Általános cikkek

Philip Roth tinilányokkal robbantatja fel a postát

.konyvesblog. | 2014. június 26. |

1111000094940.JPGFilm készült Philip Roth Pulitzer-díjas regényéből, az Amerikai pasztorálból, melyben a most már tényleg végleg visszavonult író az 1960-as évek Egyesült Államának társadalmi és politikai válságát vette górcső alá. A főszereplő kisembert Ewan McGregor alakítja majd, a rendezői székbe Phillip Noyce (Férfias játékok, A csontember, Salt ügynök) ül.

Obi-Wan Kenobiként McGregor már szembekerült a sötét oldallal, és most szintén baljós árnyakkal kell megküzdenie. Méghozzá a terrorizmus baljós árnyaival. A vietnámi háború idején járunk, Seymour "Swede" Levov, a gimnáziumi sportcsapat egykori sztárja, feleségével, a gimi egykori szépségkirálynőjével éli az amerikai álmot - egészen addig, míg lányuknak világmegváltó tervei nem támadnak. Míg más kamasz zenekart alapít, vagy csak csendben gyűlöli a világot, Merry fellázad, és a rendszer ellen tiltakozva felrobbantja a helyi postahivatalt. A kertvárosi cukormáz alatt pedig lassan rohadni kezd a család gondosan felépített látszatélete.

Az igazság ára - trailer

Az 1997-ben megjelent Amerikai pasztorálnak nem ez lesz az első adaptációja - 2011-ben John Romano használta fel a regényt Az igazság ára (The Lincoln Lawyer) című filmjéhez. Az új feldolgozás 2015 márciusában kezdik majd forgatni Pittsburgh-ben, ráadásul egy olyan produkciós cég, a Lakeshore Entertainment felügyelete alatt, akik korábban már a Szégyenfolt adaptációjánál és A haldokló állat című Roth-regényből készült Elégia forgatásánál is közreműködtek.

Forrás: The Guardian

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.