KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa központ halmágyi zsolt loránd pályázat

Balázs Imola: Mondom, hát! [Képalá]

Képalá |

Szóval, tehát, elméletileg, gyakorlatilag ez úgy volt, hogy a polgármester úr azt akarta, hogy ezen a felvonuláson legyen valami szent, valami vallásos. Mondta erre van pénz, mert az emberek szórakoztatása és lelki ápolása fontos, mert attól az emberek jobban érzik magukat, az életük is jobb lesz. Aztán szerveztünk egy kollektívát a helyiekből. Voltak ötletek. Hát!  Nem akartunk szokványosat. Papírmasé az egész. Kivéve a tető, az műanyag. Úgy! Sokat dolgoztunk rajt. De megérte. Hát meg így hírt adunk magunkról, hogy élünk, létezünk, itt is van élet. Munka közben voltak morgolódások, de elméletileg megoldottuk azt is. Az asszonyok is sokat dolgoztak. Besegítettek a fiatalok is. Vágtak, ragasztottak, varrtak. De hát tessék mondani, nem ez a munka ünnepe? Tényleg, valóban, olyan mint az igazi. Az őrök mind falubeliek, ott az Acél Dezső, a Makrancos Józsi, a Bőrtarisznya. Hát és a többiek. Tudja, miért hívják Bőrtarisznyának? Tessék alássan elmondom, azért mert egyszer kapott egy névtelen szerelmes levelet. Azt berakta egy kis bőrszütyőbe, mindig magánál hordja. Most is ott lapul az öltönye zsebében. Amúgy egyedül van, de most úgy kipucoválta magát, hátha összejön neki valami. Egész pofásak így, mind. Meg jól csinálják a szerepet is. Tetszik látni, örül mindenki, ilyen még sose volt. Szóval, gyakorlatilag, elméletileg sok munka, de megéri, mert az ember látja a mosolyokat az arcokon. Most már nincs megállás, jövőre majd valami még nagyobbat kell durrantani.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Labancz Eszter Csenge: Tégla [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Csibra-Kaizler Tamara: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Molnár Réka: Áttűnések [Képalá]

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

A hét könyve
Kritika
Salman Rushdie és a kétélű kés, ami élni hagyta
...
Podcast

drMáriás: Lehet 20 éves az ember, de 100 év történetét hordozza

A világ legfejlettebb demokráciájáról tudósít új albumában drMáriás, aki soha nem akart politikával foglalkozni. Hallgassátok meg a Könyves Magazin podcastját! 

Olvass!
...
Beleolvasó

Olvass bele Nádasdy Ádám új verseskötetébe!

Nádasdy Ádám versei az emberélet útjának felén túlról szólnak. Mutatunk kettőt.

...
Beleolvasó

Mit teszel, ha kiderül, hogy talán nem a barátod gyilkosát csukták le? - Olvass bele Rebecca Makkai új krimijébe!

Amikor a sikeres tanárt és podcastert visszahívják tanítani a régi gimnáziumába, egy régi gyilkosságban is új nyomra bukkan. Olvass bele Rebecca Makkai könyvébe!

...
Beleolvasó

Háy János új regényének 8 milliárd ember a szereplője – Olvass bele!

Háy János új regényének szereplői közt találsz két töritanárt, három színésznőt, három magyartanárnőt, két pszichológust, egy sátoraljaújhelyi könyvtárost és magát az elbeszélőt is, meg persze egy csomó aranyos kis háziállatot. Olvass bele!