Könyvben és filmen is folytatódik Az éhezők viadala

Egészen pontosan egy előzményregény jelenik meg májusban, a Lionsgate pedig már le is csapott a filmjogokra.

.konyves. | 2020. április 22. |

Még év elején írtuk meg mi is, hogy május közepén jelenik meg angolul Az éhezők viadala előzményregénye (The Ballad of Songbirds and Snakes). Suzanne Collins új könyve 64 évvel az eredeti trilógia előtt fog játszódni, és a Sötét Napok utáni éveket fogja bemutatni, amikor Panem megpróbál talpra állni a sikertelen lázadás után. Az új regény központi alakja a későbbi elnök, Coriolanus Snow lesz (az adaptációban Donald Sutherland játszotta), ám ekkor még csak 18 éves, és sorsa jobbra fordulását reméli, amikor a 10. Éhezők Vidala egyik mentorává választják.

A könyv még meg sem jelent, de a Lionsgate már hivatalosan bejelentette, hogy megszerezte a filmjogokat. Ugyanaz a Francis Lawrence fog a rendezői székbe ülni, aki az első kivételével a korábbiakat is rendezte. A szereposztásról egyelőre nincsenek hírek. A Lionsgate elnöke mindenesetre azt mondta, hogy ez a film prioritást élvez majd náluk, ami nem is csoda, hiszen az eddigi filmek világszerte 3 milliárd dollár bevételt hoztak.

Forrás: Cinemablend

Kapcsolódó cikkek
...
Általános cikkek

Milyen nyelvi különbségek vannak az Alkonyat és Az éhezők viadala között?

...
Beleolvasó

Suzanne Collins: Az éhezők viadala - részlet

...
Hírek

A nővérekről szól Az éhezők viadala új trailere

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Fiala Borcsa hőse mindennapi túlélésre és medvetámadás esetére is ad hasznos tippeket

Fiala Borcsa ifjúsági regényében a hírhedt Bodrogközi Rém borzolja Dani és a nagypapája idegeit. Mire fény derül a több évtizedes rejtélyre, megtudhatjuk azt is, hogy, miért jó, ha van kéznél egy kis szárított rozmaring, tárkony vagy épp macskaalom. Olvass bele!

...
Nagy

A Félőlény nincs egyedül - Kiállítás nyílt Rátkai Kornél illusztrációiból

Rátkai Kornél illusztrált már bolygóvadászokat, elszánt magyar nőket, sárkányovisokat, és készített már történelmi szelfiket is. Grafikáiból pénteken nyílt kiállítás, amelyet Orosz Anett nyitott meg.

...
Gyerekirodalom

Borzongató szellemhistória tíz éven felülieknek

Holden Rose ifjúsági regénye borzongató nyári olvasmány, amelyben egy szellemalak keseríti meg a főhős életét, de a fantasy szálon kívül fontos témája még a kötetnek a zaklatás, a barátság és a bizalom is.