Victoria és David Beckham - fotó: davidbeckham.com - konyvesmagazin

A napokban jelenik meg a The House of Beckham: Money, Sex and Power (A Beckham-ház: Pénz, szex és hatalom) című könyv az Egyesült Királyságban, melyben Tom Bower újságíró – állítása szerint – fellebbenti a fátylat arról, hogy milyen valójában a Beckham-házaspár élete és kapcsolata. Bár a Guardian kritikusa szerint a könyv kevés újdonsággal szolgál, és a sztorik többsége inszinuáció, összegyűjtöttek közüle hat meglepő híresztelést.

Posh megölte Becks buliját a Glastonburyn

David Beckham 2017-ben a Glastonbury fesztiválon tisztességes celeb módjára bulizott egy VIP klubban, és attól eltekintve, hogy kitöröltetett magáról egy fotót, amin egy ismeretlen nő mellett kapták le, remekül szórakozott. Nem volt semmi gond addig, amíg meg nem érkezett a neje egy helikopterrel. Mivel állítólag a férje egész hétvégére eltűnt, Victoria iszonyatos balhét csinált, és miután elmentek, a fiukra, Brooklynra hárult a kellemetlen feladat, hogy valahogy oldja a feszültséget a helyen.

A házaspár nagyon smucig

A könyv szerint Rebecca Loos, akivel David Beckham a madridi évek alatt megcsalta Victoriát, azután döntött úgy, hogy kitálal, amikor egy étteremben a focista nem akart borravalót adni egy pincérnőnek.

De egyébként is hajlamosak fogukhoz verni a garast: egy fotózáson Victoria el akart számoltatni egy zacskó csipszet, máskor nem akarta kifizetni egy beosztottja mindössze 8 fontos taxiköltségét, David flancos Unicef adománygyűjtő-partiján pedig olcsó, félédes bort szolgáltak fel, ami ráadásul langyos volt.

Bower azt állítja, hogy az adófizetéssel is trükköznek,

és David Beckham számára legalább olyan fontossá vált elkerülni az adózást, mint a foci.

Divatbakik

Victoria egyszer meggyőzte Michael Silver divattervezőt, hogy olyan szűk farmereket gyártson, amiket szinte senki sem tudott magára húzni – végül eladatlanul végezték Silver raktárában.

Ennél azonban súlyosabb, hogy David egyszer egy Adolf Eichmann arcképével díszített pólóban feszített. Igen, a náci Eichmannéval. Beckham azzal védekezett, hogy a pólót egy amerikai rajongójától kapta postán.

Elég rossz színészek

Habár David nagyon szeretett volna bekerülni Guy Ritchie egyik filmjébe, Hollywood nem igazán volt vevő erre. Még egy 200 ezer fontért elvállalt hajzseléreklám is kifogott rajta (az összeg miatt egyébként dühöngött a felesége, olyan kevésnek ítélte). „Sokkolt minket a hangja. Nem tudtuk kipréselni belőle a jelenetet” - mesélte egy stábtag. Persze, végül is nem színész, de még ennél is rosszabb volt, hogy

képtelen volt a kamera előtt a hálóba találni.

Amikor pedig Victoria egy Walkers csipszreklám arca volt, a forgatáson a lábdublőrének azt mondta, egyáltalán nem hasonlít rá, a termékből nem volt hajlandó enni, az állítólagos humorérzékének pedig nyoma sem volt.

Ijesztőek David szexuális sms-ei

Bower azt írja, hogy amikor csak Becks az ügynöke londoni irodájában járt, mindig úgy tűnt, mintha minden egyes nőt pontozna fejben. Voltak, akik próbálták észrevétetni magukat vele, mások szerint visszataszító volt a viselkedése. 

Sarah Marbeck, az egyik nő, akivel a sztárnak a könyv szerint viszonya volt, elmentette az sms-eket. Victoriára Wendyként hivatkozott, Saraht Giling-galangnak szólította, és többek között azt írta neki:

arról fantáziál, hogy úgy szedi fel, mint Richard Gere egy utcalányt

a Micsoda nő!-ben. A hűtlenkedés miatt egyébként Victoria be is húzott a férjének, állítólag.

