Nézz bele a Frida Kahlo műveit összegyűjtő gyönyörű albumba!

Szeptemberben egy grandiózus album jelenik meg Frida Kahlo életéről és műveiről angolul. A Frida Kahlo. The Complete Paintings című könyvben az alkotó 152 festménye lesz látható, emellett fényképek, valamint napló- és levélrészletek is lesznek benne.

fk | 2021. július 28. |

A Frida Kahlo-rajongóknak igazi kincs lesz az a gyönyörű és nagyszabású album, amely idén ősszel jelenik meg angolul a Taschen kiadónál. A kötetet nagy várakozások előzik meg, mivel egy elég alapos és részletes életrajz is lesz benne, emellett a művész összes képe szerepelni fog a könyvben, olyanok is, amelyek magántulajdonban vannak és emiatt a nagyközönség számára nem hozzáférhetők. A könyv szerkesztői (Luis-Martín Lozano, Andrea Kettenmann, Marina Vázquez Ramos) egyébként elsősorban nem Frida Kahlo életére, hanem sokkal inkább az életművére akarták helyezni a hangsúlyt.

Kahlo főként az önarcképeiről volt híres, de emellett számos portrét, tanulmányt, csendéletet is készített élete során. A műveit azonban valamiért eddig soha nem gyűjtötték össze. Ezt pótolja ez a gyönyörű, 624 oldalas kötet (amelyet 200 dollárért lehet megvenni). Mutatunk néhány képet belőle:

-

-

-

Forrás: Open Culture

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

Örökös fényben és fájdalomban - Könyvek az utánozhatatlan Frida Kahlóról

...
Beleolvasó

Frida Kahlo világa infografikákban tárul elénk

...
KÉPALÁ - Apa

Berec Judit: Frida Kahlo [Képalá]

...
Nagy

Az utolsó mohikánon nőttél fel, de ezeket nem tudtad

Milyen történelmi előzményei vannak a regénynek? Mi tükröződik abban, ahogyan Cooper az őslakosokat ábrázolja? Az eredeti szöveg melyik rétegével nem találkozhattak Magyarországon azok, akik Réz Ádám átdolgozását olvasták? És mit hagytak ki korábban több magyar fordításból?

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

Tar Sándor a térképről leszorult helyek és emberek írója

...
Vass Norbert

„Kommunista volt-e Petőfi? Néger volt-e Kossuth?”

...
vl

Szabó Benedek: Az igazán jó műveknek nincs eleje és vége

...

A Last of Us előtt már begombásodott a (horror)irodalom

...

Komplett iparágak dolgoznak azért, hogy az anyák rettenetesen érezzék magukat

...

Hollywood legendagyártó gépezete Lugosi Bélát sem kímélte

...

Litkai Gergely: Mi történne a világgal, ha eltűnnének a méhek? / A méhek története

A hét könyve
Kritika
Fakó lábujjak és parányi nők – Így szól a horror a nagyvilágban
...
Nagy

Tar Sándor a térképről leszorult helyek és emberek írója

Tar Sándorról írt monográfiát Deczki Sarolta, akit az elesettek, a kiszolgáltatottak, a periféria írójaként is emlegetett szerző életéről és műveinek erőteljes hatásáról is kérdeztünk. 

Olvass!
...
Beleolvasó

Tom Felton: Harry Potter és Draco Malfoy egyazon érme két oldala

A Harry Potter-filmek forgatásáról, felnövésről, barátságokról, a hírnév előnyeiről és hátrányairól is mesél önéletrajzában Tom Felton színész, akit Draco Malfoyként ismert meg a világ. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szerhij Zsadan: Ezt a földet mától Ukrajnának nevezd!

Harkiv Hotel címmel jelent meg az ukrán Szerhij Zsadan kötete, melynek verseit Vonnák Diána válogatta és fordította magyarra. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Az elitiskola tanárának manipulációja a szülők életét sem kíméli

A saját érdekedben az iskolai közösségek olykor viszontagságos működésébe enged betekintést, ahol sokszor csupán egy szikra kell, hogy lángra lobbanjanak a lappangó indulatok. Olvass bele!