Díszítsd koponyarakással a Stephen King-gyűjteményedet!

-Szűcs Gyula- | 2008. november 01. |

Zombiként feltámadt könyvtámasz rovatunk hétvégi témája mi más lehetne, mint a Halloween, bár valamilyen érthetetlen okból klasszikus töklámpásokat nem tehetünk ki kedvenc Clive Barker- és Stephen King-köteteink mellé. Helyette vehetünk temetőkaput, csontvázat, vagy - stílusosan - magát a grimaszoló Holtak könyvét az Army of Darkness című trash-klasszikusból! Esetleg rendelhetünk két szolid koponyarakást 45 fontért (14 552 forintért) a tattoozról, bár ezek inkább olyanok, mint valami kellék a Terminator-filmek Ítélet Napja jelenetében.

(forrás: tattooz.com)

Ezt a 17,5 cm magas, pentagrammás sírkőnek támaszkodó Kaszást 18,95 fontért (azaz 6506 forintért) láttuk  a spellowhouse.comon. Ugyanitt 33,10 font (11 350 Forint) a londoni Highgate temető 23 cm-es, kovácsoltvas kapuja, az obligát fekete macskával. Ez amúgy az a hírhedt Északi kapu, ami egybeforrt a highgate-i vámpír történetével: két 16 éves lány a temetőn át rövidítették le a hazafelé vezető utat, de egy idő után arra lettek figyelmesek, hogy kinyílnak a sírok, és hullák lebegnek elő belőlük.

(forrás: spellowhouse.com)

Az egyetlen hivatásos brit vámpírvadász, Seán Manchester 1970-ben megállapította, hogy a Highgate temetőben egy "vámpírkirály" él, aki még wallachiai nemesként (és gyakorló feketemágusként) érkezett Angliába a XIX. században. Manchester el akarta égettetni a gróf holttestét, ez azonban ellentétes az angol szokásjoggal, így a highgate-i vámpír állítólag még ma is ott kísért az Északi kapu sírjai között.

(forrás: goodiemax.nl)

49,95 euróért (12 737 forintért) horrorgyűjteményünk ideális dísze lehet az emberbőrbe kötött Nekronomikon, azaz a Holtak könyve, Sam Raimi Evil Dead-sorozatából. (Azt persze tegyük hozzá, hogy ezek igazából a trilógia dvd-kiadásaihoz készültek, gyűjtői toknak.) A hagyományos, L alakú, páros könyvtámaszokat kedvelőknek viszont az ücsörgő csontvázharcosokat javasoljuk. Őket 16,49 fontért (5332 forintért) lehet megrendelni a Gifts2collectiblesről. Fantasy-őrülteknél remekül mutat a Lord Soth-sztorik vagy a Ravenloft-regények mellett, de a kockásgarbós középkor-szakértők is kirakhatják Pesti György Haláltáncéneke mellé.

(forrás: Gifts2collectibles)

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.