Képregény készül Asterix eddig csak hanglemezen létező kalandjából

Képregényalbum készül Asterix eddig csak hanglemezen létező kalandjából. A Le menhir d'or (Az arany menhir) címet viselő, feledésbe merült történetet 1967-ben hangoskönyvként, kísérőfüzettel adták ki, képregényként eddig nem jelent meg - közölte az Egmont Ehapa német kiadó tegnap.

Könyves Magazin | 2020. április 28. |

-

A René Goscinny (1926-1977) szövegíró és a márciusban elhunyt Albert Uderzo (1927-2020) rajzoló közös munkájából született Asterix-világ ezen történetében Hangjanix a főszereplő, aki részt akar venni a bárdok számára rendezett legendás dalversenyen, amelynek nyertesét az arany menhirrel tűntetik ki. Asterixet és Obelixet felkérik, hogy kísérjék el Hangjanixet a versenyre.

A rajzokat Uderzo még 1967-ben készítette, 2019-ben pedig az ő felügyelete alatt végezték el restaurálásukat a kiadó munkatársai.

Meghalt Albert Uderzo, az Asterix megalkotója - Könyves magazin

92 éves korában meghalt Albert Uderzo, az Asterix és Obelix megalkozója. A család tájékoztatása szerint otthonában hunyt el, halálának oka szívroham volt. Albert Uderzo legendás képregényrajzoló volt, a világ főként az Asterix-univerzum megalkotójaként ismerte. Az első Asterix-képregény 1959-ben jelent meg a Pilote nevű lapban, a karaktert pedig Uderzo együtt találta ki szerzőtársával, René Goscinnyvel.

Céleste Surugue, a Goscinny és Uderzo kiadványainak kezelésére még Uderzo által életre hívott Albert René Kiadó ügyvezető igazgatója elmondta, a 44 oldalas képregény a tervek szerint október 21-én jelenik meg 100 ezres példányszámban.

„Ez az album különleges, mivel valódi kincset tárunk fel általa" - mondta Surugue. A kiadványban olvasható és látható Goscinny teljes szövege és az Uderzo által megalkotott 14 illusztráció.

(MTI)

 

 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Meghalt Albert Uderzo, az Asterix megalkotója

92 éves korában meghalt Albert Uderzo, az Asterix és Obelix megalkotója. A család tájékoztatása szerint otthonában hunyt el, halálának oka szívroham volt.

...
Nagy

Aranyvadkannal ünnepelt az 50 éves Asterix

...
Promóció

A 70 éves Móra ezekkel a könyvekkel készült a virtuális könyvfesztiválra

Hetvenéves idén a Móra Kiadó, amely rengeteg kiadvánnyal és programmal készült az évfordulóra és a könyvfesztiválra, a járvány és a karantén miatt viszont újra kellett tervezniük mindent. Az olvasók viszont így sem maradnak könyvek nélkül, a kiadó most pedig elárulja, mire számíthatunk.

Olvass!
...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Jo Nesbø új regényében sötét családi titkok után nyúl

Egy bonyolult családi kapcsolat áll a legújabb Jo Nesbø-krimi középpontjában - mutatunk egy részt A birodalomból!

...
Beleolvasó

Egy kutatócsoport matematikai módszerrel bizonyítja Isten létezését

Vajon tudna-e mit kezdeni a mai világ egy megváltóval, és tudna-e mit kezdeni a megváltó ezzel a világgal? Bódi Attila filozófiai és teológiai gondolatokat, a mágikus realizmus és a disztópia elemeit vegyíti új regényében - olvass bele a Paxba!

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Polc

Elena Ferrante hőse hazugsággal lázad a felnőttek képmutató világa ellen

...

A kamaszkor minden lehetséges értelemben a szélsőségek kora

...

Rumban és szómágiában ázik a havannai éjszaka

...

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

...