Akai Katalin: Remény [Képalá]

Képalá |

Elegem van már az egészből! A fájdalomból, a fáradtságból, és a tehetetlenségből. 
A színjátékból, hogy nincsen semmi baj. Klári és a család könnyes mosolyából, tettetett vidámságukból – piszok rossz színészek, akárcsak én – hogy minden rendbe jön, kapok új vesét, és szívet és még száz évig fogok élni, ropni fogom a táncot az unokáim esküvőjén, és a többi. 
Szerencsére egyikük szerve sem jó a számomra. Olyan áron nem kell meghosszabbítani az enyémet. Hiszen úgyis csak erről van szó.
Talán mindenkinek jobb lenne, ha csendben elaludnék, és nem kellene nap, mint nap aggódniuk miattam, és nekem is befejeződne a purgatórium. 
Bizonyára azért rótta rám a Teremtő a napi dialízist, mert valószínűleg szükségem van a megtisztulásra, és a gondolkodásra.
Mert konok, és önfejű voltam, csak a munka, meg a munka, és nem hallgattam senkire. Meg akartam teremteni mindent a családomnak, és évtizedekig elhessegettem mindenkit, aki orvost emlegetett. Talán, ha szót fogadtam volna, minden más lenne. 
Már ez a fonott szék is kezd tönkremenni alattam. Láttam, hogy az alján lógnak a szálai, amikor Laci behozta nekem a vízbe. Rendes gyerek. Úgy gondolom, hogy jól adtam férjhez a kislányomat, és ez megnyugtató számomra.
Szeretem nézni, ahogyan az unokák játszanak a tó vízében, és tényleg jó lenne, ha megélhetném az esküvőjüket!
Hátha csoda történik, és időben érkezik a mentő értem, mert sorra kerültem a várólistán.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Apa

Dobó Gergő: Apa [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Faragó-Kupi Andrea: Végszó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Apa

Hinsenkamp Fülöp: Mindent meg lehet szokni [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Szabados Ági a megtakarításait egy álomba fektette, megnyitotta könyvesboltját

A függetlenség áráról, az álomba történő befektetésről és a piaci szabályok felrúgásáról beszélgettünk Szabados Ágival, aki Libertine néven könyvesboltot és kiadót indított.

...
Nagy

Presser memoárja egy korszak tablója [zsebró]

John Lennon zongorája, Abbey Road, tokiói telefonok, világhírű zenészek, NDK-s lányok – ugyanakkor disszidáló barátok, meg- és kihallgatások, elmismásolt gázsik, Lee farmerek, tűrések, tiltások. Megjelent Presser Gábor önéletírása a Helikon Kiadónál.

...
Nagy

30 éves a Total Recall - Az emlékmás

30 éves a Philip K. Dick novellájából készült kultklasszikus, amelyben Arnold Schwarzenegger levegőzik egyet a Marson. Vagy nem. Mindenesetre egyszerre rémisztő és izgalmas (na meg nagyon ismerős) Dick jövőképe, amelyben a személyes tapasztalatot felülírják a mesterséges emlékek.

...
Kritika

Háy János megírta a legkeményebb karantént, az életet

A pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről, egy társadalom kisiklásáról szól Háy János új, sodróan izgalmas regénye, A cégvezető, ami a hét könyve.

...
Kritika

A járványok megmutatják, hogy az ember egyáltalán nem ura a természetnek

Mi is lenne jobb olvasmány 2020-ban, mint egy sci-fi, amelyben egy rejtélyes vírus kezdi tizedelni az embereket, miközben közeleg a világvége? R. J. Hendon (Juhász Roland) új könyve, a Gyomláló teljesen eltalálta az idei év hangulatát.

...
Nagy

A Pilátusban akkor kezdődik az igazi dráma, amikor lehull az álarc

Szabó Magda Pilátusának hősei minden igyekezetük dacára nem találják az egymáshoz vezető érzelmi utat. A regényből tévéfilm készült, a rendezővel, Dombrovszky Lindával pedig az eredeti könyvről, a színészek kiválasztásáról és Szabó Magda debreceni kultuszáról is beszélgettünk.

Hírek
...
Hírek

Grecsó Krisztián: A mesélésnek varázsereje van

...
Hírek

Alekszijevics szerint hibrid polgárháború zajlik Fehéroroszországban

...
Podcast

Pető Péter: A magányt nem lehet pénzzel eltávolítani [PODCAST]

...
Hírek

Dezső András kokainos könyvét olvasták a lekapcsolt drogterjesztők is

...
Hírek

Ferrante kedvencei között magyar könyv is akad

...
Nagy

A koronavírus idején még fontosabb, hogy törődjünk a lelki egészségünkkel

...
Nagy

Szabó T. Anna: A Szabadulógyakorlat a túlélés könyve

...
Hírek

Bezuhant a könyvpiac, drámaian visszaesett a címszám és a kiadók bevétele

...
Hírek

Obama memoárjának filmzenéjét Beyoncé és Eminem énekli