Hamarosan szabadon kalandozhatunk Harry Potter varázsvilágában - itt a Hogwarts Legacy videojáték előzetese

Hamarosan szabadon kalandozhatunk Harry Potter varázsvilágában - itt a Hogwarts Legacy videojáték előzetese

Talán te is ábrándoztál már a Harry Potter-könyvek olvasása közben arról, milyen jó lenne talárba bújva és varázspálcát ragadva a varázsvilág részesévé válni? A Warner Bros a Playstation 5 bemutatója kapcsán állt elő az új, nyílt világú szerepjátékával, a Hogwarts Legacy-vel.

Bányász Attila | 2020. szeptember 20. |

Képzeld el, hogy mugli lényedet levetkőzve létrehozol egy kedvedre való karaktert, majd nyakig merülsz Harry Potter világába: felvételt nyersz a Roxfortba, és hamarosan ott ülsz az iskola gyertyafényes ebédlőjében, fejeden a Teszlek Süveggel, bájitaltant tanulsz vagy seprűt ragadva hajtod az aranycikeszt az első Kviddics Kupádon! Majd az iskolát elvégezve kiszabadulsz a falak közül, hogy egy határtalan világban kalandozz kedvedre, feljeszd karakteredet, így válva a legnagyobb varázstudók egyikévé!

Az új játék nem a Harry Potter Saga történetét követi, mi több, semmi szerep nem jut benne Harry Potternek, ugyanis jóval korábbra, az 1800-as évekbe kalauzol. A stúdió „valamiért” fontosnak tartotta leszögezni, hogy J. K. Rowlingnak, a Harry Potter-könyvek írójának sincs köze a játékhoz: nem vett részt sem a történet megírásában, sem a megvalósításban. Ezt valószínűleg azért sietettek tisztázni, nehogy maguk is jegyet váltsanak Rowling népszerűségének június óta tartó mélyrepülésére: az író a biológiai nemek mellett lándzsát törve ekkor gyalogolt bele a transzneműek lelkivilágába.

J. K. Rowlingot most az új könyve miatt nevezik transzfóbnak - Könyves magazin

Nem csitulnak a hullámok J. K. Rowling körül: most éppen új Robert Galbraith krimije miatt nevezik őt transzfóbnak. A legújabb Cormoran Strike-könyvben ugyanis a detektív egy olyan sorozatgyilkost próbál elkapni, aki férfi létére női ruhákban cserkészi be áldozatait.

Az alapötlet izgalmas, hogy a World of Warcraft, a GTA V vagy a Witcher videojátékok nyílt világához hasonlóan szabadon, kötöttségek nélkül játszhassunk. A videó látványvilága, ahol kinyílik körülöttünk a tér, lélegzetelállító, az ismerős helyszínek pedig minden Potter-rajongónak megdobogtatják majd a szívét. Már épp ideje volt, hogy egy ilyen kvalitású játék megjelenésével a Wizarding Worlds kitárja kapuit.

Bár a játék a Playstation 5 bemutatóján debütált, mindenki megnyugodhat: 2021-ben nemcsak Playstation platformon, hanem PC-n és Xbox-on is meg fog jelenni.

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Fellázadtak Rowling brit kiadójának alkalmazottai

Nem csitulnak a Harry Potter írója körüli botrány hullámai, transzfóbnak minősített megnyilvánulásai miatt most brit kiadójának néhány alkalmazottja mondta azt, nem akar Rowling új meséjén dolgozni.

...
Hírek

Júniusban lassult J. K. Rowling könyveinek eladási üteme

A nyár eleji botrányok után júniusban a vártnál kevesebbet adtak el J. K. Rowling könyveiből – számolt be a Variety. A csökkenő tendenciának lehet köze Rowling vitatott kijelentéseinek, de az általános gazdasági helyzetnek is.

...
Hírek

Rowling visszaadott egy díjat az őt ért kritikák miatt

J. K. Rowling visszaadja az egyik díját, amely a Kennedy-családhoz kötődik, miután Kerry Kennedy is kritikákkal illette a transzneműekkel kapcsolatos nézeteit.

KÉPALÁ 2020
...
Nagy

Elindult a KÉPALÁ pályázat - Neked mit mesél a fotó?

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Papp Ágnes: Vízidő [Képalá]

Hírek
...
Hírek

Dragomán egypercesben írta meg az SZFE körüli helyzetet

...
Hírek

Újra streamel a Radnóti Színház!

...
Hírek

Minisorozatot készít az HBO Nesbo A fiújából

...
Hírek

Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

...
Hírek

Jövőre két Philip Roth-életrajz jön Amerikában

...
Hírek

A cyberpunktól a Dűnéig - Hétfőtől ismét Világok Találkozása

Még több olvasnivaló
...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

...
Nagy

Az erőszakot semmilyen szinten nem lehet elfogadni - #olvass Ott Annával

A bántalmazó kapcsolatoknak bevett koreográfiájuk van, amely az önbizalom lerombolásától kezdve a verbális agresszión át a tettlegességig vezet. Halász Rita hőse is egy ilyen kapcsolatban él, története pedig fokozatosan veszi el az olvasótól is a levegőt.

...
Nagy

Sofi Oksanen: A disztópia már itt van és nagyon is valóságos

Sofi Oksanen új könyve a női test kihasználásának nagyregénye. A kutyafuttató egy thrillerszerűen megírt történet kizsigerelt modellekről, megvett feleségekről, végletekig dehumanizált ukrán petesejt donorokról és béranyákról. Az íróval az Ukrajnában zajló kutatómunkáról, a meddőségi iparról, valamint a Kelet- és Nyugat-Európa közti gazdasági szakadékról beszélgettünk.