KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Muk Péterné: Indul a pogó [Képalá]

Képalá |

Itt vagyok megint, itt a tömegben. A zenekar játszani kezd, érzem, ahogy a zene belekúszik a tagjaimba, felpörgeti a szívem, körülölel, lüktet bennem. A feszültség a csúcspontra ér, az adrenalinom az egekbe, egyre jobban feszül bennem. Lüktet, egyé válok a zenével. Nézem a mellettem állót, ő még nem érzi. A többiek körülöttem már igen. Indul a drop, indul a tánc! Széles karmozdulatokkal, himbálózok, finoman lökdösöm a mellettem állókat. Visz a zene, pörgök, forgok, ugrálok. Elszabadulnak az ősi ösztönök, egymásnak feszülnek az energiák. Egy lányra azonban mindig vigyáznak. A fiúk sokkal keményebbek egymással. Üvölt a zene és mindenki velem énekli a kedvenc számomat. A tömeg egy, az érzés is egy. Úgy érzem mindenki a barátom és a testvérem. 
Hopp! Valakit kiütöttem, most a padlóról pislog felém. Lehajolok és sűrű bocsánatkérések közepette, nevetve felsegítem. Átöleljük egymást, nem történt semmi. Pörgök, ugrálok tovább. Belepörgök egy rúgásba. Ez kicsit fájt. Az a fránya acélbetétes bakancs már megint. Lesz rajtam néhány kék folt. De sebaj! Ebcsont beforr. Valaki egy sörrel araszol befelé. Sóvárogva nézem. Felém kínálja. Elfogadom. Ki vagyok tikkadva. Jó nagy kortyot húzok belőle és visszaadom neki.
A barátom tőlem kicsit távolabb tör, zúz. Épp felé nézek, belehajol egy mozdulatba. Látom, el is indult az orra vére, szépen lassan lecsöpög az ingére. De ki foglalkozik ezzel. Letörli, mosolyog és zúz tovább. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Oláh Amália Zsanett: Rock N Roll [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Tóth-Hencz Edit: Indul a pogó egykéthá [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kulcsár Péter: Képmutatás [Képalá]

...
Kritika

Az életünket akkor tudjuk helyre tenni, ha ismerjük a családi múltunkat

Gurubi Ágnes első regénye, a Szív utca egy terápiás munka szépirodalmi lenyomata, melyben a negyvenes éveiben járó, kétgyermekes én-elbeszélő, Anna igyekszik helyre tenni az életét. önmaga megértéséhez pedig a családi múlt megismerésén keresztül közelít.

Szerzőink

...
Ruff Orsolya

Szöllősi még sosem írt annyira filmszerűen, mint az Illegálban

...
Forgách Kinga

Az élet egy kártyavár, és nem te osztod a lapokat

...
Valuska László

Mégis minden félbemaradt - Térey János 50

A hét könyve
Kritika
Szöllősi még sosem írt annyira filmszerűen, mint az Illegálban
...
Nagy

10 kevésbé ismert érdekesség a magyar irodalom és labdarúgás keretmetszetéből

Csillag Péter Ady stoplisban című könyvében irodalmi nagyjaink életének számos olyan rejtett zuga tárul fel, amelyek egyaránt érdekesek lehetnek a magyar irodalom- és sporttörténet kedvelőinek. Cikkünkben 10 meglepő tényt gyűjtöttünk össze a magyar írók és a foci viszonyáról.