Hamarosan szabadon kalandozhatunk Harry Potter varázsvilágában - itt a Hogwarts Legacy videojáték előzetese

Hamarosan szabadon kalandozhatunk Harry Potter varázsvilágában - itt a Hogwarts Legacy videojáték előzetese

Talán te is ábrándoztál már a Harry Potter-könyvek olvasása közben arról, milyen jó lenne talárba bújva és varázspálcát ragadva a varázsvilág részesévé válni? A Warner Bros a Playstation 5 bemutatója kapcsán állt elő az új, nyílt világú szerepjátékával, a Hogwarts Legacy-vel.

Bányász Attila | 2020. szeptember 20. |

Képzeld el, hogy mugli lényedet levetkőzve létrehozol egy kedvedre való karaktert, majd nyakig merülsz Harry Potter világába: felvételt nyersz a Roxfortba, és hamarosan ott ülsz az iskola gyertyafényes ebédlőjében, fejeden a Teszlek Süveggel, bájitaltant tanulsz vagy seprűt ragadva hajtod az aranycikeszt az első Kviddics Kupádon! Majd az iskolát elvégezve kiszabadulsz a falak közül, hogy egy határtalan világban kalandozz kedvedre, feljeszd karakteredet, így válva a legnagyobb varázstudók egyikévé!

Az új játék nem a Harry Potter Saga történetét követi, mi több, semmi szerep nem jut benne Harry Potternek, ugyanis jóval korábbra, az 1800-as évekbe kalauzol. A stúdió „valamiért” fontosnak tartotta leszögezni, hogy J. K. Rowlingnak, a Harry Potter-könyvek írójának sincs köze a játékhoz: nem vett részt sem a történet megírásában, sem a megvalósításban. Ezt valószínűleg azért sietettek tisztázni, nehogy maguk is jegyet váltsanak Rowling népszerűségének június óta tartó mélyrepülésére: az író a biológiai nemek mellett lándzsát törve ekkor gyalogolt bele a transzneműek lelkivilágába.

J. K. Rowlingot most az új könyve miatt nevezik transzfóbnak - Könyves magazin

Nem csitulnak a hullámok J. K. Rowling körül: most éppen új Robert Galbraith krimije miatt nevezik őt transzfóbnak. A legújabb Cormoran Strike-könyvben ugyanis a detektív egy olyan sorozatgyilkost próbál elkapni, aki férfi létére női ruhákban cserkészi be áldozatait.

Az alapötlet izgalmas, hogy a World of Warcraft, a GTA V vagy a Witcher videojátékok nyílt világához hasonlóan szabadon, kötöttségek nélkül játszhassunk. A videó látványvilága, ahol kinyílik körülöttünk a tér, lélegzetelállító, az ismerős helyszínek pedig minden Potter-rajongónak megdobogtatják majd a szívét. Már épp ideje volt, hogy egy ilyen kvalitású játék megjelenésével a Wizarding Worlds kitárja kapuit.

Bár a játék a Playstation 5 bemutatóján debütált, mindenki megnyugodhat: 2021-ben nemcsak Playstation platformon, hanem PC-n és Xbox-on is meg fog jelenni.

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Fellázadtak Rowling brit kiadójának alkalmazottai

Nem csitulnak a Harry Potter írója körüli botrány hullámai, transzfóbnak minősített megnyilvánulásai miatt most brit kiadójának néhány alkalmazottja mondta azt, nem akar Rowling új meséjén dolgozni.

...
Hírek

Júniusban lassult J. K. Rowling könyveinek eladási üteme

A nyár eleji botrányok után júniusban a vártnál kevesebbet adtak el J. K. Rowling könyveiből – számolt be a Variety. A csökkenő tendenciának lehet köze Rowling vitatott kijelentéseinek, de az általános gazdasági helyzetnek is.

...
Hírek

Rowling visszaadott egy díjat az őt ért kritikák miatt

J. K. Rowling visszaadja az egyik díját, amely a Kennedy-családhoz kötődik, miután Kerry Kennedy is kritikákkal illette a transzneműekkel kapcsolatos nézeteit.

Hírek
...
Hírek

Robert Burnst levélben figyelmeztették, hogy ne írjon skót dialektusban

...
Hírek

Kanadai egyetem szerezte meg Shakespeare Első Fólióját

...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: téli meseregény lett január könyve

...
Hírek

Magyarul is megjelenik „az életben maradt Anne Frank” regénye

...
Szórakozás

Nézz bele a Moon Knight sorozatba!

...
Hírek

Egy zsidó közjegyző árulhatta el Anne Frank búvóhelyét

...
Hírek

125 éve halt meg Vajda János költő

...
Hírek

Magyarország is megérezte a tongai vulkánkitörést

...
Hírek

A gyöngyösi könyvtár berúgta a hetet: az orosz irodalomról rappelnek

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Az elveszített pénisztől a szövetkezetbe tömörülő táltosokig - 2021 magyar SFF novellái

A Gabo antológiája negyszerre is bizonyítja, hogy a magyar fantasztikus irodalom sokszínűen virul, köszönhetően nemcsak a már ismert szerzőknek, hanem a meglepően jól indító újoncoknak is.

...
Nagy

Újévi fogadalom: ismerjük meg idén a sémáinkat!

Sokak újévi fogadalma szokott az önismerethez és a személyes fejlődéshez kapcsolódni. Remélhetőleg ez idén sincs másképp, hiszen ezen az úton sose érhetünk teljesen célba, mindig lesznek újabb kihívások, újabb fordulópontok, újabb kérdések és újabb nézőpontok. Ha még nem ismerjük, legyen az egyik ilyen nézőpont a sématerápia!

...
Nagy

Veres Attila: A célom az volt, hogy a novellák a saját jogukon működjenek angol nyelven

2022-ben jelenik meg Veres Attila angol nyelvű debütáló kötete,  a The Black Maybe a Valancourt Booksnál. Az Éjféli iskolák és az Odakint sötétebb írója ezzel az első magyar SFF szerző lesz, aki teljes kötettel jelenik meg Amerikában. Interjú.