KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Tóth Gabriella (Toga): Édes Fiam! [Képalá]

Képalá |

Jaj, édes fiam, csak nagyanyádhoz ne menjünk így, jó? Szegény, aki Kovács Katin, Szécsi Pálon, Máté Péteren, Koncz Zsuzsán nevelkedett, vagy hallgatta a dalversenyeket, szilveszteri kabarékat, vajon mit szólna, ha látna? Értem én, hogy a jobb füledben szebben mutat a karika, mint a balban, de az orrodba akkor miért nem teszel? És a hajad rőt most éppen, de lehetne Barbie szőke is ám, nem gondolod? Nem értelek, édes fiam, vagy elfutott mellettem az idő? Vagy felettem? És rajtam már csak gaz nő? Nem értelek, édes fiam. Pedig szeretném, ha harmónia lenne köztünk, de fülhallgatóval a füledben, ugrálásod közben nem tudunk beszélni. Igaz, azt mondják, a testmozgás egészséges, de utána, vagy közben vizet kell fogyasztani, nem valami komolyat. Tudod, az aggódás végeláthatatlanul fészkeli be magát a szívbe. Punk, metál, rock? Pogó? Vajon a szöveget ki érti meg? Lefordítanád Nekem? Nem tudom. UV- fényben látszó „égi tünemény, Istenségnek látszó Csalfa, vak Remény!” Ez lenne a Z generáció? Aztán jönnek az Alfák? Nem igazán tudom, hogy mindez hová vezet. De ugrálni jó! Hopp- Hopp. Ugrálj! Aztán menj végig az utcán, indulj haza, hogy majd ott kijózanodj. Ez egy jól körbehatárolható szubkulturális attrakció! Messziről a gátlások levetkőzéséről, a szabadságról szól. Bár, nem igazán értem, hogy hol rabság? Szabályok mindig voltak, lesznek.  Ellenszegülők is. De majd lassan te is úgy szocializálódsz, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Csak addig nagyanyádhoz ne menjünk így, jó?

idézett rész: Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez c. vers részlete

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Ötvös Németh Edit: Indulhat a buli [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Muk Péterné: Indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Zsöllye Margit: Punk játék [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Madison Culver három éve tűnt el, most nyolcéves lenne

Madison Culver évekkel ezelőtt eltűnt, de a szülei nem akarják feladni a keresését. Felfogadnak egy elveszett gyerekek felkutatására specializálódott magánnyomozót. Olvass bele Rene Denfeld megrázó regényébe!

...
Beleolvasó

A cégvezető a te életed könyve

Háy János új regénye egy sikeres cégvezetőről szól, aki lelép a családjától, hogy a titkárnőjével kezdjen új életet. Története a pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről és egy társadalom kisiklásáról is mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Kolosi Tamás: Kádár-idézetet nem fogok a szövegbe beleilleszteni

A Tények és Tanúk sorozatban jelent meg a Kolosi Tamással készített életútinterjú, amiből egy részletet közlünk: 70-es évek, szociológia és Kádár-rendszer és a nem létező szegénység.

...
Beleolvasó

J. D. Barker misztikus thrillerében egy laboratóriumban nevelt kisfiú hozza ránk a frászt

J. D. Barker új krimijében egy titokzatos kislány, egy sikátorban talált holttest és egy laboratóriumban nevelt kisfiú története kapcsolódik össze. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Csáth Gézát az apja alaposan lekapta a tíz körméről

Csáth Géza levelezéséből megismerhetjük a családtagjaihoz fűződő viszonyát, irodalmi és művészeti kapcsolati hálóját. A Smaragd asztal levelei között van az is, amelyet idősebb Brenner József írt fiának.

...
Beleolvasó

Ulickaja harmincöt évesen megírta, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt

Ljudmila Ulickaja új könyve arról szól, mekkora tragédiát okozhat egy rosszul viselt maszk, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt, és hogyan ismétli a történelem folyamatosan önmagát. Olvass bele! 

...

Háy János: A körülöttünk lévő világ morálisan, ideológiailag be van árazva [PODCAST]

...

Jászberényi: A varjakhoz köthető, hogy megtanultam, ölni sosem egyszerű [PODCAST]

...

Halász Rita: Egy ilyen témában néha bizony el kell menni a falig [PODCAST]

...

Maros András: Elkezdett foglalkoztatni negyven pluszosan, hogy mi a harminc pluszos barátság [PODCAST]