- Alapvetően a fenntarthatóság ihlette Pokorny Lia Holnapra is marad című, egészségtudatos recepteket tartalmazó szakácskönyvét. A zéró waste gondolata is megjelenik benne, hiszen az egyik közreműködő, Karalyos Gábor színész (Vegán Hegylakó) a hulladékmentesség jegyében él és főz.
- Pokorny Lia még hozzátette, hogy bár nem főz rosszul, ő maga nem szakács, ugyanakkor nem bátorkodott volna egy szakácskönyvet összehozni, ha nem tartaná fontosnak a fenntarthatóság témáját. A klímaszorongás miatt ugyanis sokszor tehetetlennek érzi magát, és nem érti, hogy a szakemberek és a kutatók figyelmeztetései ellenére az emberek miért tartják többre a kényelmet a környezetvédelemnél.
- A változtatás egyik kulcsa szerinte az lehet, hogy a hangsúly ne a tiltáson legyen - a saját életében az első nagyobb lépésnek azt nevezte, amikor csatlakozott a 10 millió fa elnevezésű kezdeményezéshez, amelynek keretében fákat ültettek.
- Arra gondolt, hogy enni majdnem mindenki szeret, és mi lenne, ha a környezettudatosságra olyasmivel hívnák fel a figyelmet, ami nem a tiltásról szól, hanem megmutat egy másik utat.
- Emlékei szerint a nagyszülei nagyjából így élték az életüket, például megtanulták, hogyan kell spórolni.
- A szakácskönyv nem arról szól, hogy mindenki tegye le a húst, hanem a választásról. Pokorny Lia korábban minden étkezéshez evett húst, nem volt egyszerű lemondania róla. A könyvében ugyanakkor megtalálhatók a klasszikus ételek húsmentes variációi is (például a húsmentes húsleves). Ez a könyv nem a szélsőségekről akar szólni, a receptekben kicsit inkább a zöldségeket helyezi előtérbe.
- Inspirálja, hogy egy zöldségből hányféle ételt lehet készíteni. Az egyik alkotótárs, Főzelékes Feri például olyan zöldségeket képes összeboronálni, amikről álmában nem gondolta volna, hogy egymáshoz valók, de szerepelnek a könyvben olyan ételek is, amelyeket a túratársai ihlettek. Pokorny Lia sok olyan embert figyelt meg, akik inspirálták őt – azt érezte, ami nekik magától értetődő, az nem mindenkinek, és muszáj egy kicsit hirdetni, hogy így is lehet.
- Fontosnak tartja a fűszerek használatát (érdemes ezekből bevásárolni), a zöldségeket-gyümölcsöket pedig a piacon szerzi be, ahová természetesen viszi magával a gurulós kocsiját, meg a különböző szütyőket-szatyrokat, hiszen fontos, hogy lehetőleg kiiktassuk az egyszer használatos műanyag zacskókat a mindennapjainkból.