KÉPALÁ - Testőrök között képalá capa_központ halmágyi_zsolt_loránd pályázat

Kapás Tibor: Kommentár nélkül [Képalá]

Képalá |

Még ma is tisztán emlékszem azokra a képkockákra, a fél világ a képernyők előtt ült azon a koraőszi délelőttön. Mindenki kíváncsi volt, mire ez a nagy felfordulás. Harmadik napja érkeztek vallási vezetők a világ minden tájáról Jeruzsálembe, egy titokzatos régészeti feltárás helyszínére.

A nyilvánosságot hosszú ideig nem avatták be a részletekbe, csak innen- onnan szivárogtak ki bizonyítékokat nélkülöző pletykák. Egy, a régészeti feltárást vezető tudósnak tulajdonított, zárt körű értekezleten elhangzott információ szerint, az évezred tudományos felfedezésére bukkantak, mely jelentős hatással lehet az emberiség jövőjére. Mások bibliai eredetű dimenziókaput vizionáltak, ami egyenesen a túlvilágba nyílik. Megint mások kétezer éve halott és eltemetett földönkívüli lény maradványait emlegették.

Végre megérkezett a helyszínre a katolikus egyházfő is. A pápát testőrei a kamerák kereszttüzében a kordonokkal elkerített és fegyveres őrökkel védett sziklabarlang bejáratáig kísérték. A pápa mintegy fél órát töltött odabent, teljes magányban, majd megrendült arccal lépett ki a fényre. Ezután sietve beszállt a pápamobilba és testőrei gyűrűjében elhagyta a helyszínt. Mindenki meglepetésére a pápa még aznap este bejelentette a harmadik vatikáni zsinat összehívását.

Azóta már a nyilvánosság is részletesen értesült a sokáig titkolt felfedezésről, ami, így utólag megvallva, az én életemre nem volt nagy hatással.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Testőrök között

Csibra-Kaizler Tamara: Testőrök között [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Győry Domonkos: Papamobil [Képalá]

...
KÉPALÁ - Testőrök között

Balázs Imola: Mondom, hát! [Képalá]

...
Kritika

Szöllősi még sosem írt annyira filmszerűen, mint az Illegálban

Megfoghatatlan, sűrű, mindent átitató feszültség telepedik az új Szöllősi-könyv hőseinek életére, ami csak néha-néha engedi, hogy lélegzethez jussanak. Az Illegál a hét könyve.

Szerzőink

...
Forgách Kinga

Az élet egy kártyavár, és nem te osztod a lapokat

...
Valuska László

Mégis minden félbemaradt - Térey János 50

...
Kolozsi Orsolya

A boldogtalanság nemzedékről nemzedékre öröklődik

A hét könyve
Kritika
Mégis minden félbemaradt - Térey János 50
...
Gyerekirodalom

Berg Judit és Varró Dániel - Lételemük a mese

A  kortárs magyar gyerekirodalom két meghatározó alakja Berg Judit és Varró Dániel, akik az elmúlt években tovább építették és bővítették azokat a meseuniverzumokat, amelyeket nemcsak a gyerekek fedeznek fel örömmel, hanem a felnőttek is szívesen bolyonganak bennük. Páros interjúnkban generációs hatásokról, olvasói szokásokról és sorozatokról beszélgettünk velük.