Minisorozatot készít az HBO Nesbo A fiújából

Sorozatot készít az HBO Jo Nesbo egyik legizgalmasabb thrilleréből, A fiúból, Jake Gylllenhaal főszereplésével.

Könyves Magazin | 2020. október 21. |

Az adaptáció rendezője Dennis Villeneuve (Sicario, Fogságban ) lesz, de az alkotógárda többi része is elég ütős: a Westworld alkotópárosa, Jonathan Nolan és Lisa Joy, valamint maga Jo Nesbo is részt vesz majd a munkálatokban producerként.

Nesbo tizennyolcadik regénye, A fiú független a Harry Hole-sorozattól; hőse egy fiatal heroinista, Sonny Lofthus, aki olyan gyilkosságokért tölti börtönbüntetését, melyeket el sem követett. Amíg azonban bent is megkapja az adagját, nem nagyon izgatja magát ilyesmin. Egy nap azonban a fülébe jut, hogy apja, a korrupcióval vádolt, majd rejtélyes körülmények között elhunyt rendőrtiszt nagy eséllyel nem önkezével vetett véget életének. Megszökik a börtönből, és miután a sitten sokan a bizalmukba avatták, így már elég sokat tud az alvilág szennyes dolgairól, és a hatósági emberek korrupciós ügyeiről is. Célja a kinti világban nem más, mint hogy bosszút álljon azokon, akiknek közük lehetett apja halálához. Hajtóvadászat indul ellene, a nagy kérdés azonban, hogy ki bukkan először a nyomára: a zsaruk vagy az alvilág?

A regényről ezt írtuk megjelenésekor:

„Nesbø ez esetben arra kényszeríti olvasóit, hogy egy bűnözővel, egy negatív hőssel azonosuljanak, ők pedig ezt örömmel meg is teszik. Sonny ugyanis érzékeny, esendő fiú, az igazságot keresi, meg a szeretetet, és ha az olvasó időről időre el is felejtené, hogy máskülönben hidegvérrel szerez érvényt akaratának, nos, azokban a pillanatokban ott van Nesbø, és ezt a nem mellékes információt jól az ember orra alá dörgöli. A fiú kicsit lassan beinduló, de Nesbøtől elvárhatóan nagyon okosan felépített krimi, amelyben a Police-hoz képest szerencsére kicsit visszavett az obligát csavarokból, ami persze nem jelenti azt, hogy ne robbanna időről időre egy-két meglepetésbomba.”

(Forrás)

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Ben Stiller fogja rendezni a Jo Nesbo történetéből készülő adaptációt

Ben Stiller rendezheti a Lionsgate új filmjét, amely a világhírű norvég krimiíró, Jo Nesbo új novelláján fog alapulni. A London című történetet Eric Roth (Forrest Gump, Csillag születik) adaptálja, és Oscar Isaac lesz a főszereplője.

...
Hírek

Írni csak a gyilkosságról és a szerelemről érdemes - Jo Nesbo 60 éves

Jo Nesbo ma 60 éves, ezért 30 pontban szedtük össze, mit kell róla, Harry Hole-ról, Doktor Proktorról és a többiekről tudni.

...
Hírek

Jo Nesbo elárulta, melyek a kedvenc Harry Hole-könyvei

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

KÖNYVTAVASZ
...
Könyvtavasz

John Updike hősét felkérik, hogy írjon Amerikáról, de ő inkább a nemi életét részletezi

...
Könyvtavasz

Emma különösen érzékeny kislány, aki csak az állatok között érzi jól magát

...
Könyvtavasz

A Másodvirágzás a sírfeliratok mögött megbúvó életek regénye

...
Könyvtavasz

Zseniális állatok: van, amelyik popcorn-szagot áraszt

...
Könyvtavasz

Az életközépi válság nem tart örökké

...
Könyvtavasz

Dániel András megmutatja, hogy a horgászat egyáltalán nem unalmas, sőt!

A hét könyve
Kritika
Az embermentő Sztehlo Gábor naplója kemény lecke, de a lelkész szavainak visszaszerzéséről is szól
...
Nagy

Mérő Vera úgy hozta közel az olvasóhoz a lúgos támadást, hogy irodalmat csinált belőle

Renner Erika történetét Mérő Vera dolgozta fel a Lúg című kötetében. Interjúnkban a szerző az írás folyamatáról, bátorságról és közönyről mesélt, valamint arról, hogyan válhat valaki bántalmazóvá, és miért nehéz kiszakadni egy bántalmazó kapcsolatból.