Könyvben és filmen is folytatódik Az éhezők viadala

Egészen pontosan egy előzményregény jelenik meg májusban, a Lionsgate pedig már le is csapott a filmjogokra.

.konyves. | 2020. április 22. |

Még év elején írtuk meg mi is, hogy május közepén jelenik meg angolul Az éhezők viadala előzményregénye (The Ballad of Songbirds and Snakes). Suzanne Collins új könyve 64 évvel az eredeti trilógia előtt fog játszódni, és a Sötét Napok utáni éveket fogja bemutatni, amikor Panem megpróbál talpra állni a sikertelen lázadás után. Az új regény központi alakja a későbbi elnök, Coriolanus Snow lesz (az adaptációban Donald Sutherland játszotta), ám ekkor még csak 18 éves, és sorsa jobbra fordulását reméli, amikor a 10. Éhezők Vidala egyik mentorává választják.

A könyv még meg sem jelent, de a Lionsgate már hivatalosan bejelentette, hogy megszerezte a filmjogokat. Ugyanaz a Francis Lawrence fog a rendezői székbe ülni, aki az első kivételével a korábbiakat is rendezte. A szereposztásról egyelőre nincsenek hírek. A Lionsgate elnöke mindenesetre azt mondta, hogy ez a film prioritást élvez majd náluk, ami nem is csoda, hiszen az eddigi filmek világszerte 3 milliárd dollár bevételt hoztak.

Forrás: Cinemablend

Kapcsolódó cikkek
...
Általános cikkek

Milyen nyelvi különbségek vannak az Alkonyat és Az éhezők viadala között?

...
Beleolvasó

Suzanne Collins: Az éhezők viadala - részlet

...
Hírek

A nővérekről szól Az éhezők viadala új trailere

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Különös alakok jönnek-mennek Dániel András meg persze az olvasók fejében

Dániel András azt mondja, a fejében időnként elég nagy a jövés-menés, és ezt most már egy könyv is bizonyítja. A Mindenki mászkál akár böngészőként is működik, a kép ugyanis egyértelműen vonzza a szemet.

...
Gyerekirodalom

A Szoba kilátással hősnője egy olyan lázadó, aki nem privilégiumot, hanem egyenlőséget kíván

E. M. Forster 1908-as regénye egy igazi angolszász klasszikus, ami a popkultúrában is megtalálta a maga helyét, és bár a Szoba kilátással első ránézésre hamisítatlan romantikus regény, a társadalomkritikai szálat nem lehet figyelmen kívül hagyni.

...
Gyerekirodalom

Minden idők száz legjobb gyerekkönyve a BBC listáján

A BBC Kultúra rovata 56 ország 177 könyvszakértőjét kérdezte, hogy megtalálja minden idők legjobb gyerekkönyveit. A szakértők között magyarok is voltak: Szekeres Nikoletta és Cseri Anna Flóra.