Sasokkal és Pókemberrel Obamáért

-Szűcs Gyula- | 2009. január 20. |

Barack Obama hivatalos elnöki beiktatási ceremóniájának alkalmából az USA-buziknak, azaz a cowboycsizmák, az oldtimer autócsodák, és a tojásfoci megszállottjainak szeretnénk a kedvében járni. Kigyűjtöttünk pár honlapot, ahonnan sasos-csillagos könyvtámaszokat lehet rendelni, ha már le akarnak borulni a polcról az amerikai elnökéletrajzok, a Jack Ketchum-kötetek, vagy a lefóliázott, első kiadású Amazing Spider-Manek.

(forrás: gift-alore-more.com)

A fehérfejű rétisas olyasféle szent állat az amcsiknál, mint nálunk a turul, csak az óceán túlpartján nem röhögik körbe azt, aki ilyen madarakkal díszíti fel az íróasztalát. Ez a két elszánt tekintetű szárnyas, háttérben a kék-fehér-piros jenki zászlóval már 13,95 dollárért (2948 forintért) a miénk lehet. Lényegesen drágább (akciósan 99,99 dollár, azaz 21.265 forint) de cserébe jóval elegánsabb, arisztokratikusabb a lenti két bronz madárfej  a decorative-bookends-gifts.comról. Az embernek tisztára olyan érzése támad tőle, mintha Ulysses Grant dolgozószobájában ülne, és rögtön égető vágyat érez a virginiai Richmond (a konföderációs csapatok fellegvárának) szétágyúzására.

(forrás: decorative-bookends-gifts.com)

Obama győzelmével végre már nemcsak a hollywoodi katasztrófafilmekben  és sci-fikben vannak fekete elkökök. Akik itthon kék pólóban izgulták végig az amerikai elnökválasztást, és álmukban is a "Yes We Can" kampánydalt dúdolgatták, most akár ébenfa Obama-szoborral is feldíszíthetik a könyvespolcukat. Az Epoch Book Ministries honlapján csak 11,97 dollár (2540 forint), de itt érdemes alaposabban is körülnézni, mert tele van gyönyörű afrikai és western hangulatú dísztárgyakkal (meg persze giccses porfogókkal is).

(forrás: ebmoneness.com)

Mint kiderült, Obama győzelmével egyúttal az első igazi képregénygeek elnök vonul be a Fehér Házba - persze csak ha nem egy jól kitalált PR-fogással van dolgunk, és valóban annyira rajong Pókemberért, ahogy azt Joe Quesada, a Marvel főnöke bizonygatja. Az biztos, hogy az Obama-borítós Amazing Spider-Man #583 jelentősen megnövelte a derék hálószövő (amúgy is impozáns) eladási statisztikáit. A Homokembert, Venomot és Peter Parkert felvonultató könyvtámasz most 199 dollárért (42.324 forintért) rendelhető meg a ToyManiáról, de nem árt ha tudjuk, hogy ez egy politikaillag inkorrekt kompozíció, mert itt a fekete fickó a gonosz.

(forrás: toymania.com)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.