Már csak J. K. Rowlingon múlik, hogy lesz-e folytatása a Harry Potter-filmeknek

Már csak J. K. Rowlingon múlik, hogy lesz-e folytatása a Harry Potter-filmeknek

J.K. Rowlingnak csak rá kellene bólintania a Harry Potter-filmek folytatására, mert a Warner Bros. már nyitott lenne az újbóli közös munkára.

Simon Eszter | 2022. november 07. |

David Zaslav egy múlt heti tárgyaláson beszélt arról, hogy a közeljövőben a franchise-filmekre szeretne fókuszálni, ami azt jelenti, hogy amennyiben meg tudnak állapodni J. K. Rowlinggal, a cég szívesen gyártana új Harry Potter-filmeket. „Tizenöt éve nem csináltunk Harry Potter-filmet, és tizenhárom éve nem volt új Superman-filmünk, pedig ezek termelték a legnagyobb profitot az elmúlt huszonöt évben” mondta a stúdió vezérigazgatója.

Nosztalgiázós lett a Harry Potter-különkiadás, de sok kulisszatitkot megtudunk belőle
Nosztalgiázós lett a Harry Potter-különkiadás, de sok kulisszatitkot megtudunk belőle

„Titokzatos dolog az idő” – mondja Albus Dumbledore a Harry Potter és az azkabani fogolyban. Stílszerűen ezzel az idézettel kezdődik a Visszatérés Roxfortba, amely az első Harry Potter-film bemutatásának huszadik évfordulójára készült, és amely január 1-je óta nálunk is elérhető az HBO GO-n. A különleges Harry Potter-különkiadás valódi időutazás, amelyből rengeteg minden kiderül arról, hogyan élték meg annak idején a forgatást és a sikert a főszereplőket alakító színészek.

Tovább olvasok

A Harry Potter 7,7 milliárdos bevételt jelentett a Warner Bros.-nak 2001 és 2011 között, David Zaslav pedig szívesen dolgozna ismét Rowlinggal, annak ellenére, hogy a szerzőt az utóbbi időben többen is azzal vádolták, hogy transzfób nézeteket vall. A vezérigazgató azt a hírt is cáfolta, hogy a stúdió kapcsolata elmérgesedett volna Rowlinggal. Az írónő mellett egyébként többen is kiálltak, köztük Ralph Fiennes és Jason Isaacs

David Zaslav a tárgyaláson azt is megemlítette, hogy a stúdió továbbra is rendelkezik A Gyűrűk Ura, a Trónok harca, a Szex és New York, valamint a Sárkányok Háza franchise jogaival, és mivel ezek hozzák a legtöbb hasznot a Warner Bros.-nak, szeretne ismét ezekre az együttműködésekre koncentrálni.

Dumbledore titkairól szól az új Legendás állatok-film
Dumbledore titkairól szól az új Legendás állatok-film
Tovább olvasok

Rowling és a Warner Bros összesen nyolc Harry Potter-filmen dolgozott együtt. A  Harry Potter és a Halál ereklyéi 2-t 2011-ben fejezték be, majd 2016-ban a stúdió a Legendás állatok-mozifilmekkel folytatta a Rowling-adaptációkat. A Harry Potter előzménytörténet jogai még mindig a stúdiónál vannak, idén nyáron jelent meg a sorozat harmadik része a Legendás állatok: Dumbledore titkai.

Forrás: Ew, Hollywoodreporter, Variety

Kapcsolódó cikkek
...
Podcast

Harry Potter vs. Jókai: a kötelezőkről szóló vitát nem lehet ennyire leegyszerűsíteni

Évtizedek óta nem változott a kötelező olvasmányok listája, sok generáció olvassa ugyanazt - mondja Vinczellér Katalin középiskolai tanár, akivel podcastünkben a kötelezőket övező felfokozott érzelmekről, a gyerekeknél megfigyelhető olvasói elakadásokról és az új típusú érettségiről is beszélgettünk.

...
Hírek

Magyarul is kiadják Alan Rickman naplóit, amelyekben a Harry Potter forgatásáról is írt

2023 áprilisában vehetjük kézbe magyarul Alan Rickman naplóit. Az Őrülten, mélyen című kötetből kiderül, hogyan élte meg a legendás színész a 2000-es években a Harry Potter-filmek forgatását, de sok más személyes feljegyzést is olvashatunk. A kötet Emma Thompson előszavával jelenik meg.

...
Hírek

Harry Potter varázspálcájára is lehet licitálni Londonban

Ritka Harry Potter-kötetre is lehet licitálni Londonban idén novemberben: a Harry Potter és a bölcsek köve első, keményfedeles kiadása az előzetes becslés szerint akár 150 ezer fontért, azaz 68 millió forintért is új gazdára találhat majd az árverésen – írja az MTI.

...

A Last of Us előtt már begombásodott a (horror)irodalom

...

Komplett iparágak dolgoznak azért, hogy az anyák rettenetesen érezzék magukat

...

Hollywood legendagyártó gépezete Lugosi Bélát sem kímélte

...

Litkai Gergely: Mi történne a világgal, ha eltűnnének a méhek? / A méhek története

SZÓRAKOZÁS
...
Podcast

Szabó Benedek: Az igazán jó műveknek nincs eleje és vége

A hallgatók társalkotói szerepéről, John Cheever prózájáról, hidegháborúról és melankóliáról beszélgettünk Szabó Benedekkel, aki az egyrészt-másrészt generációjához tartozik.

...
Szórakozás

Müller Péter Sziámi: A dal tud valamit, amit szeretnék tudni én is

„Életem összes kalandja másodszándékból következett” ‒ mondja Müller Péter Sziámi, akinek napestig sorolhatnánk a titulusait és a kitüntetéseit, magára legszívesebben mégis költőként tekint. Elmesélte nekünk, hogy lelt rá élete legjobb játszótársára nemrégiben, és megtudtuk tőle, miért csendesednek el bennünk a dalok, mire felnövünk.

...
Szórakozás

Kíváncsiak az életre – HIÚZ: Ez ennyi volt

Az a.dal.szöveg rovatban ezúttal a HIÚZ zenekar Ez ennyi volt című dalával foglalkozunk. 

Olvass!
...
Beleolvasó

Tom Felton: Harry Potter és Draco Malfoy egyazon érme két oldala

A Harry Potter-filmek forgatásáról, felnövésről, barátságokról, a hírnév előnyeiről és hátrányairól is mesél önéletrajzában Tom Felton színész, akit Draco Malfoyként ismert meg a világ. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szerhij Zsadan: Ezt a földet mától Ukrajnának nevezd!

Harkiv Hotel címmel jelent meg az ukrán Szerhij Zsadan kötete, melynek verseit Vonnák Diána válogatta és fordította magyarra. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Az elitiskola tanárának manipulációja a szülők életét sem kíméli

A saját érdekedben az iskolai közösségek olykor viszontagságos működésébe enged betekintést, ahol sokszor csupán egy szikra kell, hogy lángra lobbanjanak a lappangó indulatok. Olvass bele!