Hamarosan szabadon kalandozhatunk Harry Potter varázsvilágában - itt a Hogwarts Legacy videojáték előzetese

Hamarosan szabadon kalandozhatunk Harry Potter varázsvilágában - itt a Hogwarts Legacy videojáték előzetese

Talán te is ábrándoztál már a Harry Potter-könyvek olvasása közben arról, milyen jó lenne talárba bújva és varázspálcát ragadva a varázsvilág részesévé válni? A Warner Bros a Playstation 5 bemutatója kapcsán állt elő az új, nyílt világú szerepjátékával, a Hogwarts Legacy-vel.

Bányász Attila | 2020. szeptember 20. |

Képzeld el, hogy mugli lényedet levetkőzve létrehozol egy kedvedre való karaktert, majd nyakig merülsz Harry Potter világába: felvételt nyersz a Roxfortba, és hamarosan ott ülsz az iskola gyertyafényes ebédlőjében, fejeden a Teszlek Süveggel, bájitaltant tanulsz vagy seprűt ragadva hajtod az aranycikeszt az első Kviddics Kupádon! Majd az iskolát elvégezve kiszabadulsz a falak közül, hogy egy határtalan világban kalandozz kedvedre, feljeszd karakteredet, így válva a legnagyobb varázstudók egyikévé!

Az új játék nem a Harry Potter Saga történetét követi, mi több, semmi szerep nem jut benne Harry Potternek, ugyanis jóval korábbra, az 1800-as évekbe kalauzol. A stúdió „valamiért” fontosnak tartotta leszögezni, hogy J. K. Rowlingnak, a Harry Potter-könyvek írójának sincs köze a játékhoz: nem vett részt sem a történet megírásában, sem a megvalósításban. Ezt valószínűleg azért sietettek tisztázni, nehogy maguk is jegyet váltsanak Rowling népszerűségének június óta tartó mélyrepülésére: az író a biológiai nemek mellett lándzsát törve ekkor gyalogolt bele a transzneműek lelkivilágába.

J. K. Rowlingot most az új könyve miatt nevezik transzfóbnak - Könyves magazin

Nem csitulnak a hullámok J. K. Rowling körül: most éppen új Robert Galbraith krimije miatt nevezik őt transzfóbnak. A legújabb Cormoran Strike-könyvben ugyanis a detektív egy olyan sorozatgyilkost próbál elkapni, aki férfi létére női ruhákban cserkészi be áldozatait.

Az alapötlet izgalmas, hogy a World of Warcraft, a GTA V vagy a Witcher videojátékok nyílt világához hasonlóan szabadon, kötöttségek nélkül játszhassunk. A videó látványvilága, ahol kinyílik körülöttünk a tér, lélegzetelállító, az ismerős helyszínek pedig minden Potter-rajongónak megdobogtatják majd a szívét. Már épp ideje volt, hogy egy ilyen kvalitású játék megjelenésével a Wizarding Worlds kitárja kapuit.

Bár a játék a Playstation 5 bemutatóján debütált, mindenki megnyugodhat: 2021-ben nemcsak Playstation platformon, hanem PC-n és Xbox-on is meg fog jelenni.

Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Fellázadtak Rowling brit kiadójának alkalmazottai

Nem csitulnak a Harry Potter írója körüli botrány hullámai, transzfóbnak minősített megnyilvánulásai miatt most brit kiadójának néhány alkalmazottja mondta azt, nem akar Rowling új meséjén dolgozni.

...
Hírek

Júniusban lassult J. K. Rowling könyveinek eladási üteme

A nyár eleji botrányok után júniusban a vártnál kevesebbet adtak el J. K. Rowling könyveiből – számolt be a Variety. A csökkenő tendenciának lehet köze Rowling vitatott kijelentéseinek, de az általános gazdasági helyzetnek is.

...
Hírek

Rowling visszaadott egy díjat az őt ért kritikák miatt

J. K. Rowling visszaadja az egyik díját, amely a Kennedy-családhoz kötődik, miután Kerry Kennedy is kritikákkal illette a transzneműekkel kapcsolatos nézeteit.

Hírek
...
Hírek

Június 30-ig nevezhettek a Margó-díjra!

...
Zöld

A háború miatt már több mint 3000 delfin elpusztulhatott a Fekete-tengerben

...
Szórakozás

Hallgasd meg Taylor Swifttől az Ahol a folyami rákok énekelnek betétdalát!

...
Hírek

Ukrán író nyerte a 2022-es német békedíjat

...
Hírek

Aldous Huxley a saját vízióját a jövőről jobbnak találta Orwellénél

...
Hírek

Tompa Andrea és Nemes Nagy Ágnes kötete is felkerült egy rangos német toplistára

...
Könyvtavasz

Emma különösen érzékeny kislány, aki csak az állatok között érzi jól magát

...
Könyvtavasz

A Másodvirágzás a sírfeliratok mögött megbúvó életek regénye

...
Hírek

Lappangó Weöres Sándor-vers került elő

...
Nagy

Vonnák Diána: Meg akartam hekkelni ezt a felnőtt életet [E/3]

...
Promóció

Hogyan fokozhatod igazán az olvasás élményét?

...
Promóció

Melyik az az ital, ami írók és költők ezreinél a múzsa csókja?

Még több olvasnivaló
...
Zöld

Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete

A Krekó Péter és Falyuna Nóra szerkesztésében megjelent Sarlatánok kora 19 fejezetben, átfogóan és látványos esettanulmányokon keresztül járja körül az áltudományosság gyakran bizarr és hírhedt, de még gyakrabban hétköznapi megjelenési formáit. Ez a hét könyve. 

...
Hírek

5 könyv a balatoni strandoláshoz

Végre kitört a nyári szünet és megérkezett a strandidő is, ennek apropóján olyan könyveket gyűjtöttünk össze, amelyek a Balatonhoz kapcsolódnak. Van köztük romantikus regény, novelláskötet, krimi és gyerekkönyv is. 

...
Zöld

Miért fenyegető a nő sikere a férfi számára?

Chimamanda Ngozi Adichie nigériai-amerikai feminista szerző könyvében és TED Talk videójában a női természet félreértéséről mesélt, és arról, miért is kellene mostantól másként nevelnünk fiainkat és lányainkat.