Lovagias ügyek

David nemcsak filmszerepre ácsingózott, hanem lovagi címre is. Ennek eléréséhez például volt egy olyan terv, hogy a kazah és az azeri diktátorok szponzorálják, hogy egy hétre kilőjék az űrbe. Ez az ötlet nem tetszett neki annyira,

az ellen viszont nem volt kifogása, hogy felszólaljon a skótok potenciális függetlensége ellen,

remélve, hogy ezzel David Cameron akkori miniszterelnök kegyeibe férkőzik.

Csakhogy a brit adó- és vámhivatal nem volt lenyűgözve Beckham adómachinációitól, ráadásul a kitüntetési bizottság vezetőjét nagyon zavarta a pár látványosan költekező életmódja. De ami a legvalószínűbb oknak tűnik, az az, hogy Beckham többször is visszautasította, hogy a saját vagyonából akár csak egymillió fontot is az Unicefnek adományozzon. 

(Guardian, fotó: DavidBeckham.com)

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

Kapcsolódó cikkek
...
Beleolvasó

Marco Rossi egy mániákus őrülttől tanulta az edzősködést

Rossi elmondja, milyen edzői habitusok, gondolkodások határozták meg saját kapitányi koncepcióját, illetve kiderült, mit lesett el a legendás Marcelo Bielsától és a vízilabdás Farago Tamás olimpiai bajnoktól?  

...
Hírek

Indul a foci Eb, a legjobb európai regényt keressük!

Egy országot egy regény képvisel a németországi futball Európa-bajnoksággal párhuzamosan elindított játékunkon. Sok-sok izgalmas könyv, szavazások meccsidőpontokban: olvasással éld túl az Eb-t!

...
Nagy

Indul a foci Eb! – 7 könyv sikeredzők életéről és vezérelveiről

Már mindenki a pénteken startoló foci Eb meccseire vár. De vajon mit tanulhatunk a labda nyelvén beszélő férfiak, a taktikát művészi szinten űző profik, az egyedi játékfilozófiát megvalósító gondolkodók életrajzi köteteiből? Nem is keveset!  

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.

Hírek
...
Beleolvasó

Örülök, hogy meghalt az anyám – Olvass bele a volt hollywoodi gyereksztár memoárjába!

...
Beleolvasó

Fukuyama a klasszikus liberalizmus elveinek válságát vizsgálja – Olvass bele!

...
Szórakozás

A Normális emberek sztárja szívesen visszatérne Marianne karakteréhez

...
Hírek

Gypsy Rose Blanchard maga olvassa fel memoárját hangoskönyvben

...
Hírek

Salman Rushdie ősszel érkező regénye a tökéletes birodalom bukásáról szól

...
Szórakozás

Anthony Hopkins római császárt alakít egy új gladiátoros sorozatban

Kiemeltek
...
Nagy

Olvasnál egy parkban 40 másik emberrel? Irány az Olvasópiknik

Márciusban indult és sikerrel működik a Kastner Kommunity Olvasóbulija, ami a nyári hónapokra a kávézó mellett található parkba költözik. Papp Virággal, az esemény szervezőjével beszélgettünk.

...
Nagy

A 10 kedvenc idézetünk Jón Kalman Stefánssontól

Szeptemberben, a Könyvfesztivál vendégeként ismét Magyarországra érkezik Jón Kalman Stefánsson. Mutatjuk a kedvenc idézeteinket az izlandi írótól.

...
Nagy

Nietzsche a saját filozófiájába őrült bele vagy egyszerűen beteg volt?

Az egyik legmegosztóbb filozófus, Friedrich Nietzsche tragikus életének utolsó részét vegetatív állapotban töltötte. De mi okozhatta korai összeomlását?

...
Nagy

Alessandro Baricco Budapesten: Az élet egyik célja, hogy elengedjük a félelmeinket

Először járt Budapesten az ünnepelt olasz író, Alessandro Baricco. A beszélgetésen sok minden szóba került a zenétől a mesterséges intelligencián és Nemecsek Ernőn át odáig, hogy régebben jobb volt-e gyereknek lenni, mint ma.

Szerzőink

...
Kiss Imola

Ez a 20 legjobb könyv, amit a 21. században írtak – a New York Times olvasói szerint

...
Horányi Hanna Zelma

Olvasnál egy parkban 40 másik emberrel? Irány az Olvasópiknik

...
ko

A 10 kedvenc idézetünk Jón Kalman Stefánssontól