Könyvben és filmen is folytatódik Az éhezők viadala

Egészen pontosan egy előzményregény jelenik meg májusban, a Lionsgate pedig már le is csapott a filmjogokra.

.konyves. | 2020. április 22. |

Még év elején írtuk meg mi is, hogy május közepén jelenik meg angolul Az éhezők viadala előzményregénye (The Ballad of Songbirds and Snakes). Suzanne Collins új könyve 64 évvel az eredeti trilógia előtt fog játszódni, és a Sötét Napok utáni éveket fogja bemutatni, amikor Panem megpróbál talpra állni a sikertelen lázadás után. Az új regény központi alakja a későbbi elnök, Coriolanus Snow lesz (az adaptációban Donald Sutherland játszotta), ám ekkor még csak 18 éves, és sorsa jobbra fordulását reméli, amikor a 10. Éhezők Vidala egyik mentorává választják.

A könyv még meg sem jelent, de a Lionsgate már hivatalosan bejelentette, hogy megszerezte a filmjogokat. Ugyanaz a Francis Lawrence fog a rendezői székbe ülni, aki az első kivételével a korábbiakat is rendezte. A szereposztásról egyelőre nincsenek hírek. A Lionsgate elnöke mindenesetre azt mondta, hogy ez a film prioritást élvez majd náluk, ami nem is csoda, hiszen az eddigi filmek világszerte 3 milliárd dollár bevételt hoztak.

Forrás: Cinemablend

Kapcsolódó cikkek
...
Általános cikkek

Milyen nyelvi különbségek vannak az Alkonyat és Az éhezők viadala között?

...
Beleolvasó

Suzanne Collins: Az éhezők viadala - részlet

...
Hírek

A nővérekről szól Az éhezők viadala új trailere

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Megjelent J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac

Megérkezett J. K. Rowling új könyve, A karácsonyi malac. A Harry Potter-sorozat óta ez az első történet, amelyet az író kifejezetten gyerekeknek írt. 

...
Szívünk rajta

Téli mesékkel fordulunk rá az év legrövidebb napjára

A Szívünk rajta friss válogatásába több téli kötet is került, ezek közül mutatunk meg most hármat.

...
Könyves Advent

Itt a nagy karácsonyi gyerekkönyves ajánló!

Új karácsonyi összeállításunkban a friss gyerek- és ifjúsági könyvek közül válogattunk: van közöttük meseantológia, képregény, mondókás és receptes kötet, macskás, zenés és mágikus könyv.