Stephen King elárulta, mi a 10 kedvenc könyve

Most, hogy a koronavírus-járvány miatti elszigeteltségben mindenki ki van éhezve a szórakozásra és jóformán az egész világ az interneten csüng, Stephen King elárulta, mik a kedvenc könyvei, és ezzel ajánlott is némi olvasnivalót a karantén idejére.

Könyves Magazin | 2020. április 24. |

A horror nagymesterének listáján George Orwelltől, J. R.R. Tolkienon át, egészen Kathrine Anne Porterig szerepelnek szerzők.

„A könyv tökéletes szórakozás: nincsenek hirdetések, nincs benne elem, több órányi kikapcsolódást nyújt, és minden egyes dollárt megér, amit ráköltünk” – nyilatkozta egyszer King. Egy másik sokat idézet mondat tőle: „Ha író szeretnél lenni, mindenekelőtt két dolgot kell tenned: olvass és írj sokat.”

King a 10 kedvenc könyvének listájához azt fűzte hozzá, hogy egy kicsit minden ilyen felsorolás nevetséges. Ha egy másik napon kérdezték volna meg, valószínűleg másik tíz könyvet mondott volna.

Stephen King élőben olvasta fel új novelláskötetének első...

Saját otthonából jelentkezett be a hétvégén Stephen King, hogy felolvassa az első fejezetet új könyvéből a követőinek. Az If it Bleeds című novelláskötete kedden fog megjelenn i, és a fülszöveg azt ígéri, hogy félelmetes helyekre viszi majd el az olvasóit.

Az írónak egyébként éppen a napokban jelent meg az új könyve, az If it Bleeds. King az első fejezetet élőben olvasta fel a követőinek a kötet első fejezetét. 

Stephen King kedvenc könyvei:

William Golding: A Legyek Ura

Katherine Anne Porter: Bolondok hajója

Richard Adams: Gesztenye, a honalapító

Adam Johnson: Az ellopott élet

Thomas Williams: The Hair of Harold Roux

Cormac McCarthy: Véres délkörök, avagy vörös alkony a nyugati égen (olvass bele ITT)

Ralph Ellison: A láthatatlan

George Orwell: 1984

Philiph Roth: Amerikai pasztorál (ITT írtunk róla)

J.R.R. Tolkien: A Gyűrűk Ura

Forrás: Far Out

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Stephen King élőben olvasta fel új novelláskötetének első fejezetét

Április 21-én jelenik meg Stephen King új novelláskötete, az If it Bleeds. Az író videóban osztotta meg a könyv első novelláját a rajongóival.

...
Hírek

Stephen King szerint felfoghatatlan, ami történik

Az írót teljesen kiborította, hogy a Trump-kormányzat csak késlekedve reagált a járványra. Jó hír viszont, hogy előrehozták az új regénye megjelenését, pont azért, hogy a karanténban lévők hamarabb olvashassák.

...
Hírek

Stephen King aggódik, hogy Woody Allen után ki lesz a következő

Áprilisban jelent volna meg Amerikában Woody Allen memoárja, a kiadócsoport munkatársai viszont tiltakozásul az utcára vonultak. A HBG végül elállt a publikálástól, ennek viszont nem mindenki örül.

A hét könyve
Kritika
A Fényes Köztársaságban a dzsungelből érkező gyerekek az ártatlanság képzetét számolják fel
...
Kritika

A Fényes Köztársaságban a dzsungelből érkező gyerekek az ártatlanság képzetét számolják fel

A spanyol Andrés Barba Fényes Köztársaság című kisregényét gyakran hasonlítják A Legyek Urához, hiszen bizarr és meghökkentő alaptörténete a gyerekkori ártatlanság képzetét és a felelősség kérdéseit is feszegeti. Ez a hét könyve.

Olvass!
...
Beleolvasó

A Dominus a Római Birodalom aranykorába vezet, amikor keletről egy új szekta terjed el

Kr. u. 165: a Római Birodalom fejlődése eléri csúcspontját. A Pinarius család műhelye aranyozott szobrokkal és hatalmas, márványból faragott emlékművekkel járul hozzá a város ékesítéséhez. Ez a művészet és a józan ész kora. Csakhogy a történelem nem áll meg. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Lesújt az istenek haragja, amikor egy boszorkány beleszeret Lokiba

A megindító, elsöprő erejű történet újragondolja az északi mitológiát. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Kimondatlan Név hőse egy ősi dilemmával találkozik: mi lenne, ha tudnánk, mikor halunk meg?

Kszorvejt az ősi mágia egyik szektája nevelte. Mindig is tudta, hogy a tizennegyedik születésnapján felmászik majd a hegyre, belép a szentélybe, és az istenük, a Kimondatlan áldozata lesz. Ám a halála napján felkeresi egy nagy hatalmú varázsló. Olvass bele!