Erőgépek, madarak és lelki utazás 2023 legizgalmasabb gyerekkönyveiben
Könyves Magazin

Erőgépek, madarak és lelki utazás 2023 legizgalmasabb gyerekkönyveiben

bookline_kids lista gyerekkönyvek év_vége2023

46 izgalmas és minőségi kötettel gazdagodott idén a Bookline gyerekkönyvajánló programja, karácsony előtt ezek közül a tizenkét legizgalmasabbat ajánlja a Bookline Kids szakértői csapata.

Hogy lehetnek ilyen sokszínűek a madarak és milyen élőlények rejtőznek az erdő mélyén? Mi az a lélek és hogyan működik? Miért érzem magam rosszul, ha bántanak az iskolában, és hogyan tudom kivédeni? Ki az a Petőfi Sándor, akiről a suliban annyit meséltek, és mit csinált olyan idős korában, mint én? Miért beszélnek máshogy a többi országban és miért nem értem, amit mondanak? A gyerekek rengeteg olyan kérdést tesznek fel nap mint nap, amikre sokszor mi felnőttek is nehezen adjuk meg a választ. A Bookline Kids év végi válogatásában olyan könyveket találunk, amik segítenek ebben és újabb kérdésekre motiválnak. Ezért is tud ilyen hatalmas lenni a gyerek(b)irodalom.

Az elmúlt években nagy mértékben nőtt az olvasók gyerekkönyvek iránti érdeklődése: a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének adatai szerint a hazai gyerek- és ifjúsági könyvforgalom 2012-ben a piac 16,6 százalékát tette ki, ez a szám 2020-ra megduplázódott, így

32,1 százalékával a szórakoztató- és szépirodalom mögött a második legnépszerűbb.

A Bookline Kids aloldalán az érdeklődők élethelyzetek, tematikák és életkor alapján listázhatják a program szakértői segítségével kialakított kínálatot. A folyamatosan bővülő felület szinte minden hónapban kiemelt egy olyan kötetet, amit kiugróan izgalmasnak tartottak, most pedig rendhagyó módon összegzi 2023 legizgalmasabb köteteit, a szakmai és gyerekzsűri, valamint a Bookline munkatársai által kiemelkedőként értékelt címeket.

„Minden hónapban nagy várakozás övezi, hogy a kiadók mely könyveket ajánlják a Bookline Kids-be.  A köteteket a szakértőink elolvassák, értékelik, méghozzá legtöbb esetben a gyerekeikkel közösen. A legfontosabb szűrők a kicsik: azokat a mesekönyveket, amiket ők félretesznek, biztosan nem válogatjuk be a programba. Így lesz maximálisan hiteles a Bookline Kids kínálata” – nyilatkozta Mészáros Brigitta, a Bookline márkamenedzsere.

2023 legizgalmasabb gyerekkönyvei a Bookline szerint:

Forrás: Bookline