KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Kartali Zsuzsanna: A pajzsember [Képalá]

Képalá |

Jelen is vagyok, meg nem is. Mint egy plexipajzs, ami nagyon véd, kicsit takar. Úgy kell erőt sugároznom, hogy az általános figyelmet ne vonjam magamra, csakis a speciálist. Azt viszont extra meggyőzően.

Nem beszélhetek se Vele, se Róla. Igazából magamról se. Egyvalami biztos: nem érek rá magányosnak lenni, akárcsak Ő.

Van viszont egy titkos vágyam, amit elmondhatok: szeretném, ha az integetős bevetéseken nem Ő állna a pápamobilban. Igaz, nem tudhatok róla, lehet-e helyette valaki más, és ha igen, mikor. Az rést üthetne a pajzson. Hinnem kell, hogy ő mindig Ő. Akik szeretik, azok szemében így is van, aki pedig ártana neki, higgye csak, hogy üres alteregó. 

Senki sem tudhatja, hogy a Körülötte állók közül melyik vagyok. Ha nem végezném tűpontosan a dolgomat, talán én sem tudnám. Szakmám névtelen, támadhatatlan szerzeteseként azt kell elhitetnem, hogy szentségtörés volna a válltömés alatt megsejteni az angyalszárnyakat.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Kovács Brigitta: Mondd, így tervezted te ezt? [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Balázs Imola: Mondom, hát! [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Csibra-Kaizler Tamara: Testőrök között [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Polc

Hidegrázós élmény Ulickaja Csak egy pestisét olvasni

...

Családi ügyek, viharok és a klímakatasztrófa érdekelte legjobban a sci-fi írókat 2019-ben

...

Zadie Smith a karantén alatt a szenvedésről, a nők helyzetéről és a rasszizmusról elmélkedett

...

2020 hangulata a magyar fantasztikus kisprózákba is beszűrődik

...
A hét könyve
Kritika
Ben Lerner Amerikájában a nyelv fegyver, a kultúra mindig férfias
...
Nagy

Mikor kezdtük el félreérteni a boldogságot?

Oliver Burkeman pszichológiai témájú könyvet írt, ő maga mégsem pszichológus. Túladagolt boldogság című kötete egyszerre gondolatébresztő és meghökkentő olvasmány.