KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Rottenbergerné Pőész Petra: Közös nyelvünk [Képalá]

Képalá |

Ahogy az emberekre pillantott eszébe jutott, mikor még nem szorult védelemre. Naponta beszélt, érintkezett, megoldást nyújtott nyájának. Hiányzott neki a kapcsolat, amely összekötötte a tiszta hívői lelkekkel. 

Egy kislány törte át a tömeget, kalimpálva ugrált az emberek között, míg kiért. Az őrök közül kettő máris mozdult, megállította az apró testet, aki félelemmel, segítségért könyörögve nézett körül.

- Mónika! – a kiáltás messzebbről hallatszott, minthogy a pápa látta volna az asszonyt. Intett. Az autó megállt, az őrökkel együtt. A profik kifejezéstelen arccal néztek, követték, amint ő öregesen és lassan lekászálódik a kocsiról.

Utasította az embereket, hogy engedjék el a kislányt. A férfi kinyújtotta reszkető kezét az apró hölgy felé. Az könnyezni kezdett, és ismeretlen nyelven hadarni, miközben két kezével a pápa kezét fogta. Fejét leszegte és sírt, de mondta. Érteni nem értette, de felismerte a gesztusait. Valakiért segítséget kérni istentől az egyik legszebb és önzetlenebb dolog.

Megsimogatta a kislány aranyszőke haját.

- Minden rendben lesz – mondta saját nyelvén, kezét a szívére helyezve. A lány nézte őt. Pillanatok teltek el. A kicsi megnyugodott. Elmosolyodott. Köszönetképpen fejet hajtott a papnak, és visszaszaladt az anyjához.

A pápa nem tudta, de a kislány a haldokló testvérét akarta megmenteni. Bár két különböző nyelvet beszéltek, de a segítség kérés és nyújtás egyetlen közös nyelvén mégis megértették egymást.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Molnár Réka: Áttűnések [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Csibra-Kaizler Tamara: Testőrök között [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

...
Kritika

Szabad szavak: reklámfilm a múzsához

Steven Soderbergh kísérletező kedvében összezárt egy csapat remek színészt egy luxus óceánjáró fedélzetén. Hadd beszéljenek kedvükre!

Szerzőink

...
Rezek Bori

5 szuper darab, amiben csak egy színészre kell koncentrálni

...
Jakobovits Kitti

Mikor kezdtük el félreérteni a boldogságot?

...
Ruff Orsolya

A kék madár az erejükkel és a félelmeikkel szembesíti a gyerekeket

A hét könyve
Kritika
Egy karambol miatt négy sors csúszik ki a megszokott útról Kiss Tibor Noé regényében
...
Nagy

Mikor kezdtük el félreérteni a boldogságot?

Oliver Burkeman pszichológiai témájú könyvet írt, ő maga mégsem pszichológus. Túladagolt boldogság című kötete egyszerre gondolatébresztő és meghökkentő olvasmány.