KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Muk Péterné: Indul a pogó [Képalá]

Képalá |

Itt vagyok megint, itt a tömegben. A zenekar játszani kezd, érzem, ahogy a zene belekúszik a tagjaimba, felpörgeti a szívem, körülölel, lüktet bennem. A feszültség a csúcspontra ér, az adrenalinom az egekbe, egyre jobban feszül bennem. Lüktet, egyé válok a zenével. Nézem a mellettem állót, ő még nem érzi. A többiek körülöttem már igen. Indul a drop, indul a tánc! Széles karmozdulatokkal, himbálózok, finoman lökdösöm a mellettem állókat. Visz a zene, pörgök, forgok, ugrálok. Elszabadulnak az ősi ösztönök, egymásnak feszülnek az energiák. Egy lányra azonban mindig vigyáznak. A fiúk sokkal keményebbek egymással. Üvölt a zene és mindenki velem énekli a kedvenc számomat. A tömeg egy, az érzés is egy. Úgy érzem mindenki a barátom és a testvérem. 
Hopp! Valakit kiütöttem, most a padlóról pislog felém. Lehajolok és sűrű bocsánatkérések közepette, nevetve felsegítem. Átöleljük egymást, nem történt semmi. Pörgök, ugrálok tovább. Belepörgök egy rúgásba. Ez kicsit fájt. Az a fránya acélbetétes bakancs már megint. Lesz rajtam néhány kék folt. De sebaj! Ebcsont beforr. Valaki egy sörrel araszol befelé. Sóvárogva nézem. Felém kínálja. Elfogadom. Ki vagyok tikkadva. Jó nagy kortyot húzok belőle és visszaadom neki.
A barátom tőlem kicsit távolabb tör, zúz. Épp felé nézek, belehajol egy mozdulatba. Látom, el is indult az orra vére, szépen lassan lecsöpög az ingére. De ki foglalkozik ezzel. Letörli, mosolyog és zúz tovább. 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Oláh Amália Zsanett: Rock N Roll [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Tóth-Hencz Edit: Indul a pogó egykéthá [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kulcsár Péter: Képmutatás [Képalá]

...
Nagy

Mi történik a férfiakon túl az irodalomban?

Olyan könyveket ajánlunk, amelyek megmutatják, hogy sokfélék vagyunk, és sokféle nézőpontot érdemes megismerni, mert a könyv az egyetlen igazán nyitott társadalom.

Szerzőink

...
Bányász Attila

Munkásosztály nélkül melodrámázik a Vidéki ballada az Amerikai Álomért

...
Forgách Kinga

Ferenc pápa: A koronavírus a mi Noé-pillanatunk

...
Valuska László

Woody Allen fröcsögve védi életét és családi döntéseit

A hét könyve
Kritika
Woody Allen fröcsögve védi életét és családi döntéseit
...
Nagy

Közös élettársunk: a szorongás

Az elmúlt hónapokban a szorongás a mindennapjaink része lett, de alapvetően miért szorongunk, mihez kezdhetünk vele, és milyen könyvekkel segíthetünk a gyerekeknek és a kamaszoknak a feldolgozásban? A Yelon és a Könyves Magazin közös cikkében erre keressük a választ.