Sasokkal és Pókemberrel Obamáért

-Szűcs Gyula- | 2009. január 20. |

Barack Obama hivatalos elnöki beiktatási ceremóniájának alkalmából az USA-buziknak, azaz a cowboycsizmák, az oldtimer autócsodák, és a tojásfoci megszállottjainak szeretnénk a kedvében járni. Kigyűjtöttünk pár honlapot, ahonnan sasos-csillagos könyvtámaszokat lehet rendelni, ha már le akarnak borulni a polcról az amerikai elnökéletrajzok, a Jack Ketchum-kötetek, vagy a lefóliázott, első kiadású Amazing Spider-Manek.

(forrás: gift-alore-more.com)

A fehérfejű rétisas olyasféle szent állat az amcsiknál, mint nálunk a turul, csak az óceán túlpartján nem röhögik körbe azt, aki ilyen madarakkal díszíti fel az íróasztalát. Ez a két elszánt tekintetű szárnyas, háttérben a kék-fehér-piros jenki zászlóval már 13,95 dollárért (2948 forintért) a miénk lehet. Lényegesen drágább (akciósan 99,99 dollár, azaz 21.265 forint) de cserébe jóval elegánsabb, arisztokratikusabb a lenti két bronz madárfej  a decorative-bookends-gifts.comról. Az embernek tisztára olyan érzése támad tőle, mintha Ulysses Grant dolgozószobájában ülne, és rögtön égető vágyat érez a virginiai Richmond (a konföderációs csapatok fellegvárának) szétágyúzására.

(forrás: decorative-bookends-gifts.com)

Obama győzelmével végre már nemcsak a hollywoodi katasztrófafilmekben  és sci-fikben vannak fekete elkökök. Akik itthon kék pólóban izgulták végig az amerikai elnökválasztást, és álmukban is a "Yes We Can" kampánydalt dúdolgatták, most akár ébenfa Obama-szoborral is feldíszíthetik a könyvespolcukat. Az Epoch Book Ministries honlapján csak 11,97 dollár (2540 forint), de itt érdemes alaposabban is körülnézni, mert tele van gyönyörű afrikai és western hangulatú dísztárgyakkal (meg persze giccses porfogókkal is).

(forrás: ebmoneness.com)

Mint kiderült, Obama győzelmével egyúttal az első igazi képregénygeek elnök vonul be a Fehér Házba - persze csak ha nem egy jól kitalált PR-fogással van dolgunk, és valóban annyira rajong Pókemberért, ahogy azt Joe Quesada, a Marvel főnöke bizonygatja. Az biztos, hogy az Obama-borítós Amazing Spider-Man #583 jelentősen megnövelte a derék hálószövő (amúgy is impozáns) eladási statisztikáit. A Homokembert, Venomot és Peter Parkert felvonultató könyvtámasz most 199 dollárért (42.324 forintért) rendelhető meg a ToyManiáról, de nem árt ha tudjuk, hogy ez egy politikaillag inkorrekt kompozíció, mert itt a fekete fickó a gonosz.

(forrás: toymania.com)

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.