Kabdebon János: Apa [Képalá]

Képalá |

Micsinálmármegin eza gyerek! Még belefullad nekempedigmárelmúltharminc. Jóitt. Egydarabigmegleszek.Nemnyomnak a csövek. Aztmondták ezzelmégkétévigis élhetek. Erre ezahülye gyereklehozott avízpartra. Kitalálta.Énaggódjak érte hogyittfulladmeg. Mégcsak mentenisetudok, olyangyengeszarvagyok.Na, ugrálmegbohóckodik, mintegyovis.Nekemprodukáljamagát,pedigegészjóitt. De valahogynemtudunkbeszélni. Pedigörülöknekihogylehozott, csaknemtudomelmondani. Vankétévem,alábammegmossa a víz. Micsinálmár meginezagyerek! Valamit mondanomkéne.Legalább azthogyjó itt. Hálás vagyokhogylehozott.Sosemvoltammégitt.Nemvoltidő.Mindigfontosabb voltminden annálhogyleüljek. Hátmostülhetek.Fekhetek,mertmostmárfontosezakétév. 
Már fontosmindenamieddignem. Nemleszbaj.Szépenelmegyek majd. Elmosengemis azidő.Csakaddiglegyenjó ami eddignemvolt. Neaggódjöreg szépenbúcsúzolmajd.
Ideszórjanakmajd aholmostülök.Majdegyszer elmondomneki.Neazasszonymellé,fennúgyistalálkozunk. Idelennejó. Majd egyszerelmondomneki ha csakmostittbele nemfulladnekem. Háthogymegyünkhaza!
Micsinálmárezagyerek!Nevet.Jólenne nevetni.Nevetni azegészen. ÜlökegykarosszékenaDunánálavízben. És nevetek.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Gecsei Ádám: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Dittrich Panka: Kihívás [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Klinec Alexa: Apa [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

...
Nagy

Vidéki ballada az Amerikai Álomról [zsebró]

J. D. Vance életrajza 2016-ban, Trump megválasztását követően robbant be a sikerlistákra. A saját családjának történetén keresztül mutatja be az amerikai fehér munkás középosztály széthullásának szociokulturális hátterét, és ezzel kvázi a Trump-jelenség megértésének egyik kézikönyve lett.

Szerzőink

...
vl

Mészöly Miklós egyszerűen volt. Vagyis Van.

...
Forgách Kinga

10+1 érdekes tény a 100 éve született Mészöly Miklós életéről

...
Ruff Orsolya

Ben Lerner Amerikájában a nyelv fegyver, a kultúra mindig férfias

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Mikor kezdtük el félreérteni a boldogságot?

Oliver Burkeman pszichológiai témájú könyvet írt, ő maga mégsem pszichológus. Túladagolt boldogság című kötete egyszerre gondolatébresztő és meghökkentő olvasmány.

...
Nagy

Politika, robotok egy megosztott világban – A sci-fi trendjeiről beszélgettünk Jonathan Strahan szerkesztővel

Immár ötödik éve jelentkezik a Gabo a Jonathan Strahan szerkesztésében készült, az év legjobb fantasztikus novelláit tartalmazó válogatással. A szerkesztőt munkamódszeréről, a sci-fi jelenlegi állapotáról, és a világ helyzetéről is kérdeztük.

...
Nagy

Fábián Janka: A történelmi regény nálunk sokáig macsó műfaj volt

Fábián Janka a kortárs romantikus történelmi regények egyik legnépszerűbb hazai írója. Legújabb történetének, a két kötetes Julie-könyvek megjelenését követően beszélgettünk vele történelemről, a női szerepek változásáról, kedvenc korszakáról, jövőbeli terveiről.