Könyvben és filmen is folytatódik Az éhezők viadala

Egészen pontosan egy előzményregény jelenik meg májusban, a Lionsgate pedig már le is csapott a filmjogokra.

.konyves. | 2020. április 22. |

Még év elején írtuk meg mi is, hogy május közepén jelenik meg angolul Az éhezők viadala előzményregénye (The Ballad of Songbirds and Snakes). Suzanne Collins új könyve 64 évvel az eredeti trilógia előtt fog játszódni, és a Sötét Napok utáni éveket fogja bemutatni, amikor Panem megpróbál talpra állni a sikertelen lázadás után. Az új regény központi alakja a későbbi elnök, Coriolanus Snow lesz (az adaptációban Donald Sutherland játszotta), ám ekkor még csak 18 éves, és sorsa jobbra fordulását reméli, amikor a 10. Éhezők Vidala egyik mentorává választják.

A könyv még meg sem jelent, de a Lionsgate már hivatalosan bejelentette, hogy megszerezte a filmjogokat. Ugyanaz a Francis Lawrence fog a rendezői székbe ülni, aki az első kivételével a korábbiakat is rendezte. A szereposztásról egyelőre nincsenek hírek. A Lionsgate elnöke mindenesetre azt mondta, hogy ez a film prioritást élvez majd náluk, ami nem is csoda, hiszen az eddigi filmek világszerte 3 milliárd dollár bevételt hoztak.

Forrás: Cinemablend

Kapcsolódó cikkek
...
Általános cikkek

Milyen nyelvi különbségek vannak az Alkonyat és Az éhezők viadala között?

...
Beleolvasó

Suzanne Collins: Az éhezők viadala - részlet

...
Hírek

A nővérekről szól Az éhezők viadala új trailere

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Berény Róbert festménye ihlette a Papírszínház-mesét

A könyvmecénás program keretében jelenik meg a Csimota Kiadó legújabb Papírszínház-meséje.

...
Gyerekirodalom

A kék madár az erejükkel és a félelmeikkel szembesíti a gyerekeket

A boldogság – máshol a remény – kék madara számos folklórtörténetben felbukkan (a kínaiak, az oroszok, sőt még a lotaringiaiak is tudnának erről mesélni), viszont széles körben ismertté a későbbi Nobel-díjas költő-drámaíró, Maurice Maeterlinck szimbolista műve tette a kifejezést. A világhírű történetet azonos című új kötetében Gimesi Dóra mesélte, képi világát pedig Rofusz Kinga gondolta újra.

...
Gyerekirodalom

Írj novellát a szerelem sötét oldaláról!

A szerelem nem csak rózsaszín címmel novellaíró pályázatot hirdet a Menő Könyvek. A nyertes pályaművek e-könyvben jelennek majd meg.

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv