Kreatív könyvtámaszok, 2. rész: Egy könyv mind fölött

-Szűcs Gyula- | 2008. július 15. |

Sorozatunk előző részében könyveken átugró pisztrángot és art deco horgászorsót mutattunk be, most a Tolkien-rajongóknak szeretnénk ötleteket adni, milyen Gyűrűk Ura-könyvtámaszokkal díszíthetik fel otthon a fantasy-polcot.

forrás: houghtonmifflinbooks.com

A webshopokból rendelhető könyvtámaszok közül eddig egyértelműen a Gyűrűk ura ajándékdoboz tartalma a legszebb és a legötletesebb. Az egyik oldalon Gandalf kopog be Zsákos Bilbóhoz, a túloldalt pedig a 111 éves hobbit siet ajtót nyitni a kis előszobában, ahol még aprólékosan kidolgozott gyertyák és könyvek is vannak, otthonos összevisszaságban. Mondjuk az öreg varázslónak egy igazi fanatikus könyvespolcán, az egymás mellé sorakoztatott Babón, a Szilmarilokon, a Húrin gyermekein és A Gyűrűk Ura vázlatkönyvén is átgyalogolni legalább akkora tortúra lehet, mint keresztülvágni Mórián. A Gyűrűk Ura ajándékdoboz egy angol nyelvű kötettel és a két könyvtámasszal 119,95 dollárért (17 450 forintért) rendelhető meg a collectoybles.com-ról.

forrás: collectoybles.com

Gollam "2 in 1" skizofrén személyisége is adja magát, hogy könyvtámaszként díszítse a Gyűrűk Ura-rajongók polcait. Ha valaki ég a vágytól, hogy kedvenc trilógiáját jobbról a vigyorgó, kopasz Szméagol, balról a hegyes fogú, gonoszabbik énje támassza meg, 195 dollárért (28 360 forintért) rendelheti meg a két szobrot a noblecollection.com-ról.

forrás: noblecollection.com

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.