Stephen King élőben olvasta fel új novelláskötetének első fejezetét

Saját otthonából jelentkezett be a hétvégén Stephen King, hogy felolvassa az első fejezetet új könyvéből a követőinek. Az If it Bleeds című novelláskötete kedden fog megjelenni, és a fülszöveg azt ígéri, hogy félelmetes helyekre viszi majd el az olvasóit.

Könyves Magazin | 2020. április 19. |

Az élő közvetítésben King az első novellát olvasta fel, amelynek Mr. Harrigans Phone a címe, és amelyben az író újból kifejezésre juttatta a telefonok, illetve általában a technológia iránti bizalmatlanságát.

Hallgassátok meg az első fejezetet itt:

A horroríró egyébként pár hete kifakadt a koronavírussal kapcsolatban. Azt mondta, nehezen tudja megérteni, hogy a koronavírus-járvány küszöbén az amerikai kormányzat miért késlekedett a szükséges lépések megtételével. Az író a CNN-nek nyilatkozva felemlegette, hogy az utóbbi hetekben többen is azt közölték vele, olyan, mintha egy Stephen King-világban élnének, ő pedig mindössze azt tudta válaszolni nekik, bárcsak ne így lenne.

Szerinte egy ilyen járványra már régóta számítani lehetett, és teljesen zavarba ejtőnek nevezte, hogy a jelek szerint Amerikában egyáltalán nem voltak rá felkészülve. King élesen bírálta a Trump-kormányzatot is, kiemelve Ron DeSantis floridai kormányzót, aki késlekedett a karanténrendelettel, emiatt pedig a strandok is nyitva lehettek, ami csak növelte a fertőzés kockázatát. Felemlegette, hogy Trump kezdetben azt mondta, az egész nem komoly, majd arról beszélt, hogy húsvétra túllesznek rajta. King szerint szinte felfoghatatlan, ami történik.

King új könyvének megjelenését egyébként éppen a járvány miatt hozták előbbre, hogy a karanténban ragadt emberek el tudják olvasni. Nemrég jelentették be azt is, hogy az HBO-ra hamarosan érkezik egy új sorozat, amelyet az író A ragyogás című legendás regénye inspirált.

Forrás: NME

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Stephen King szerint felfoghatatlan, ami történik

Az írót teljesen kiborította, hogy a Trump-kormányzat csak késlekedve reagált a járványra. Jó hír viszont, hogy előrehozták az új regénye megjelenését, pont azért, hogy a karanténban lévők hamarabb olvashassák.

...
Hírek

Stephen King aggódik, hogy Woody Allen után ki lesz a következő

Áprilisban jelent volna meg Amerikában Woody Allen memoárja, a kiadócsoport munkatársai viszont tiltakozásul az utcára vonultak. A HBG végül elállt a publikálástól, ennek viszont nem mindenki örül.

...
Nagy

70 éves Stephen King, Walt Disney gonosz ikertestvére