Ha tetszett a Házassági történet - Pont neked! #3

Ha tetszett a Házassági történet - Pont neked! #3

Olvasni jó, ezekben a karanténos napokban pedig kifejezetten ajánlott is. Ha tanácstalan vagy, milyen könyvet válassz, mi szívesen adunk ötleteket! Írd meg nekünk az info[KUKAC]konyvesmagazin[PONT]hu címre korod, hogy milyen könyveket szeretsz, legalább 3-4 kedvenc köteted, akár sorozatokat, filmeket, amiknek hangulatában szívesen elmerülnél újra. Mi pedig ajánlunk - hétről hétre itt az oldalon válaszolunk kéréseitekre (kizárólag keresztnévvel jelezve).

Könyves Magazin | 2020. április 18. |
Borbála (20)
“Kedvenc könyveim mostanság: Carolina Setterwall: Reméljük a legjobbakat, Murakami Haruki: Kafka a tengerparton, Kiss László - Bérczesi Róbert: Én meg az Ének. 20 éves vagyok, érdekelnek a lélektani regények, életrajzi ihletésū könyvek. Eddig klasszikusokat olvastam, de a kortárs is vonz. A Házassági történet c. film témája nagyon megfogott - szeretek új élethelyzeteket megismerni.”

Geir Gulliksen Mielőtt elváltunk című könyvének főszereplője Jon azzal szembesül, hogy a felesége kiszeret belőle. A legfájdalmasabb utat választja: elfogadja a folyamat visszafordíthatatlanságát, és megpróbálja a másik szemszögéből megérteni a helyzetet. Ehhez át kell gondolnia az egész közös történetüket, és ami még fontosabb, a kapcsolat kudarca miatt mindent meg kell kérdőjeleznie, a mondataikat, a tetteiket, az általuk eljátszott női és férfi szerepeket. 

Geir Gulliksen
Mielőtt elválunk
Typotex, 2019, 2012 oldal
-Geir Gulliksen: Mielőtt elváltunk

Milan Kundera írói munkásságának korai éveiből, az 1958 és 1963 közötti időszakból valók a Nevetséges szerelmek kötet történetei hazugságról, az idő múlásának el nem fogadásáról, szerepekről, játékról, az ötvenes évek magánéletre is kiható túlkapásairól. A tanulság minden esetben ugyanaz: a szerelem nem lehet nevetség, szélhámosság tárgya.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Pont neked! #1

Elindult személyre szóló könyvajánló rovatunk! Ha nem tudod, mit olvass épp, csak írj nekünk, mi örömmel ötletelünk.

...
Hírek

Pont neked! #2

Elindult személyre szóló könyvajánló rovatunk! Ha nem tudod, mit olvass épp, csak írj nekünk, mi örömmel ötletelünk.

...
Beleolvasó

Kundera, Milan: Találkozás - részlet [Könyvfeszt2010]

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

A hét könyve
Kritika
Nick Hornby Brexit-regényben írta meg, hogyan szakadt szét Anglia
...
Nagy

Ezeket a könyveket jelölték idén a Margó-díjra (1.rész)

Idén immáron hatodik alkalommal dől el, hogy ki kapja a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat. A jelölt könyvek befutottak, mi pedig bemutatjuk, kik közül kerülhet ki 2020 Margó-díjasa.