Az Agymanók és Albert Barille nyomdokain –  a lélek megértésében segít Barcs Kriszta könyve
Könyves Magazin

Az Agymanók és Albert Barille nyomdokain – a lélek megértésében segít Barcs Kriszta könyve

A 21. század a pszichológia évszázada. Az elmúlt években egyre többet foglalkozunk mentális egészségünkkel, önismereti kérdésekkel. A téma a gyerekkönyvekben és -filmekben is kiemelt figyelmet kap. Elég, ha az Agymanókra, a Lelki ismeretek vagy az Elemi című filmre gondolunk. Ezek az alkotások bonyolult önismereti kérdéseket tesznek játékossá, a gyerekek számára érthetővé. Barcs Kriszta is hasonló világba kalauzolja az olvasókat: Utazás a lelked körül című könyve segítheti a legkisebbeket érzelmeik megismerésében, megértésében.

Barcs Kriszta: Utazás a lelked körül - Pszichológiai ismeretek 7 éves kortól
Ill. László Zsuzsi, Kulcslyuk, 2022, 40 oldal
Barcs Kriszta: Utazás a lelked körül könyv

Barcs Kriszta első könyve 2021-ben jelent meg. Az Így működik a lelked meglévő pszichológiai gyakorlatokat és elméleteket alapul véve olyan ismeretterjesztő munkának készült, amely segítségével a bonyolult lelki folyamatok érthetővé, a nehéz érzések pedig megszelídíthetőkké válnak. A kötet hamar sikert aratott a gyerekek, felnőttek és a szakmai közönség körében is, ugyanis nemcsak otthon, hanem az iskolában, valamint önismereti foglalkozásokon is használható.

-

A szerző legújabb kötetében, az Utazás a lelked körülben, amely egyben a Bookline Kids novemberi kiemelt könyve is, újabb érdekes témákat mutat be a legkisebbek számára. Szól a társas kapcsolatokról, a kommunikációról, a csúfolódásról, a külső ingerek érzékelésének és értékelésének testi-lelki folyamatairól, az emlékekről, valamint trükköket és javaslatokat is ad a tanuláshoz. Barcs Kriszta játékos, szellemes szövegeit László Zsuzsi változatos illusztrációi, valamint interaktív feladatok, játékok is kiegészítik.

-

Az Utazás a lelked körül olvasása közben az elmúlt években népszerű Pixar-filmek, Albert Barille Egyszer volt… című rajzfilmsorozata, valamint az Így működik a tested című klasszikus ismeretterjesztő könyv juthat az eszünkbe, ugyanis ezen alkotásokhoz hasonlóan Barcs Krisztina könyve is rendkívül bonyolult összefüggéseket tesz könnyen befogadhatótává a gyerekek számára.

„Ennek a könyvnek az egyik nagy erőssége, hogy biztosít egy közös nyelvet bizonyos lelki jelenségekre”

– mondta Barcs Kriszta a Nyitott Akadémiának adott interjújában.

Forrás: Bookline