Kreatív könyvtámaszok, 2. rész: Egy könyv mind fölött

-Szűcs Gyula- | 2008. július 15. |

Sorozatunk előző részében könyveken átugró pisztrángot és art deco horgászorsót mutattunk be, most a Tolkien-rajongóknak szeretnénk ötleteket adni, milyen Gyűrűk Ura-könyvtámaszokkal díszíthetik fel otthon a fantasy-polcot.

forrás: houghtonmifflinbooks.com

A webshopokból rendelhető könyvtámaszok közül eddig egyértelműen a Gyűrűk ura ajándékdoboz tartalma a legszebb és a legötletesebb. Az egyik oldalon Gandalf kopog be Zsákos Bilbóhoz, a túloldalt pedig a 111 éves hobbit siet ajtót nyitni a kis előszobában, ahol még aprólékosan kidolgozott gyertyák és könyvek is vannak, otthonos összevisszaságban. Mondjuk az öreg varázslónak egy igazi fanatikus könyvespolcán, az egymás mellé sorakoztatott Babón, a Szilmarilokon, a Húrin gyermekein és A Gyűrűk Ura vázlatkönyvén is átgyalogolni legalább akkora tortúra lehet, mint keresztülvágni Mórián. A Gyűrűk Ura ajándékdoboz egy angol nyelvű kötettel és a két könyvtámasszal 119,95 dollárért (17 450 forintért) rendelhető meg a collectoybles.com-ról.

forrás: collectoybles.com

Gollam "2 in 1" skizofrén személyisége is adja magát, hogy könyvtámaszként díszítse a Gyűrűk Ura-rajongók polcait. Ha valaki ég a vágytól, hogy kedvenc trilógiáját jobbról a vigyorgó, kopasz Szméagol, balról a hegyes fogú, gonoszabbik énje támassza meg, 195 dollárért (28 360 forintért) rendelheti meg a két szobrot a noblecollection.com-ról.

forrás: noblecollection.com