Hallgass meg 11 percet Az éhezők viadala előzményregényéből!

Hallgass meg 11 percet Az éhezők viadala előzményregényéből!

Könyves Magazin | 2020. május 13. |

Nagy eséllyel már most kijelenthető, hogy 2020 egyik nagy bestsellere Az éhezők viadala előzményregénye (The Ballad of Songbirds and Snakes - Énekesmadarak és kígyók balladája) lesz. Suzanne Collins új könyve majd csak május 19-én kerül az amerikai könyvesboltok polcaira, de már az egekben vannak az előrendelések, és tudni lehet azt is, hogy már a megjelenés előtt elkeltek a filmjogok. A könyv Magyarországon az Agave gondozásában jelenik meg, várhatóan május 20-án.

Suzanne Collins
Énekesmadarak és kígyók balladája
Ford.: Farkas Veronika, Agave Könyvek, 2020, 448 oldal

A türelmetlen (és angolul tudó) rajongók viszont most örülhetnek egy kicsit, mivel az Entertainment Weekly-n megjelent egy 11 perces részlet az új regény hangoskönyvváltozatából, melynek narrátora a Tony-díjas Santino Fontana, aki eddig főleg sorozatokban játszott, de az eredeti Jégvarázsban például ő adta Hans hangját.

Az előzményregény 64 évvel az eredeti trilógia előtt játszódik, központi alakja pedig a későbbi elnök, Coriolanus Snow lesz (az adaptációban Donald Sutherland játszotta), aki ekkor még csak 18 éves, és sorsa jobbra fordulását reméli, amikor a 10. Éhezők Vidala egyik mentorává választják.

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Könyvben és filmen is folytatódik Az éhezők viadala

Májusban jelenik meg az előzményregény, a Lionsgate pedig már le is csapott a filmjogokra.

...
Hírek

Májusban érkezik Az éhezők viadala előzményregénye!

...
Hírek

A nővérekről szól Az éhezők viadala új trailere

Polc

Rachel Cusk regényében az íróknak meg kell fizetniük az alkotás árát

...

A Nobel-díjas Abdulrazak Gurnah regényében a történelem csak háttér az élethez

...

Havas Juli regényében a Covid-osztály csak egy keret, de a szerelem univerzális

...

Tóth Krisztina kísértetiesen ismerős világot ábrázol a mindent leuraló Egység rendszeréről

...
Olvass!
...
Beleolvasó

Gurubi Ágnes új regénye azt kutatja, amit a mesék elhallgatnak

A mesék a legtöbbször nem szólnak a levegőtlenségről, a kilátástalanságról, a dühről, amivel hol magunkat, hol a másikat büntetjük reménykedve, mert ahol büntetés van, ott van feloldozás is. Gurubi Ágnes szeptember elején megjelenő regényének hősei ugyanakkor már jóval túl vannak a mese végén. Olvass bele a Másik Istenbe!

...
Beleolvasó

A felnőtté válás jeges ökölcsapásokkal érkezik, és nem kegyelmez

Fliegauf Gergely első könyvének főhőse egy felnőtté válás küszöbén álló fiú, aki a börtönőri munkája és a szerelmi csalódások elől a fantáziába menekül. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Minden azzal kezdődött, amikor a várost elérte a tánciskolák iránti lázas rajongás

Egy kis galíciai településen él Jacobo Pliniak és a felesége, Juliáa. Egy határmenti fogadót üzemeltetnek, hogy ennek álcája alatt Jacobo segíthessen az egyre szaporodó pogromok elől menekülő zsidóknak átjutni a határon. Olvass bele Mario Bellatin különleges regényébe.