 forintért) rendelhető meg.

forrás: lampsplus.com

A századfordulós polgári sportegyleteket idéző, enyhén dohszagú könyvtámasz után jöjjön  a XXI. századi yuppie-életérzés tárgyi manifesztációja: a 98 dolláros (15 490 forintos) krómszínű golfütő. Amerikai konyhás-üvegasztalos nappalik polcainak ékessége lehet, ha eltaláljuk azt az arányt, ahol a golfütővel átdöfött Elfelejtett aranyak, a Soós-féle Gombfutball (ezt állítólag aranyáron veszik be az antikváriumok!) és a Gyárfás Tamás szerkesztette Sport-képeskönyvek még jól mutatnak egymás mellett.

forrás: greatsportbookends.com

Persze a golfütős könyvtámasznak is létezik undorítóan giccses változata. Az amazon.comról 31,85 dollárért (5000 forintért) rendelhető darabon még a főszerkesztőnk is kiakadt, amikor megnézte a monitoromon a cikksorozatba gyűjtött képeket. Szerinte nincs épeszű ember, aki ilyet tenne a könyvespolcára - de így legalább már megvan, mit kap majd születésnapjára a könyvesblogos szerzőktől.

forrás: mysimon.com

 

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.