Minisorozatot készít az HBO Nesbo A fiújából

Sorozatot készít az HBO Jo Nesbo egyik legizgalmasabb thrilleréből, A fiúból, Jake Gylllenhaal főszereplésével.

Könyves Magazin | 2020. október 21. |

Az adaptáció rendezője Dennis Villeneuve (Sicario, Fogságban ) lesz, de az alkotógárda többi része is elég ütős: a Westworld alkotópárosa, Jonathan Nolan és Lisa Joy, valamint maga Jo Nesbo is részt vesz majd a munkálatokban producerként.

Nesbo tizennyolcadik regénye, A fiú független a Harry Hole-sorozattól; hőse egy fiatal heroinista, Sonny Lofthus, aki olyan gyilkosságokért tölti börtönbüntetését, melyeket el sem követett. Amíg azonban bent is megkapja az adagját, nem nagyon izgatja magát ilyesmin. Egy nap azonban a fülébe jut, hogy apja, a korrupcióval vádolt, majd rejtélyes körülmények között elhunyt rendőrtiszt nagy eséllyel nem önkezével vetett véget életének. Megszökik a börtönből, és miután a sitten sokan a bizalmukba avatták, így már elég sokat tud az alvilág szennyes dolgairól, és a hatósági emberek korrupciós ügyeiről is. Célja a kinti világban nem más, mint hogy bosszút álljon azokon, akiknek közük lehetett apja halálához. Hajtóvadászat indul ellene, a nagy kérdés azonban, hogy ki bukkan először a nyomára: a zsaruk vagy az alvilág?

A regényről ezt írtuk megjelenésekor:

„Nesbø ez esetben arra kényszeríti olvasóit, hogy egy bűnözővel, egy negatív hőssel azonosuljanak, ők pedig ezt örömmel meg is teszik. Sonny ugyanis érzékeny, esendő fiú, az igazságot keresi, meg a szeretetet, és ha az olvasó időről időre el is felejtené, hogy máskülönben hidegvérrel szerez érvényt akaratának, nos, azokban a pillanatokban ott van Nesbø, és ezt a nem mellékes információt jól az ember orra alá dörgöli. A fiú kicsit lassan beinduló, de Nesbøtől elvárhatóan nagyon okosan felépített krimi, amelyben a Police-hoz képest szerencsére kicsit visszavett az obligát csavarokból, ami persze nem jelenti azt, hogy ne robbanna időről időre egy-két meglepetésbomba.”

(Forrás)

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Ben Stiller fogja rendezni a Jo Nesbo történetéből készülő adaptációt

Ben Stiller rendezheti a Lionsgate új filmjét, amely a világhírű norvég krimiíró, Jo Nesbo új novelláján fog alapulni. A London című történetet Eric Roth (Forrest Gump, Csillag születik) adaptálja, és Oscar Isaac lesz a főszereplője.

...
Hírek

Írni csak a gyilkosságról és a szerelemről érdemes - Jo Nesbo 60 éves

Jo Nesbo ma 60 éves, ezért 30 pontban szedtük össze, mit kell róla, Harry Hole-ról, Doktor Proktorról és a többiekről tudni.

...
Hírek

Jo Nesbo elárulta, melyek a kedvenc Harry Hole-könyvei

Olvass!
...
Beleolvasó

A történész unoka kinyomozta, hogyan lopták el a nácik a nagymamája szakácskönyvét

Alice Urbach túléli a zsidóüldözéseket, majd Amerikából hazalátogatva azzal szembesül, hogy egy bizonyos Rudolf Rösch neve alatt kapható a boltokban a szakácskönyve. Alice unokája történészként eredt a kalandos életű szakácskönyv nyomába. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Törött tulipánok egy sebzett lelkű férfi és egy bátor nő története

Mörk Leonóra új regényében a 17. századi Hollandiában egy fiatal és tehetséges festő, Jan eltűnik. Húga, Helena egy tulipános képekkel teli album és egy ismeretlen nőt ábrázoló festmény nyomán a keresésére indul. Olvass bele a Törött tulipánokba!

...
Beleolvasó

Anne Sexton kertelés nélkül teszi fel élet és halál legalapvetőbb kérdéseit

Anne Sexton Pulitzer-díjjal elismert Élj vagy halj meg című kötete a vallomásos költészet egyik klasszikusa, magyar fordítása hiánypótló. Mutatunk három verset a kötetből!

...
Beleolvasó

Egy úri csirkefogó esete a brit nyomozóval: Arsène Lupin Herlock Sholmes ellen

Mi történik, ha összetalálkozik a legendás francia tolvaj és a még legendásabb brit nyomozó? Olvass bele az új, modern fordításba!

...
Beleolvasó

Miért pusztítjuk el azt, akit szeretünk?

Fiala Borcsa legújabb könyvének egypercesei mérgező szülői és házastársi kapcsolatokról, problémás viszonyokról, sorsdöntő helyzetekről és emberi hibákról mesélnek. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A járvány sem állította meg a magyar holokauszttúlélőt, hogy elmesélje, hogyen élte túl a haláltábort

Lily Ebert annak idején megfogadta: ha túléli a tábort, mindenkinek elmondja, mi az igazság Auschwitzról. A dédunokája segítségével most megtette. Olvass bele a könyvükbe!

A hét könyve
Kritika
Sally Rooney hősei nem találják a szépséget a műanyag világban
...
Kritika

Dühös nők transzgenerációs sérüléseket gyógyítanak – Bethany Webster Anyaseb című könyvéről

A transzgenerációs pszichológia virágkorát éli, az azzal foglalkozó önsegítő könyvek még inkább. Bethany Webster könyve, az Anyaseb egyelőre megkerülhetetlen azok számára, akik a témában szeretnének olvasni, különös fókusszal az anya-lánya kapcsolatokra.