Kabdebon János: Apa [Képalá]

Képalá |

Micsinálmármegin eza gyerek! Még belefullad nekempedigmárelmúltharminc. Jóitt. Egydarabigmegleszek.Nemnyomnak a csövek. Aztmondták ezzelmégkétévigis élhetek. Erre ezahülye gyereklehozott avízpartra. Kitalálta.Énaggódjak érte hogyittfulladmeg. Mégcsak mentenisetudok, olyangyengeszarvagyok.Na, ugrálmegbohóckodik, mintegyovis.Nekemprodukáljamagát,pedigegészjóitt. De valahogynemtudunkbeszélni. Pedigörülöknekihogylehozott, csaknemtudomelmondani. Vankétévem,alábammegmossa a víz. Micsinálmár meginezagyerek! Valamit mondanomkéne.Legalább azthogyjó itt. Hálás vagyokhogylehozott.Sosemvoltammégitt.Nemvoltidő.Mindigfontosabb voltminden annálhogyleüljek. Hátmostülhetek.Fekhetek,mertmostmárfontosezakétév. 
Már fontosmindenamieddignem. Nemleszbaj.Szépenelmegyek majd. Elmosengemis azidő.Csakaddiglegyenjó ami eddignemvolt. Neaggódjöreg szépenbúcsúzolmajd.
Ideszórjanakmajd aholmostülök.Majdegyszer elmondomneki.Neazasszonymellé,fennúgyistalálkozunk. Idelennejó. Majd egyszerelmondomneki ha csakmostittbele nemfulladnekem. Háthogymegyünkhaza!
Micsinálmárezagyerek!Nevet.Jólenne nevetni.Nevetni azegészen. ÜlökegykarosszékenaDunánálavízben. És nevetek.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Gecsei Ádám: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Dittrich Panka: Kihívás [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Klinec Alexa: Apa [Képalá]

...
Kritika

Nick Hornby Brexit-regényben írta meg, hogyan szakadt szét Anglia

Vajon mi a közös a Brexitben és egy olyan párkapcsolatban, amiben a felek közt sok a különbség? Látszólag talán semmi, Nick Hornby új regényében azonban a kettő mégis párhuzamba kerül, méghozzá nem is akárhogy. Az Olyan, mint te a hét könyve. 

Szerzőink

...
Kolozsi Orsolya

Az életünket akkor tudjuk helyre tenni, ha ismerjük a családi múltunkat

...
Ruff Orsolya

Szöllősi még sosem írt annyira filmszerűen, mint az Illegálban

...
Forgách Kinga

Az élet egy kártyavár, és nem te osztod a lapokat

Még több olvasnivaló
...
Nagy

„Itt nincs történelmi igazságtétel” - Anna Politkovszkaja: Orosz napló

A 2010-es évek szerte a világon a demokratikus berendezkedések, ezzel együtt a szabad sajtó gyengüléséről, illetve a mindent elárasztó propagandáról is szóltak. Magyarországon különösen. Többek között erről beszélgettünk az orosz újságírót, Anna Politkovszkaját alakító Fullajtár Andrea színésznővel és az Orosz napló szerkesztőjével, Filippov Gábor politológussal. A darabot február végén mutatták be a Katonában, a pandémia miatti szünet után pedig jövő héttől ismét színre kerül.

...
Nagy

„A fennmaradó házasságokat boldognak tekintjük, még ha nem is boldogok” – Taffy Brodesser-Akner: Fleishman bajban van

Taffy Brodesser-Akner Fleishman bajban van című regényével több cikkben is foglalkoztunk már. Ezúttal a könyvből vett kedvenc idézeteinket gyűjtöttük össze.

...
Nagy

Rubik Ernő nem akarta megírni a kocka történetét, mégis megmutatta, hogyan gondolkodik

Rubik Ernő szórakoztató és szerény megtaláló, aki a feltaláló szót nem szereti. A világon egymilliárdan játszottak már a kockájával, ami kulturális jelenséggé vált. 1983-ban már majdnem írt egy könyvet, de az végül nem jelent meg. Megjelent A mi kockánk.