2017-ben ezek voltak Obama kedvenc könyvei

2017-ben ezek voltak Obama kedvenc könyvei

.konyvesblog. | 2018. január 04. |

(Kép forrása)

Barack Obama már elnöksége idején szívesen mesélt arról, hogy miket olvas, vagy hogy milyen könyveket visz magával a nyaralására. Erről a jó szokásáról ex-elnökként se tett le, így most a Facebookon tudatta, mik voltak tavaly a kedvenc könyvei és azt is, hogy milyen számokat hallgatott a legszívesebben. Mi most a könyvekre koncentrálunk, de a teljes bejegyzésért kattintsatok ide!

A könyvek egy része tényirodalom: a harvardi szociológus, Matthew Desmond Evicted című könyve a nagyvárosi szegénységgel foglalkozik, Amy Goldstein Janesville című kötete pedig azt vizsgálja, hogy mi történik egy ipari várossal, miután lakat kerül az ott található legnagyobb gyárra. A szépirodalmi kötetek között van Mohsin Hamidnak a Man Booker rövidlistájáig jutott Exit Westje, amely egy szerelmes pár történetén keresztül mutatja meg a menekültválság egy szeletét, és Jesmyn Ward National Book Award-díjas regénye, a Sing, Unburied, Sing, amely a 13 éves Jojo révén mesél tökéletlen anyákról, a család életéből hiányzó apákról és az amerikai Délről.

Obama olvasással élte túl a Fehér Házat

Az, hogy Barack Obama mennyire szeret olvasni, senkinek nem újdonság. Az Egyesült Államok leköszönő elnöke minden évben közzétette, milyen könyveket visz magával a nyaralásra, de ő írta az előszót a Peanuts-képregényekhez is, sőt még egy magyar üzletember története is nagy hatással volt rá. Obamával...

A listán van Cory Taylor utolsó kötete: az ausztrál író 2016 nyarán halt meg rákban, haldoklásáról Dying: A Memoir című kötetében írt, mely posztumusz jelent meg tavaly augusztusban, ahogy az USA 18. elnökéről, az egykori polgárháborús tábornok életéről szóló Grant című kötet is, melyet Ron Chernow jegyez. A tényirodalmi és díjnyertes könyvek közé felfért még Amor Towles A Gentleman in Moscow című kötet, amely nem az aktuális amerikai politikai botrányokra, hanem az 1922-es oroszországi eseményekre fókuszál, valamint két kosaras könyv is (Kareem Abdul-Jabbar: Coach Wooden and Me; Shea Serrano: Basketball (and Other Things)).

Forrás: Vox