Tíz cím, amit még elolvashatsz a 2022-es premier előtt!

Arcátlan

Nora Roberts
Tünékeny szerelem
Ford.: Békési József, Gold Book, 2018, 336 oldal
-

Január közepén debütál a Netflixen a Monika Mitchell rendezte Arcátlan című film, amelyben Alyssa Milano alakítja a kriimíró főhőst, aki nővére halála ügyében kezd nyomozni. A film Nora Roberts Tünékeny szerelem című regényét dolgozza fel.

Veszedelmes viszonyok

Pierre Choderlos de Laclos
Veszedelmes viszonyok
Ford.: Örkény István, Menő Könyvek, 2021, 536 oldal
-

Ugyancsak a Netflixhez köthető a Veszedelmes viszonyok új feldolgozása Rachel Suissa rendezésében. Pierre Choderlos de Laclos klasszikusának számos adaptációja elérhető (az egyik legemlékezetesebb az 1988-as Glenn Close-zal, John Malkovich-csal és Michelle Pfeifferrel), ugyanakkor a legfrissebb szerint a jól ismert cselekmény napjainkban játszódik majd.

The Gray Man

-

Mark Greaney regényéből Anthony és Joe Russo rendezett filmet: ebben Ryan Gosling egy korábbi CIA-ügynökből lett bérgyilkost alakít, akinek egykori kollégája (Chris Evans) ered a nyomába. A stáblistán olyan nevekre bukkanhatunk még, mint Billy Bob Thornton, Regé-Jean Page és Ana de Armas.

A Gyűrűk Ura-sorozat

-

Szeptember 2-án debütál az Amazon Prime Videón A Gyűrűk Ura-sorozat, amely több ezer évvel a regénybeli cselekmények előtti Másodkorba repíti majd a nézőket. A fejlesztés már 2017-ben elkezdődött, miután az Amazon közel 250 millió dollárért megvette a televíziós jogokat. Az adaptáció rekordokat döntögethet, mivel várhatóan ez lesz minden idők legdrágább sorozata.

Megfojtott virágok

David Grann
Megfojtott virágok
Ford.: Babits Péter, Bookline Könyvek, 2019, 353 oldal
-

Az Apple-hez köthető Martin Scorsese legújabb filmje, amely David Grann könyvén alapul. Utóbbi középpontjában az oklahomai oszázs indiántörzs több tagjának meggyilkolása áll - mindez azután, hogy olajat találtak a földjükön, és a törzs tagjai hirtelen a világ leggazdagabb embereivé váltak. A főbb szerepekben Leonardo DiCaprio és Robert de Niro látható.

No Exit

Taylor Adams
No Exit
Ford.: Tamás Dénes, Tericum, 2018, 328 oldal
-

Taylor Adams azonos című regényében egy fiatal nő elakad a hóesésben valahol a Sziklás-hegységben. Egy autós pihenőben kell töltenie az éjszakát néhány ismeretlen társaságában, amikor felfedez egy minden bizonnyal elrabolt gyereket. A filmet Damien Power rendezte. (Disney+)

A Spiderwick krónikák-sorozat

Tony DiTerlizzi és Holly Black
Spiderwick krónika - Fantasztikus gyűjteményes kiadás
Ford.: Till Tamás, Ciceró, 2020, 457 oldal
-

Élőszereplős sorozatadaptáció készül az azonos című, Tony DiTerlizzi és Holly Black által jegyzett könyvek alapján, amelyek hősei találnak egy furcsa lényekről szóló könyvet, ezzel pedig egy varázslatos párhuzamos világot fedeznek fel. (Disney+)

Pinokkió

Carlo Collodi
Pinokkió kalandjai
Ford.: Rónay György, Ciceró, 2019, 184 oldal
-

Ugyancsak élőszereplős változatban mutatják be a Carlo Collodi klasszikusán alapuló filmet, amelyben Geppettót Tom Hanks alakítja majd - Robert Zemeckis rendezővel nem ez az első közös munkájuk, hiszen már a Forrest Gumpban is együtt dolgoztak. A gonosz kocsist Luke Evans alakítja, a tündért pedig Cynthia Erivo. (Disney+)

Secret Invasion-sorozat

Brian Michael Bendis
Ez a cím helye
Ford.: Harza Tamás, Kingpin, 2014, 128 oldal
-

A Marvel-rajongók sem maradnak muníció nélkül: az azonos című képregény-adaptációban olyan színészek bukkannak majd fel, mint
Samuel L. Jackson, Olivia Colman és Emilia Clarke. A Puliwood korábban azt írta a történetről, hogy Fury és Talos párosának a földi társadalom szinte minden rétegébe beszivárgó ellenséges skrullokkal kell majd felvenniük a küzdelmet. (Disney+)

