Májusban érkezik Az éhezők viadala előzményregénye!

Májusban érkezik Az éhezők viadala előzményregénye!

.konyvesblog. | 2020. január 23. |

ehezok_1.jpg

Már csak pár hónap és megjelenik Az éhezők viadala előzményregénye, amelynek már az angol címét is lehet tudni: The Ballad of Songbirds and Snakes. A  Scholastic könyvkiadó még júniusban jelentette be, hogy 2020 tavaszán érkezik Suzanne Collins új könyve, amely a Sötét Napok utáni éveket fogja bemutatni, amikor Panem megpróbál talpra állni a sikertelen lázadás után. Akkor az is kiderült, hogy a történet 64 évvel az eredeti trilógia előtt fog játszódni.

Collins korábbi könyvei (Az éhezők viadala, Futótűz, A kiválasztott) már lassan egy évtizede robbantak be. 54 nyelvre fordították le és több mint 100 millió példányban keltek el, de a sorozat is elképesztő bevételeket hozott. A tervek szerint egyébként az előzményregényt is viszontláthatjuk majd a filmvásznon, a Lionsgate stúdió ugyanis már tárgyal arról, hogy ebből is készít adaptációt, amelynek munkálataiban Collins is részt venne.

A könyv honlapján már egy rövid részletet is el lehet olvasni, ez alapján úgy tűnik, az előzményregény főhőse a fiatal Coriolanus Snow lesz. A Guardian cikke szerint a rajongók egy része kiborult a közzétett fejezeten, sokan nem örülnek neki, hogy az új könyv a diktátor eredettörténetéről fog szólni. A regény mindenesetre a 10. viadal idején játszódik. Snowt tizennyolc éves diákként látjuk viszont, amint épp arra készül, hogy egy harcoló fiút vagy lányt mentorálni kezdjen, miközben a környezete hatalmas elvárásokat támaszt vele szemben. A fiú a legnagyobb megrökönyödésére aztán egy olyan lányt kap, aki Panem legszegényebb, 12. körzetéből származik. 

Az éhezők viadala- trilógiáról korábban ITT írtunk összefoglalót, a könyvek sikerének titkát pedig ebben a cikkben fejtettük fel. Az új kötet május 19-én, 116 nap múlva jelenik meg, a visszaszámlálást ITT lehet követni. A tervek szerint az Agave Kiadó a világpremierrel azonos időben fogja megjelentetni magyarul a történetet.