Zalai Margó, Ördögkatlan, Együtt kezdtük [Programajánló]

Margófeszt Szentgyörgyváron

-

Mikor? Augusztus 11-13.

Hol? Szentgyörgyvár

Ismét a zalai Szentgyörgyvárra költözik a Margó, augusztus 11-13. között második alkalommal várják a látogatókat. A Balatontól negyedórára, az alig 300 lakosú település kultúrházában, templomkertjében és nagyszínpadain rengeteg irodalmi és zenei program várható. Lesz egy utolsó Rájátszás, de slam poetryvel, kiállítással és filmvetítésekkel is várják az érdeklődőket.

Részletek erre>>

15. Ördögkatlan

-

Mikor? Augusztus 2-6.

Hol? Nagyharsány

Ezekben a napokban is tart a 15. Ördögkatlan fesztivál, amelynek idei díszvendége Kollár-Klemencz László, aki mesél majd új könyvéről, az Öreg bandáról (recenziónkat itt találod), zenél Kamarazenekarával, Viszockijra is emlékezik Zabolátlan lovaim című estjével. Az Ördögkatlanban idén írók egész sorával találkozhatsz a Vylyan Teraszon: köztük van Grecsó Krisztián, Erdős Virág, Nyáry Krisztián, Parti Nagy Lajos, Szabó T. Anna, Vámos Miklós és Závada Pál.

Részletek erre>>

Együtt kezdtük

A héten mutatták be Kerékgyártó Yvonne új filmjét, az Együtt kezdtüket. A sztori szerint a 12. c egykori tagjai az érettségi után tíz évvel egy esküvőn találkoznak újra, így lehetőség nyílik rá, hogy a régi haverok, ellenségek és szerelmek (akik megvoltak, és akik nem jöttek össze) újra együtt töltsenek egy hétvégét egy balatoni panzióban. Persze semmi sem úgy sikerül, ahogy tervezték. Mert egy ilyen nagy újratalálkozás pont arra jó, hogy kitörjön pár botrány, elcsábítsanak néhány hű szerelmest, elsüssenek egy csomó jó poént, hazudjanak, őszinték legyenek, dumáljanak, igyanak, aztán kezdjék elölről az egészet.

Szabadtéri mozivetítések

-

Mikor? Egész augusztusban

Nyáron a Balaton körül járva, Budapesten és szerte az országban szabadtéri vetítések sokaságán lehet találkozni a legjobb magyar filmklasszikusokkal, felújított minőségben. Budapesten az Orczy-kertben ezen a héten például A tanút lehet megnézni, de lesznek vetítések a Magyar Zene Házánál, a Bláthy parkban, a városligeti Királydombon, ezenkívül a Balaton több pontján, valamint Füzesabonyban, Hódmezővásárhelyen, Répcelakon, Szegeden és Szombathelyen.

Részletek erre>>

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Rájátszás, Kollár-Klemencz, Saiid - Koncertekkel, izgalmas zenei programokkal vár a zalai Margó

Augusztus 11-től újra Zalába költözik a Margó, és az irodalmi mellett rengeteg zenei program is várja majd a látogatókat. Ezeket gyűjtöttük most össze.

...
Hírek

Kemény, Grecsó, Kollár-Klemencz – Ezekkel az irodalmi programokkal vár a Margófeszt

Augusztus 11-től ismét megrendezik a zala megyei Szentgyörgyváron a Margófesztet, ahol irodalmi és színházi programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállításokkal, és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.

...
Hírek

A zalai Margófeszten lesz még egy utolsó Rájátszás

Margón indult és Margón zárul le: utolsó (utáni) koncerttel jelentkezik augusztusban Zalában a költők és dalszerzők által 2011-ben alapított formáció.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Sokáig lehetetlennek tűnt, de ismét film készül a Momóból

Ötven éve jelent meg Németországban Michael Ende egyik legsikeresebb regénye, a Momo, amelyből - neház tárgyalásokat követően - hamarosan film készülhet.

...
Gyerekirodalom

Mi történik azzal, akinek a boszorkányiskolában örökké félresikerülnek a varázslatai?

A Botcsinálta boszi egy olyan boszorkányakadémia, ahol nem lefutják, hanem seprűn repülik az iskolakört. Hőse pedig egy kétbalkezes tinilány, akinek sosem úgy sülnek el a varázslatai, ahogy a varázskönyvben meg van írva. Olvass bele Jill Murphy gyerekregényébe!

...
Gyerekirodalom

Új író folytatja az Asterix-sorozatot

Az Asterix képregénysorozatnak új írója van, Fabcaro, aki jelenleg a széria 40. kötetén dolgozik. Utóbbi várhatóan még az idén megjelenik.

Hírek
...
Hírek

Jesmyn Ward sok év után új regénnyel jelentkezik

...
Beleolvasó

Jhumpa Lahiri hőse nem a városban tévedt el, hanem a saját életében

...
Hírek

Tintin 35 év után visszatér a képregényes standokra

...
Hírek

Kölcsey eddig ismeretlen versét találták meg: áthúzta, hogy más ne olvashassa

...
Podcast

Börtönélmények és álmok is formálták egy sodródó kamasz sorsát Budapesten

...
Hírek

Habsburg Ottó csak Magyarországról hatezer emberrel levelezett, most online olvashatod a sorait

Polc

Donatella Di Pietrantonio: Meg akartam érteni a szeretethiány következményeit

...

Veres Attila Magyarországai nem jó helyek az életre

...

Negyven év után egy padláson bukkantak rá Czene Béla festményeire

...

Az igazi író élet-halál vitára készteti az igazi olvasókat

...