Már csak J. K. Rowlingon múlik, hogy lesz-e folytatása a Harry Potter-filmeknek

Már csak J. K. Rowlingon múlik, hogy lesz-e folytatása a Harry Potter-filmeknek

J.K. Rowlingnak csak rá kellene bólintania a Harry Potter-filmek folytatására, mert a Warner Bros. már nyitott lenne az újbóli közös munkára.

Simon Eszter | 2022. november 07. |

David Zaslav egy múlt heti tárgyaláson beszélt arról, hogy a közeljövőben a franchise-filmekre szeretne fókuszálni, ami azt jelenti, hogy amennyiben meg tudnak állapodni J. K. Rowlinggal, a cég szívesen gyártana új Harry Potter-filmeket. „Tizenöt éve nem csináltunk Harry Potter-filmet, és tizenhárom éve nem volt új Superman-filmünk, pedig ezek termelték a legnagyobb profitot az elmúlt huszonöt évben” mondta a stúdió vezérigazgatója.

Nosztalgiázós lett a Harry Potter-különkiadás, de sok kulisszatitkot megtudunk belőle
Nosztalgiázós lett a Harry Potter-különkiadás, de sok kulisszatitkot megtudunk belőle

„Titokzatos dolog az idő” – mondja Albus Dumbledore a Harry Potter és az azkabani fogolyban. Stílszerűen ezzel az idézettel kezdődik a Visszatérés Roxfortba, amely az első Harry Potter-film bemutatásának huszadik évfordulójára készült, és amely január 1-je óta nálunk is elérhető az HBO GO-n. A különleges Harry Potter-különkiadás valódi időutazás, amelyből rengeteg minden kiderül arról, hogyan élték meg annak idején a forgatást és a sikert a főszereplőket alakító színészek.

Tovább olvasok

A Harry Potter 7,7 milliárdos bevételt jelentett a Warner Bros.-nak 2001 és 2011 között, David Zaslav pedig szívesen dolgozna ismét Rowlinggal, annak ellenére, hogy a szerzőt az utóbbi időben többen is azzal vádolták, hogy transzfób nézeteket vall. A vezérigazgató azt a hírt is cáfolta, hogy a stúdió kapcsolata elmérgesedett volna Rowlinggal. Az írónő mellett egyébként többen is kiálltak, köztük Ralph Fiennes és Jason Isaacs

David Zaslav a tárgyaláson azt is megemlítette, hogy a stúdió továbbra is rendelkezik A Gyűrűk Ura, a Trónok harca, a Szex és New York, valamint a Sárkányok Háza franchise jogaival, és mivel ezek hozzák a legtöbb hasznot a Warner Bros.-nak, szeretne ismét ezekre az együttműködésekre koncentrálni.

Dumbledore titkairól szól az új Legendás állatok-film
Dumbledore titkairól szól az új Legendás állatok-film
Tovább olvasok

Rowling és a Warner Bros összesen nyolc Harry Potter-filmen dolgozott együtt. A  Harry Potter és a Halál ereklyéi 2-t 2011-ben fejezték be, majd 2016-ban a stúdió a Legendás állatok-mozifilmekkel folytatta a Rowling-adaptációkat. A Harry Potter előzménytörténet jogai még mindig a stúdiónál vannak, idén nyáron jelent meg a sorozat harmadik része a Legendás állatok: Dumbledore titkai.

Forrás: Ew, Hollywoodreporter, Variety

Kapcsolódó cikkek
...
Podcast

Harry Potter vs. Jókai: a kötelezőkről szóló vitát nem lehet ennyire leegyszerűsíteni

Évtizedek óta nem változott a kötelező olvasmányok listája, sok generáció olvassa ugyanazt - mondja Vinczellér Katalin középiskolai tanár, akivel podcastünkben a kötelezőket övező felfokozott érzelmekről, a gyerekeknél megfigyelhető olvasói elakadásokról és az új típusú érettségiről is beszélgettünk.

...
Hírek

Magyarul is kiadják Alan Rickman naplóit, amelyekben a Harry Potter forgatásáról is írt

2023 áprilisában vehetjük kézbe magyarul Alan Rickman naplóit. Az Őrülten, mélyen című kötetből kiderül, hogyan élte meg a legendás színész a 2000-es években a Harry Potter-filmek forgatását, de sok más személyes feljegyzést is olvashatunk. A kötet Emma Thompson előszavával jelenik meg.

...
Hírek

Harry Potter varázspálcájára is lehet licitálni Londonban

Ritka Harry Potter-kötetre is lehet licitálni Londonban idén novemberben: a Harry Potter és a bölcsek köve első, keményfedeles kiadása az előzetes becslés szerint akár 150 ezer fontért, azaz 68 millió forintért is új gazdára találhat majd az árverésen – írja az MTI.

...

Az Abigél a háború, a veszteség és a konspiráció regénye is [A Szabó Magda-titok 1.]

...

Tíz példamutató nő, tíz kiváló szakmai életút - Ezeket tanultam a Túl a plafonon beszélgetéseiből

...

Harry Potter vs. Jókai: a kötelezőkről szóló vitát nem lehet ennyire leegyszerűsíteni

...

Miért nem kapnak díjakat a női írók?

SZÓRAKOZÁS
...
Kritika

A Szürke Ember szuperhősként menekül és száguld országokon át

Courtland Gentry bérgyilkos, a CIA szebb napokat látott árnyékügynökségének, a Sierra alakulatnak egyik utolsó tagja, akit csak a „Szürke Ember”-ként ismernek és emlegetnek. 

...
Szórakozás

Karafiáth Orsolya: Simán belefér, hogy dalszövegíróként az árnyékban maradok

Karafiáth Orsolya szeret helyzetbe hozni másokat. Életművét át- meg átszövik a médium-, illetve műnemváltások, és izgalmas projektek keretében alakulnak dallá a sorai. Az íróként, költőként, fordítóként és publicistaként is aktív szerzőt ezúttal a megzenésített szövegeiről kérdeztük.

...
Szórakozás

Nyugaton a helyzet változatlan - Remarque háborúellenessége nem is lehetne aktuálisabb

A megjelenését követően közel száz év kellett, hogy a németek feldolgozzák az egyik legnagyobb bestsellerüknek számító Erich Maria Remarque-regényt. A végeredmény egy látványos, naturális film lett, de nem emiatt fogunk rá emlékezni.

Olvass!
...
Beleolvasó

A videójátékok világa segít elmenekülni a valóság elől

Gabrielle Zevin regénye, a Világépítők egyrészt óda a videójátékok aranykorához; másrészt két ember története, akik introvertált személyiségük korlátait leküzdve igyekeznek felfedezni a szerelem és a szeretet különböző formáit. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Szürke Ember többé már nem számít hasznos eszköznek, így ki kell iktatni

Mark Greaney első regénye a megjelenését követően azonnal bestseller lett, és számos folytatás követte, melyekkel korunk egyik legnépszerűbb thrillerszerzőjévé vált. A Szürke Emberből készült a Netflix eddigi legdrágább, 200 millió dolláros költségvetéssel bíró filmje Ryan Gosling főszereplésével. Olvass bele!

...
Beleolvasó

"Látod? Látod? Látod? Bölcső. Macskabölcső!" [Vonnegut100]

Száz éve született Kurt Vonnegut, akinek könyveit kultikus rajongás övezi mind a mai napig. Nincs ez másként az eredetileg 1963-ban megjelent Macskabölcsővel sem, amely olvasók egész generációjában hagyott kitörölhetetlen nyomot. Olvass bele!