Chris Hemsworth gátlástalan tudóst játszik A pók fejében

Chris Hemsworth gátlástalan tudóst játszik A pók fejében

Június 17-én mutatja be a Netflix A pók feje című filmet, amely George Saunders novelláján alapul. Itt az előzetese.

ro |

A pók feje helyszíne egy modern büntetés-végrehajtási intézet, ahol a fogvatartottak a tudós Steve Abnesti felügyelete alatt (őt alakítja Chris Hemsworth) csökkenthetik a büntetésük időtartamát, ha önként részt vesznek különböző tudatmódosító szerek kísérleteiben.A film a Man Booker-díjas George Saunders Escape from Spiderhead című disztópikus novelláján alapul, amely 2010-ben jelent meg a New Yorkerben, később pedig a 2013-as Tenth of December című kötetben jelent meg - apró poén, hogy a most érkezett előzetesben az egyik fogvatartott épp ezt a kötetet forgatja (lásd a nyitóképet is):

A filmet már a koronavírus-járvány alatt forgatták Ausztráliában; a rendező Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick), a forgatókönyvet pedig Rhett Reese és Paul Wernick írták (Deadpool 1–2.).

George Saunderstől a Lincoln és a bardo című kötet olvasható magyarul, erről ITT írtunk korábban.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

George Saunders novellaíró nyerte a PEN Malamud-díjat

...
Nagy

Abraham Lincoln a temetőben lett nagy elnök

...
Általános cikkek

HOSSZÚ: Melyben Andre Agassi nővé változtat egy tinilányt

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

Még több olvasnivaló
...
Hírek

5 könyv a balatoni strandoláshoz

Végre kitört a nyári szünet és megérkezett a strandidő is, ennek apropóján olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a Balatonhoz kapcsolódnak. Van köztük romantikus regény, novelláskötet, krimi és gyerekkönyv is. 

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

Chimamanda Ngozi Adichie nigériai-amerikai feminista szerző könyvében és TED Talk videójában a női természet félreértéséről mesélt, és arról, miért is kellene mostantól másként nevelnünk fiainkat és lányainkat.

...
Nagy

Nixon nem úszta meg a lehallgatási botrányt - 50 éves a Watergate

1972. június 17-ére virradó éjjel pattant ki az Egyesült Államokban a Watergate-ügy, amelynek nyomán Richard Nixon - az amerikai elnökök közül egyedüliként - kénytelen volt lemondani tisztségéről. Az ügyről két könyvet is írt a botrányt kirobbantó két újságíró, Bob Woodward és Carl Bernstein - utóbbival volt szerencsénk már interjúzni is.

A hét könyve
Zöld
Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.