Képregény készül Asterix eddig csak hanglemezen létező kalandjából

Képregényalbum készül Asterix eddig csak hanglemezen létező kalandjából. A Le menhir d'or (Az arany menhir) címet viselő, feledésbe merült történetet 1967-ben hangoskönyvként, kísérőfüzettel adták ki, képregényként eddig nem jelent meg - közölte az Egmont Ehapa német kiadó tegnap.

Könyves Magazin | 2020. április 28. |

A René Goscinny (1926-1977) szövegíró és a márciusban elhunyt Albert Uderzo (1927-2020) rajzoló közös munkájából született Asterix-világ ezen történetében Hangjanix a főszereplő, aki részt akar venni a bárdok számára rendezett legendás dalversenyen, amelynek nyertesét az arany menhirrel tűntetik ki. Asterixet és Obelixet felkérik, hogy kísérjék el Hangjanixet a versenyre.

A rajzokat Uderzo még 1967-ben készítette, 2019-ben pedig az ő felügyelete alatt végezték el restaurálásukat a kiadó munkatársai.

Meghalt Albert Uderzo, az Asterix megalkotója - Könyves magazin

92 éves korában meghalt Albert Uderzo, az Asterix és Obelix megalkozója. A család tájékoztatása szerint otthonában hunyt el, halálának oka szívroham volt. Albert Uderzo legendás képregényrajzoló volt, a világ főként az Asterix-univerzum megalkotójaként ismerte. Az első Asterix-képregény 1959-ben jelent meg a Pilote nevű lapban, a karaktert pedig Uderzo együtt találta ki szerzőtársával, René Goscinnyvel.

Céleste Surugue, a Goscinny és Uderzo kiadványainak kezelésére még Uderzo által életre hívott Albert René Kiadó ügyvezető igazgatója elmondta, a 44 oldalas képregény a tervek szerint október 21-én jelenik meg 100 ezres példányszámban.

„Ez az album különleges, mivel valódi kincset tárunk fel általa" - mondta Surugue. A kiadványban olvasható és látható Goscinny teljes szövege és az Uderzo által megalkotott 14 illusztráció.

(MTI)

 

 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Meghalt Albert Uderzo, az Asterix megalkotója

92 éves korában meghalt Albert Uderzo, az Asterix és Obelix megalkotója. A család tájékoztatása szerint otthonában hunyt el, halálának oka szívroham volt.

...
Nagy

Aranyvadkannal ünnepelt az 50 éves Asterix

...
Promóció

A 70 éves Móra ezekkel a könyvekkel készült a virtuális könyvfesztiválra

Hetvenéves idén a Móra Kiadó, amely rengeteg kiadvánnyal és programmal készült az évfordulóra és a könyvfesztiválra, a járvány és a karantén miatt viszont újra kellett tervezniük mindent. Az olvasók viszont így sem maradnak könyvek nélkül, a kiadó most pedig elárulja, mire számíthatunk.

Olvass!
...
Beleolvasó

A videójátékok világa segít elmenekülni a valóság elől

Gabrielle Zevin regénye, a Világépítők egyrészt óda a videójátékok aranykorához; másrészt két ember története, akik introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekeznek felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni

Mark Greaney első regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. A Szürke Emberből készült a Netflix eddigi legdrágább, 200 millió dolláros költségvetéssel bíró filmje Ryan Gosling főszereplésével. Olvass bele!

...
Beleolvasó

"Látod? Látod? Látod? Bölcső. Macskabölcső!" [Vonnegut100]

Száz éve született Kurt Vonnegut, akinek könyveit kultikus rajongás övezi mind a mai napig. Nincs ez másként az eredetileg 1963-ban megjelent Macskabölcsővel sem, amely olvasók egész generációjában hagyott kitörölhetetlen nyomot. Olvass bele!

Polc

Donatella Di Pietrantonio: Meg akartam érteni a szeretethiány következményeit

...

Veres Attila Magyarországai nem jó helyek az életre

...

Negyven év után egy padláson bukkantak rá Czene Béla festményeire

...

Az igazi író élet-halál vitára készteti az igazi olvasókat

...