Moon Knight

A Budapesten forgatott minisorozat címszereplője (aki képregényben 1975-ben bukkant fel először) egy egykori tengerészgyalogos, akit magára hagytak a sivatagban, de az egyiptomi holdisten megmenti, hogy bosszúállóként szolgálja majd őt. Az új feldolgozásban Oscar Isaac játssza a Holdlovagot, és a filmben fontos szerep jut még Ethan Hawke-nak. (Disney+)

Forrás: livreshebdo.fr

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Később kerül a mozikba az Ahol a folyami rákok énekelnek adaptációja

Bár nagyon sok rajongó várja már a Delia Owens regényéből készült filmet, csak július vége felé kerül majd a képernyőkre.

...
Szórakozás

Ezeket a könyvadaptációkat nézzük 2022-ben!

Jövőre is izgalmasnak ígérkező könyvadaptációkat láthatunk a mozikban és a streaming szolgáltatókon, ezekből mutatunk tizenkét filmet, amit érdemes lehet megnézni.

...
Hírek

Nemes Z. Márió forgatókönyve alapján készült a Dr. Moreau adaptációja

Nemes Z. Márió forgatókönyve alapján elkészült a Dr. Moreau című 20 perces H. G. Wells-adaptáció-mutációja – adta hírül a Bázis.

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Ezek a non-fiction könyvek érkeznek 2022 első felében! (I. rész)

2022 első félévének kínálatából válogattunk - és mivel annyi izgalmas téma és cím érkezik, tényirodalmi ajánlónkat két részre bontottuk. Íme, az első adag!

...
Kritika

Az elveszített pénisztől a szövetkezetbe tömörülő táltosokig - 2021 magyar SFF novellái

A Gabo antológiája negyszerre is bizonyítja, hogy a magyar fantasztikus irodalom sokszínűen virul, köszönhetően nemcsak a már ismert szerzőknek, hanem a meglepően jól indító újoncoknak is.

...
Nagy

Újévi fogadalom: ismerjük meg idén a sémáinkat!

Sokak újévi fogadalma szokott az önismerethez és a személyes fejlődéshez kapcsolódni. Remélhetőleg ez idén sincs másképp, hiszen ezen az úton sose érhetünk teljesen célba, mindig lesznek újabb kihívások, újabb fordulópontok, újabb kérdések és újabb nézőpontok. Ha még nem ismerjük, legyen az egyik ilyen nézőpont a sématerápia!

A hét könyve
Kritika
A halállal játszanak a gyászukkal magukra hagyott gyerekek
...
Nagy

Ezek a non-fiction könyvek érkeznek 2022 első felében! (II. rész)

2022 első félévének kínálatából válogattunk - és mivel annyi izgalmas téma és cím érkezik, tényirodalmi ajánlónkat két részre bontottuk. Íme, a második adag!

...

Boldizsár Ildikó: Hétmilliárd individuum csap össze ahelyett, hogy közösséget alkotna

...

Alex Schulman: Minden írásomban megbocsátok az anyámnak

...

Kalapos Éva Veronika: Egy életen át írni fogom a szüleimet [PODCAST]

...

Kaszás György: Tele vagyunk gondolkodási hibákkal

Olvass!
...
Beleolvasó

Miként lesz a falu gazdaságának fellendítője a Hangya szövetkezet, majd a szexuális segédeszközök gyártása?

A költőként elismert Bognár Péter első regényében egymást követik a rejtélyek, és felbolydul egy falu élete. Mutatunk egy részt belőle!

...
Beleolvasó

Boldizsár Ildikó: Nem a mese gyógyít, hanem az a világkép és gondolkodásmód, amibe a mese bekapcsol

Boldizsár Ildikó mesekutató, író szerkesztő, kritikus, a Metamorphoses Meseterápiás Módszer megalkotója lesz a Túl a plafonon podcast második vendége. Hangolódásként olvass bele Életválságok meséi - Mesekalauz útkeresőknek című kötetébe!

...
Beleolvasó

Egy hétvége elég ahhoz, hogy egy barátság évtizedes konfliktusai a felszínre kerüljenek

A hetvenes éveiben járó Adele, Wendy és Jude a negyedik barátnőjüket gyászolják. Egy sorsfordító hétvégén nemcsak a barátságukat, de az egész életüket is átértékelik. Olvass bele a Hétvégébe!