Han Solo lőtt először - a kedvenc könyveidre

-Szűcs Gyula- | 2008. szeptember 22. |

Pár napja megtalálták a Föld legöregebb, Alien-kinézetű hangyáját, és már az új Star Wars animációs filmet is vetítik a mozik. Könyvtámasz rovatunkba ezért ezen a héten a filmtörténet legendás habszivacs figurái közül választottuk ki a kocsmaasztalnál ülő Greedót, és a banánfejű Idegeneket.

Ki ne ismerné a klasszikus kocsmajelenetet a 77-es Csillagok háborújából: kedvenc űrcsempészünk, Han Solo az egyezkedés közepén lepuffantja Greedót az asztal alatt kibiztosított sugárpisztollyal. Lucas viszont később úgy döntött, Han nem lehet hidegvérű gyilkos, az Darth Vader műfaja, meg különben is, mit szólnak majd hozzá a gyerekek. A felújított változatban már Greedo lőtt először (a paródiavideókban többször is).

forrás: flickr.com

Könyvtámasznak mondjuk nem túl jó ez a jelenet, mert a két figura közé pakolt kötetek pont eltakarják egymás elől a szereplőket. Sajnos csak ez az egyféle Star Wars könyvtámasz létezik, láttuk 114 dollárért (19.000 forint) és 169,90-ért (28.000 forint) is, de egy ideje már nem kapható. Reméljük a Lucasfilm idővel felfedezi magának a Burger King menükhöz csomagolt játékok után a könyvespolcokat is, és letarolja a piacot az új könyvtámaszokkal!

forrás: theempire.com.au

Az Alien-könyvtámasz veszettül jól mutat egy teljes polcnyi Alien-regény mellett!  Utóbbiakat amúgy ma a Szukits adja ki, a '90-es években meg a Valhalla jelentetett meg minden héten egy újat (még Gáspár András is írt két egész jó sztorit, a Dark Horse  egyik Alien Vs. Predator képregénye alapján, kihasználva a rendszerváltás utáni  szerzői jogi káoszt). Az Alien-könyvtámaszt ALIENS Deluxe Wall Relief néven érdemes keresni, az eBay-en például 3,2 fontért (974 forintért!) láttunk egyet. A korábbi könyvtámaszoktól eltérően ehhez a szetthez csak egy figura tartozik. Létezik viszont egy másik változat is, bár ezen a xenomorf olyan, mintha hascsikarás kínozná:

forrás: theempire.com.au

Természetesen azoknak is kerestünk könyvtámaszt, akik a banánfejű űrlények helyett  a rasztahajú, csillagközi mészárosoknak szurkoltak az Alien Vs Predator  regények olvasásakor, vagy a mozifilmek alatt.  A könyvek vagy akár a díszdobozos DVD-k mellé is kitehető űrpáros 114,99 dollárért (19.123 forintért) rendelhető meg az amazon.comról.

forrás: amazon.com

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.