Stephen King szerint felfoghatatlan, ami történik

Az írót teljesen kiborította, hogy a Trump-kormányzat csak késlekedve reagált a járványra. Jó hír viszont, hogy előrehozták az új regénye megjelenését, pont azért, hogy a karanténban lévők hamarabb olvashassák.

.konyves. | 2020. március 30. |

Már több mint negyvenéves Stephen King egyik legjobb regénye, a Végítélet, amely szerint egy katonai laborban kitenyésztett járvány szinte teljesen kipusztítja az emberiséget. Korábban ezt írtuk róla: „A Végítélet úgy született, hogy King írni akart egy olyan monumentális fantasyeposzt, mint A Gyűrűk Ura – de úgy, hogy az a jelenkor Amerikájában játszódjon”.

A horroríró mindenesetre most azt mondja, nehezen tudja megérteni, hogy a koronavírus-járvány küszöbén az amerikai kormányzat miért késlekedett a szükséges lépések megtételével. Az író a CNN-nek nyilatkozva felemlegette, hogy csak az elmúlt három-négy hétben többen is azt közölték vele, olyan, mintha egy Stephen King-világban élnének, ő pedig mindössze azt tudta válaszolni nekik, bárcsak ne így lenne.

Szerinte egy ilyen járványra már régóta számítani lehetett, és teljesen zavarba ejtőnek nevezte, hogy a jelek szerint Amerikában egyáltalán nem voltak rá felkészülve. King élesen bírálta a Trump-kormányzatot is, kiemelve Ron DeSantis floridai kormányzót, aki késlekedett a karanténrendelettel, emiatt pedig a strandok is nyitva lehettek, ami csak növelte a fertőzés kockázatát. Felemlegette, hogy Trump kezdetben azt mondta, az egész nem komoly, majd arról beszélt, hogy húsvétra túllesznek rajta. King szerint szinte felfoghatatlan, ami történik.

Stephen King egyébként elmondta, hogy a kiadójával egyeztetve április 28-ra előrehozták az új könyve (If It Bleeds) megjelenését, hogy a karanténba kényszerült emberek már korábban hozzájussanak. King aztán észrevette, hogy ugyanazon a napon fog megjelenni John Grisham új regénye, a Camino Winds, és most arra akarja rávenni a kiadót, hogy kössék össze a kettőt és csináljanak egy „egyet fizet kettőt kap” akciót a könyveikből.

Forrás: Guardian

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Stephen King aggódik, hogy Woody Allen után ki lesz a következő

Áprilisban jelent volna meg Amerikában Woody Allen memoárja, a kiadócsoport munkatársai viszont tiltakozásul az utcára vonultak. A HBG végül elállt a publikálástól, ennek viszont nem mindenki örül.

...
Hírek

Jó sok Stephen King-filmet fogunk nézni

...
Nagy

70 éves Stephen King, Walt Disney gonosz ikertestvére

Hírek
...
Hírek

Június 30-ig nevezhettek a Margó-díjra!

...
Nagy

Vonnák Diána: Meg akartam hekkelni ezt a felnőtt életet [E/3]

...
Hírek

75 éve jelent meg először Anne Frank naplója

...
Könyvtavasz

Zseniális állatok: van, amelyik popcorn-szagot áraszt

...
Zöld

Ne etesd a vízimadarakat – inkább figyeld meg vagy rajzold le őket!

...
Gyerekirodalom

Borzongató szellemhistória tíz éven felülieknek

...
Könyvtavasz

Az életközépi válság nem tart örökké

...
Szórakozás

A Semmi kezdetben botrányt okozott, most film készült belőle

...
Hírek

Ne dobd ki a megunt könyveket!

...
Hírek

Amber Heard könyvben írná meg a Johnny Depp-pel való kapcsolatát

...
Promóció

Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

...
Promóció

Melyik az az ital, ami írók és költők ezreinél a múzsa csókja?

A hét könyve
Zöld
Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.