KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Tóth Gabriella (Toga): Édes Fiam! [Képalá]

Képalá |

Jaj, édes fiam, csak nagyanyádhoz ne menjünk így, jó? Szegény, aki Kovács Katin, Szécsi Pálon, Máté Péteren, Koncz Zsuzsán nevelkedett, vagy hallgatta a dalversenyeket, szilveszteri kabarékat, vajon mit szólna, ha látna? Értem én, hogy a jobb füledben szebben mutat a karika, mint a balban, de az orrodba akkor miért nem teszel? És a hajad rőt most éppen, de lehetne Barbie szőke is ám, nem gondolod? Nem értelek, édes fiam, vagy elfutott mellettem az idő? Vagy felettem? És rajtam már csak gaz nő? Nem értelek, édes fiam. Pedig szeretném, ha harmónia lenne köztünk, de fülhallgatóval a füledben, ugrálásod közben nem tudunk beszélni. Igaz, azt mondják, a testmozgás egészséges, de utána, vagy közben vizet kell fogyasztani, nem valami komolyat. Tudod, az aggódás végeláthatatlanul fészkeli be magát a szívbe. Punk, metál, rock? Pogó? Vajon a szöveget ki érti meg? Lefordítanád Nekem? Nem tudom. UV- fényben látszó „égi tünemény, Istenségnek látszó Csalfa, vak Remény!” Ez lenne a Z generáció? Aztán jönnek az Alfák? Nem igazán tudom, hogy mindez hová vezet. De ugrálni jó! Hopp- Hopp. Ugrálj! Aztán menj végig az utcán, indulj haza, hogy majd ott kijózanodj. Ez egy jól körbehatárolható szubkulturális attrakció! Messziről a gátlások levetkőzéséről, a szabadságról szól. Bár, nem igazán értem, hogy hol rabság? Szabályok mindig voltak, lesznek.  Ellenszegülők is. De majd lassan te is úgy szocializálódsz, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak addig nagyanyádhoz ne menjünk így, jó?

idézett rész: Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez c. vers részlete

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Ötvös Németh Edit: Indulhat a buli [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Muk Péterné: Indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Zsöllye Margit: Punk játék [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Jo Nesbø új regényében sötét családi titkok után nyúl

Egy bonyolult családi kapcsolat áll a legújabb Jo Nesbø-krimi középpontjában - mutatunk egy részt A birodalomból!

...
Beleolvasó

Egy kutatócsoport matematikai módszerrel bizonyítja Isten létezését

Vajon tudna-e mit kezdeni a mai világ egy megváltóval, és tudna-e mit kezdeni a megváltó ezzel a világgal? Bódi Attila filozófiai és teológiai gondolatokat, a mágikus realizmus és a disztópia elemeit vegyíti új regényében - olvass bele a Paxba!

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

...

Vékony, de súlyos Spiró új esszékötete

...

PODCAST: Margó Extra Orvos-Tóth Noémivel

...

Láng Zsolt: Szinte mindenkinek volt valamilyen elmélete arról, hogy hogyan kell ezt a regényt megírni

...

Szabó T. Anna: Óriási dolog a szégyenből kilépni