Új könyv vizsgálja a gyilkosságot, amely a Twin Peakset ihlette

Új könyv vizsgálja a gyilkosságot, amely a Twin Peakset ihlette

Könyves Magazin | 2020. július 13. |

Folytatódik a Twin Peaks-saga, abban az értelemben legalábbis, hogy hamarosan könyv jelenik meg arról a rejtélyes gyilkosságról, amely a sorozatot ihlette. A tervek szerint a non-fictionből készül majd egy dokumentumfilm is, mindkettő címe: Blonde, Beautiful, and Dead: The Murder Mystery That Inspired Twin Peaks (~ Szőke, gyönyörű és halott - A gyilkossági rejtély, amely a Twin Peakset ihlette). A könyv és a dokumentumfilm is a fiatal Hazel Drew 1908-as megölésének körülményeit fogja alaposabban körüljárni.

Az utolsó dosszié varázstalanítja a Twin Peakset - Könyves magazin

Amennyire szerettük a harmadik évadot beharangozó Frost-kötetet, a Twin Peaks titkos történetét, épp annyira kelt csalódást az univerzum lezáró műveként beharangozott kötet, Az utolsó dosszié, ami olyan, mintha erkölcstanórán mondaná fel a tanár a kisváros lakóinak életrajzát.

A David Bushman és Mark Givens által írt könyv várhatóan 2021-ben jelenik meg, az előszót pedig Mark Frost írja, aki David Lynch-csel együtt a Twin Peaks egyik atyaúristene volt. Frost most azt mondta, hogy Hazel Drew esete már gyerekként izgatta a fantáziáját, az ugyanis erősen rávilágít arra, hogyan kapcsolódik össze a hatalom, a pénz és a szexuális politika, mindezt pedig ma is nagyon aktuálisnak tartja. Hozzátette, hogy ez a sokáig kísértő történet évtizedekkel később rémálomszerű táptalajt biztosított egy kitalált tragédiának, amelynek legfőbb kérdése az lett:

Ki ölte meg Laura Palmert?

A sorozatot amúgy sokáig a Frost-Lynch alkotópáros sem tudta elengedni: 2016-ban jelent meg a sorozat hivatalos regénye, a Twin Peaks titkos története, amelyben Frost egyrészt felfedi az első két évad meg nem oldott titkait, másrészt a modern amerikai miszticizmus keretébe ágyazza az amerikai őslakosság mitológiáját, harmadrészt pedig előkészíti az új évad legalapvetőbb konfliktusait.

Forrás: IndieWire

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy
Twin Peakstől a tengerig – Deres Kornélia és Závada Péter kötetbemutatója
...
Hírek
Októberben jön magyarul a hivatalos Twin Peaks-regény
...
Kritika
Az utolsó dosszié varázstalanítja a Twin Peakset
Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta
Szívünk rajta - Mesebeli és igazi lányok, akik fittyet hánytak az elvárásokra

Kik azok a lányhősök, akik nem ismerik azt a szót, hogy lehetetlen? Akik nem várnak tétlenül arra, hogy más megoldja a problémáikat vagy esetleg a - külvilág szerint - megfelelő mederbe terelje az életüket? Szerencsére a gyerekeknek szánt könyvekben is egyre többen vannak, most ezek közül mutatunk most hármat.

...
Gyerekirodalom
Így fog kinézni Rowling új meseregénye!

November 10-én jelenik meg angolul J.K. Rowling régi-új meseregénye, a The Ickabog.

...
Gyerekirodalom
A magyar népmesei motívumokat és a skót hagyományokat vegyíti Halász Margit

Szeptemberben jelenik meg Halász Margit Hetvenhét vörös bárány című gyerekkönyve a Prae Kiadónál, amelyet a Belgiumban élő Bogdán Viktória illusztrál. Mutatjuk a címadó történetet!

Polc

Kaland és menekülés is lehet a gyászmunka minden idők egyik legjobb regényében
...
Flea: Az agyam eldobom, szinte LEBEGEK, fénysugarak hatolnak át a testemen
...
Sjón egy szerelmi történetet, egy krimit és egy sci-fit írt meg egy kötetben
...
A szexchatelő férj történetében több a csavar, mint elsőre látszik
...
A hét könyve
Kritika
Milyen versek születtek a második világháború legsötétebb hónapjaiban?
...
Nagy
Németh Róbert: Motorcycle Emptiness

"A dal saját naprendszer, beszippant, nem lehet kikeveredni belőle, átcsúszol egy intergalaktikus átjárón egy párhuzamos világegyetembe, aminek saját szabályai vannak és ahonnan nem lehet csak úgy visszajönni" - Németh Róbert A táguló idő című tárcasorozata folytatódik, színpadon a Manic Street Preachers.