Májusban érkezik Az éhezők viadala előzményregénye!

Májusban érkezik Az éhezők viadala előzményregénye!

.konyvesblog. | 2020. január 23. |

ehezok_1.jpg

Már csak pár hónap és megjelenik Az éhezők viadala előzményregénye, amelynek már az angol címét is lehet tudni: The Ballad of Songbirds and Snakes. A  Scholastic könyvkiadó még júniusban jelentette be, hogy 2020 tavaszán érkezik Suzanne Collins új könyve, amely a Sötét Napok utáni éveket fogja bemutatni, amikor Panem megpróbál talpra állni a sikertelen lázadás után. Akkor az is kiderült, hogy a történet 64 évvel az eredeti trilógia előtt fog játszódni.

Collins korábbi könyvei (Az éhezők viadala, Futótűz, A kiválasztott) már lassan egy évtizede robbantak be. 54 nyelvre fordították le és több mint 100 millió példányban keltek el, de a sorozat is elképesztő bevételeket hozott. A tervek szerint egyébként az előzményregényt is viszontláthatjuk majd a filmvásznon, a Lionsgate stúdió ugyanis már tárgyal arról, hogy ebből is készít adaptációt, amelynek munkálataiban Collins is részt venne.

A könyv honlapján már egy rövid részletet is el lehet olvasni, ez alapján úgy tűnik, az előzményregény főhőse a fiatal Coriolanus Snow lesz. A Guardian cikke szerint a rajongók egy része kiborult a közzétett fejezeten, sokan nem örülnek neki, hogy az új könyv a diktátor eredettörténetéről fog szólni. A regény mindenesetre a 10. viadal idején játszódik. Snowt tizennyolc éves diákként látjuk viszont, amint épp arra készül, hogy egy harcoló fiút vagy lányt mentorálni kezdjen, miközben a környezete hatalmas elvárásokat támaszt vele szemben. A fiú a legnagyobb megrökönyödésére aztán egy olyan lányt kap, aki Panem legszegényebb, 12. körzetéből származik. 

Az éhezők viadala- trilógiáról korábban ITT írtunk összefoglalót, a könyvek sikerének titkát pedig ebben a cikkben fejtettük fel. Az új kötet május 19-én, 116 nap múlva jelenik meg, a visszaszámlálást ITT lehet követni. A tervek szerint az Agave Kiadó a világpremierrel azonos időben fogja megjelentetni magyarul a történetet. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.