Egy amerikai novellista első regénye nyerte a Man Bookert

Egy amerikai novellista első regénye nyerte a Man Bookert

.konyvesblog. | 2017. október 17. |

George Saunders átveszi a díjat Kamilla cornwalli hercegnétől (kép forrása)

Paul Beatty után újra amerikai szerző, George Saunders nyerte el az egyik legnagyobb presztízsű irodalmi díjat, a Man Bookert. Az 58 éves író eddig főleg a novelláival szerzett hírnevet, a Lincoln in the Bardo az első regénye, mellyel rögtön be is húzta a díjat. A mű cselekménye Abraham Lincoln fiának, William Wallace Lincolnnak a halála után játszódik, fő témái a veszteség és a gyász.

Az idei rövidlistán összesen három amerikai szerepelt, ami csak azért érdekes, mert egy szabálymódosítás miatt amerikai szerző kötete csak 2014 óta lehet versenyben. A nyertes 50 ezer fonttal lett gazdagabb.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.