Ezeket az új adaptációkat nézd májusban a Disney+-on!

Ezeket az új adaptációkat nézd májusban a Disney+-on!

A Disney+ április végi és májusi premierjei között négy könyvadaptációt is találsz. Mutatjuk őket!

Nyitókép: Mind idegenek vagyunk / Disney

ko | 2024. április 24. |

Bár májusban már hosszabbak és egyre melegebbek a nappalok, de ha ennek ellenére bekuckóznál, akkor a Disney+-on továbbra is rengeteg szórakozási lehetőséget, filmet és sorozatot találsz, amit ledarálhatsz. Mi most az adaptációkat válogattuk ki a gazdag kínálatból.

Mind idegenek vagyunk

Ez a megindító és provokatív történet a szeretről, a családról, és a múltunk kísérteteiről szól. Adam (Andrew Scott) magányos életet él, amíg egy este felkeresi titokzatos szomszédja (Paul Mescal), aki rég elfojtott emlékeket hív elő benne.

A két férfi kötődést és tagadhatatlan vonzalmat érez egymás iránt.

Adam egyszerre gyerekkori otthonában találja magát, ahol a szülei (Claire Foy és Jamie Bell) élnek, annak ellenére, hogy valójában 30 éve elhunytak. Mit mondanánk - és mit fedeznénk fel - ha még egy napot eltölthetnénk azokkal, akiket a legjobban szerettünk? A film Jamada Taicsi 1987-es Idegenek című regényén alapul. Elgondolkodtató kísértettörténet az elvesztett szülőkkel való újbóli találkozásról, emlékekről, a megmásíthatatlan múlt elfogadásáról, a természetfölöttiről. Egy történet, mely heteken keresztül veled lesz.

Bemutató: április 24. 

Shardlake

A rejtélyekkel, feszültséggel és cselszövéssel teli Shardlake izgalmas sorozat, amely C. J. Sansom világszerte népszerű, Tudor-kori krimisorozata alapján készült. 1536-ban járunk: Matthew Shardlake, az erős igazságérzettel rendelkező, zseniális ügyvéd élete fordulatot vesz, amikor Thomas Cromwell, VIII. Henrik jobbkeze a távoli Scarnsea kolostorába küldi, hogy

kivizsgáljon egy gyanús halálesetet, és ennek ürügyén megszerezze a kolostor vagyonát a király számára.

Az öntelt, nagyratörő Jack Barak kíséretében a kolostorba érkező ügyvéd számára nyilvánvalóvá válik, hogy a haláleset, amelynek ügyében nyomoznak, nem az első. Shardlake minden lépésénél ellenségeskedésbe és gyanúba ütközik, ráadásul Barak valódi szándékaiban sem lehet biztos. Az ügyvéd belekeveredik a hazugságok, megtévesztés és korrupció hálójába, és nemcsak tisztessége, de az élete is veszélybe kerül.

Bemutató: május 1.

Star Wars: Birodalmi históriák

Star Wars: Birodalmi históriák egy hat epizódból álló utazás a félelmetes Galaktikus Birodalomba, amelyben két, különböző korszakban élő, eltérő utakon járó harcos szemszögéből látjuk a világot. Miután mindent elveszített, a fiatal Morgan Elsbeth a bosszú útja felé navigál a terjeszkedő birodalmi világban, míg az egykori Jedi Barriss Offee azt teszi, amit tennie kell, hogy túléljen a gyorsan változó galaxisban. Döntéseik meghatározzák a sorsukat.

Bemutató: május 4.

A sógun

Bár nem újdonság, de még mindig nézheted az FX gyártásában készülő A sógunt, ami James Clavell regényének eredeti adaptációja és 1600-ban, Japánban játszódik, az évszázadot meghatározó polgárháború hajnalán. Yoshii Toranaga nagyúr az életéért harcol, miközben ellenségei összefognak ellene a régensek tanácsában, s egy magára hagyott, rejtélyes európai hajót találnak egy közeli halászfaluban. Ha tetszik a sorozat, akkor ezeket a könyveket ajánljuk a figyelmedbe. 

5 könyv a szamurájokról és Japánról, ha tetszik A sógun
5 könyv a szamurájokról és Japánról, ha tetszik A sógun

Japán hadurak polgárháborújába csöppen egy angol tengerész A sógunban. Mivel az eredeti regényt most nehéz beszerezni magyarul, olyan könyveket ajánlunk, amikkel elmerülhetsz a japán kultúrában és a szamurájok világában.

Tovább olvasok

A sorozat befejező epizódja április 23-án érkezett meg.

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

7 érdekesség A sógun történelmi hátteréről

A Disney+ új adaptációjának köszönhetően ismét hatalmas az érdeklődés a brit szamuráj története iránt. Összegyűjtöttünk hét tényt, amit érdemes tudni A sógun hátteréről.

...
Nagy

5 könyv a szamurájokról és Japánról, ha tetszik A sógun

Japán hadurak polgárháborújába csöppen egy angol tengerész A sógunban. Mivel az eredeti regényt most nehéz beszerezni magyarul, olyan könyveket ajánlunk, amikkel elmerülhetsz a japán kultúrában és a szamurájok világában.

...
Hírek

Szomorú hírt kaptak a magyar Star Wars-rajongók

Véget ér a Szukits Kiadónál a magyar Star Wars-kiadványok megjelentetése és értékesítése. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

SZÓRAKOZÁS
...
Szórakozás

5 könyvadaptáció a cannes-i filmfesztiválon

Vajon Cannes felkészült Coppola mester Herman Hesse-inspirálta filmjére?

...
Szórakozás

5 könyvből készült film és sorozat, amit májusban nézhetsz a Netflixen

Visszatér egy igazi Netflix-kedvenc, a Bridgerton, de Jeff Bridgest is új sorozatban láthatjuk.

...
Szórakozás

Viszály: kinek fáj jobban az árulás, Capoténak vagy a Hattyúknak?

Fényűzés, intrika, hűtlenség, egy megtörtént botrány, sztárszínészek –  a Viszály: Capote és a Hattyúk című sorozatban minden adott a sikerhez. Megnéztük.

...

Péterfi Judit: Kőkemény önismereti tréning kellett a túléléshez [Podcast]

...

drMáriás: Lehet 20 éves az ember, de 100 év történetét hordozza

...

Ezt senki nem mondta: Hallgasd meg a podcast első évadának összes epizódját!

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Így mutatta be Robert Capa Magyarország világháború utáni vörös fordulatát

A 70 éve elhunyt legendás fotós 17 éves korában menekült el Budapestről, 17 évvel később pedig másfél hónapot töltött idehaza. A Holidaynek írt, 14 fotóval illusztrált útibeszámolójában éjsötét börleszk-jelenetekként elevenednek meg a remények és a romok.

...
Nagy

7 botrány Nádas Péterén túl, ami irodalmi díjak körül robbant ki

Van, amikor a PC-ségen vitatkozik a zsűri – lásd a legutóbbi esetet, melynek során Nádas Péter könyve is előkerült –, máskor nyertesekről derülnek ki hazugságok, ellentmondásos nézetek, sőt bűncselekmények. De az is előfordul, hogy a díjat osztók óvatoskodnak túl egy helyzetet. Ilyen irodalmi botrányokat gyűjtöttünk össze.

...
Kritika

Egy új fantasyben Perszephoné leugrik a pokolba, majd háborút hirdet a szexista istenek ellen

Félkilós pink tégla, pokolbéli fantasy és görög mítoszba oltott feminista románc: ez mind Bea Fitzgerald új regénye, a Girl, goddess, queen.