Kabdebon János: Apa [Képalá]

Képalá |

Micsinálmármegin eza gyerek! Még belefullad nekempedigmárelmúltharminc. Jóitt. Egydarabigmegleszek.Nemnyomnak a csövek. Aztmondták ezzelmégkétévigis élhetek. Erre ezahülye gyereklehozott avízpartra. Kitalálta.Énaggódjak érte hogyittfulladmeg. Mégcsak mentenisetudok, olyangyengeszarvagyok.Na, ugrálmegbohóckodik, mintegyovis.Nekemprodukáljamagát,pedigegészjóitt. De valahogynemtudunkbeszélni. Pedigörülöknekihogylehozott, csaknemtudomelmondani. Vankétévem,alábammegmossa a víz. Micsinálmár meginezagyerek! Valamit mondanomkéne.Legalább azthogyjó itt. Hálás vagyokhogylehozott.Sosemvoltammégitt.Nemvoltidő.Mindigfontosabb voltminden annálhogyleüljek. Hátmostülhetek.Fekhetek,mertmostmárfontosezakétév. 
Már fontosmindenamieddignem. Nemleszbaj.Szépenelmegyek majd. Elmosengemis azidő.Csakaddiglegyenjó ami eddignemvolt. Neaggódjöreg szépenbúcsúzolmajd.
Ideszórjanakmajd aholmostülök.Majdegyszer elmondomneki.Neazasszonymellé,fennúgyistalálkozunk. Idelennejó. Majd egyszerelmondomneki ha csakmostittbele nemfulladnekem. Háthogymegyünkhaza!
Micsinálmárezagyerek!Nevet.Jólenne nevetni.Nevetni azegészen. ÜlökegykarosszékenaDunánálavízben. És nevetek.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Gecsei Ádám: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Dittrich Panka: Kihívás [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Klinec Alexa: Apa [Képalá]

...
Gyerekirodalom

Itt a Könyves nagy gyereknapi ajánlója! - 1. rész

Május utolsó hétvégéje a gyerekekről szól, éppen ezért arra kértük a hazai gyerekkönyvkiadókat, hogy ezúttal ők ajánljanak olvasnivalót a kisebbeknek és a nagyobbaknak: van itt böngésző éppúgy, mint fantasyregény, de találtok sárkányos, kalandozós és fáraós mesét is. 1. rész.

Szerzőink

...
vl

Fehér Renátó: Mindig politikai beágyazottságban születnek a versek

...
Forgách Kinga

Az internet egy random mémfolyammá redukálta az életünket

...
vl

Jászberényi Sándor tíz évnyi háborúja

Még több olvasnivaló
...
Kritika

Semmelweis 50 éve egy norvég drámában szagolta ki a kérlelhetetlen igazságot

Bjørneboe-t nem a Semmelweis alakja köré utólag szőtt magasztos vagy patetikus tisztelet foglalkoztatta, hanem a személyiségét és a küzdelmeit szétfeszítő ellentmondások. A Semmelweis ma is pezsdítően és bicskanyitogatóan aktuális dráma.

...
Kritika

Burjánzó csalánként gyűrűzik be a felnőtt életbe a gyerekkori abúzus emléke

A gyerekkori szexuális abúzusról és annak későbbi hatásairól szól Borda Réka első regénye, amelynek elbeszélője kisgyerekként válik nagybátyja áldozatává, de már fiatal felnőtt, mire előtörnek belőle az emlékek, és megkezdődik számára a feldolgozás folyamata. Az Égig érő csalán a hét könyve.

...
Gyerekirodalom

Szabó Tibor Benjámin: Megváltozott a világ és erőszakosabbak lettek a történeteink

Nyolc évvel az első EPIC megjelenése után Szabó Tibor Benjámin megírta a folytatást, amelynek rögtön a legelején elrabolnak valakit. A barátok versenyt futnak az idővel, miközben egy titokzatos szekta nyomait kutatják. Szabó Tibor Benjáminnal kötetek közti műfajváltásról, ökológiai zsákutcáról, irodalmi tetoválásokról és a hazai gengszterrap hatásáról is beszélgettünk.