KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Tóth Gabriella (Toga): Édes Fiam! [Képalá]

Képalá |

Jaj, édes fiam, csak nagyanyádhoz ne menjünk így, jó? Szegény, aki Kovács Katin, Szécsi Pálon, Máté Péteren, Koncz Zsuzsán nevelkedett, vagy hallgatta a dalversenyeket, szilveszteri kabarékat, vajon mit szólna, ha látna? Értem én, hogy a jobb füledben szebben mutat a karika, mint a balban, de az orrodba akkor miért nem teszel? És a hajad rőt most éppen, de lehetne Barbie szőke is ám, nem gondolod? Nem értelek, édes fiam, vagy elfutott mellettem az idő? Vagy felettem? És rajtam már csak gaz nő? Nem értelek, édes fiam. Pedig szeretném, ha harmónia lenne köztünk, de fülhallgatóval a füledben, ugrálásod közben nem tudunk beszélni. Igaz, azt mondják, a testmozgás egészséges, de utána, vagy közben vizet kell fogyasztani, nem valami komolyat. Tudod, az aggódás végeláthatatlanul fészkeli be magát a szívbe. Punk, metál, rock? Pogó? Vajon a szöveget ki érti meg? Lefordítanád Nekem? Nem tudom. UV- fényben látszó „égi tünemény, Istenségnek látszó Csalfa, vak Remény!” Ez lenne a Z generáció? Aztán jönnek az Alfák? Nem igazán tudom, hogy mindez hová vezet. De ugrálni jó! Hopp- Hopp. Ugrálj! Aztán menj végig az utcán, indulj haza, hogy majd ott kijózanodj. Ez egy jól körbehatárolható szubkulturális attrakció! Messziről a gátlások levetkőzéséről, a szabadságról szól. Bár, nem igazán értem, hogy hol rabság? Szabályok mindig voltak, lesznek.  Ellenszegülők is. De majd lassan te is úgy szocializálódsz, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak addig nagyanyádhoz ne menjünk így, jó?

idézett rész: Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez c. vers részlete

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Ötvös Németh Edit: Indulhat a buli [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Muk Péterné: Indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Zsöllye Margit: Punk játék [Képalá]

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 4.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

Olvass!
...
Beleolvasó

Rinocéroszok alakítják Európa és a nyugati civilizáció históriáját

Schein Gábor új verses regénye azzal a káprázatos ötlettel játszik el, hogy miképpen írható meg Európa és a nyugati civilizáció históriája, ha annak mitikus és valóságos történeteiben a rinocérosz mint hús-vér figura szerepel.

...
Beleolvasó

Verses-novellás szakácskönyv készült Bodor Ádám 85. születésnapjára

Bodor Ádám 85. születésnapjára harmincöt szerző írt egy-egy, az írásművészete előtt tisztelgő receptes mesét, amelyek akár Eronim Mox elveszettnek hitt szakácskönyvéből is származhatnának.Olvass bele!

...
Beleolvasó

Visszaadható-e egy gyerek?

Egy kiskamasz egyik napról a másikra elveszít mindent - az otthonát, a legjobb barátnőit, a szülei feltétel nélküli szeretetét. Pontosabban azokét, akiket egészen addig a szüleinek hitt. Olvass bele A visszaadott lány történetébe!

...
Beleolvasó

A szörnyek mindig rólunk, emberekről mesélnek

Míg a középkorban a szörnyek a veszélyes ismeretlent jelölték a színes térképeken, ma már egész tudományág alapul a szörnyek feltérképezésén. Ebből ad ízelőt egy új tanulmánykötet, amely népszerű filmeket és regényeket elemez a szörnyek után kutatva. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Sissi bizalmasának naplófeljegyzéseiből sok minden kiderül a királynéról

Festetics Mária grófnő Sisinek hosszú ideig udvarhölgye és bizalmas volt. A grófnő udvari szolgálata alatt naplót vezetett, amely most megjelent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Krasznahorkai hőse kétségbeesetten várja Angela Merkelt az állomáson

Krasznahorkai László elbeszélésként kategorizálja új művét, amelyben egy keletnémet férfi a kancellárral találkozna, miközben egyre több megmagyarázatlan esemény történik a szürke mindennapokban. Mutatunk egy részletet!

...

Kiss Tibor Noé: Az emberek 90%-a tragikus állapotban van [PODCAST]

...

Háy János: A körülöttünk lévő világ morálisan, ideológiailag be van árazva [PODCAST]

...

Lackfi János: Kedvencem a groteszk

...

Halász Rita: Egy ilyen témában néha bizony el kell menni a falig [PODCAST]