KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Rottenbergerné Pőész Petra: Közös nyelvünk [Képalá]

Képalá |

Ahogy az emberekre pillantott eszébe jutott, mikor még nem szorult védelemre. Naponta beszélt, érintkezett, megoldást nyújtott nyájának. Hiányzott neki a kapcsolat, amely összekötötte a tiszta hívői lelkekkel. 

Egy kislány törte át a tömeget, kalimpálva ugrált az emberek között, míg kiért. Az őrök közül kettő máris mozdult, megállította az apró testet, aki félelemmel, segítségért könyörögve nézett körül.

- Mónika! – a kiáltás messzebbről hallatszott, minthogy a pápa látta volna az asszonyt. Intett. Az autó megállt, az őrökkel együtt. A profik kifejezéstelen arccal néztek, követték, amint ő öregesen és lassan lekászálódik a kocsiról.

Utasította az embereket, hogy engedjék el a kislányt. A férfi kinyújtotta reszkető kezét az apró hölgy felé. Az könnyezni kezdett, és ismeretlen nyelven hadarni, miközben két kezével a pápa kezét fogta. Fejét leszegte és sírt, de mondta. Érteni nem értette, de felismerte a gesztusait. Valakiért segítséget kérni istentől az egyik legszebb és önzetlenebb dolog.

Megsimogatta a kislány aranyszőke haját.

- Minden rendben lesz – mondta saját nyelvén, kezét a szívére helyezve. A lány nézte őt. Pillanatok teltek el. A kicsi megnyugodott. Elmosolyodott. Köszönetképpen fejet hajtott a papnak, és visszaszaladt az anyjához.

A pápa nem tudta, de a kislány a haldokló testvérét akarta megmenteni. Bár két különböző nyelvet beszéltek, de a segítség kérés és nyújtás egyetlen közös nyelvén mégis megértették egymást.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Molnár Réka: Áttűnések [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Csibra-Kaizler Tamara: Testőrök között [Képalá]

...
Nagy

Női írók és főhősök, akiknek ott lenne a helyük a kötelezők közt (1. rész)

Ha egy gyerek ma Magyarországon a kötelező olvasmányokon nő fel, akkor szinte csak olyan könyvet fog a kezébe venni, amelyeknek a szerzői férfiak, és amelyekben a főszereplők is fiúk. Éppen ezért most olyan történeteket ajánlunk, amelyeknek a szerzői és/vagy főszereplői lányok, és amelyeknek a kötelezők közt lenne a helye. 

Szerzőink

...
Forgách Kinga

Nick Hornby Brexit-regényben írta meg, hogyan szakadt szét Anglia

...
Kolozsi Orsolya

Az életünket akkor tudjuk helyre tenni, ha ismerjük a családi múltunkat

...
Ruff Orsolya

Szöllősi még sosem írt annyira filmszerűen, mint az Illegálban

A hét könyve
Kritika
Nick Hornby Brexit-regényben írta meg, hogyan szakadt szét Anglia
...
Nagy

A nők számára tragédiával ért fel, amikor láthatóvá vált a testük

Miért sokkolta a Monarchia asszonyait, amikor végre elhagyhatták a fűzőt, miért számított botrányosnak a maga idejében a körömlakk, miért tüntettek az első magyar szépségkirálynő ellen, és jó száz éve miért voltak sokszorosan kiszolgáltatott helyzetben a cselédlányok? Csak néhány izgalmas kérdés azok közül, melyeket Czingel Szilvia A női test alakváltozatai című új kötetében tárgyal. A szerzővel városi ízlésről, a cselédlányok közvetítő szerepéről és a menstruációs traumáról is beszélgettünk.