KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Ötvös Németh Edit: Indulhat a buli [Képalá]

Képalá |

Indul a buli. Majdnem lekéstem. A kiskrapekért kellett mennem, teniszedzése volt. Anyám második férje az apja, tulajdonképpen féltesók vagyunk. Szeretem dögönyözni az illatos bőrét. Olyan okos, mint a nap. Hallottam a szomszéd Guszti azt kérdezte a hájas feleségétől minap, mikor elmentem mellettük. Te Kata, mitől lett ilyen elbaszott barom ez a gyerek?  Na, akkor tovább repedt, ami eltörött bennem egyszer. Nem szóltam neki, pedig tudom ha elmondom a bandába,  Rozsdás úgy összerugdalta volna a szomszédot, hogy lesittelik. Minek a baj? Elkerülöm, csak hagyjanak békén írni. Verseket fabrikálok, persze kurvára nem reklámozom. Mit is mondhatnék? Petőfinek hívnak a többiek. Zsuppi találta ki, mert a bajuszos csávó is lázadt, meg harcos szelleme volt.
Megfogta a fejem, belenézett a szemembe, máshogy mikor a Blahán köpködi a szotyihéjat és kiteszi a lábát az öltönyösök elé. A mostani nézésében mintha szeretet csillogott volna: - Figyusz Kistaréj! Csináld meg a szerencsédet apuskám! Csináld meg, mert elkallódsz a picsába! A világ egyre szarabb lesz, a gyávák megdöglenek. Te leszel az új Petőfi, kisgyerek!- azzal megpaskolta az arcom. Pont olyan érzéssel mint apám, amikor még élt.
Jön a zenekar. Indul a buli. Majdnem lekéstem.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Oláh Amália Zsanett: Rock N Roll [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Damm Diána: Holnapom [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Kartali Zsuzsanna: Kakukktojás [Képalá]

Még több olvasnivaló
...
Nagy

Göncz Árpád így emlékezett meg A Gyűrűk Ura másik fordítójáról

A Gyűrűk Urát eredetileg Réz Ádám kezdte fordítani, viszont befejezni már nem tudta, halála után Göncz Árpád vette át tőle. 1986-ban, amikor Réz 60 éves lett volna, Göncz Árpád így emlékezett meg róla. Cikkünk az Arcanum Digitális Könyvtár segítségével készült el.

...
Nagy

Csányi Vilmos: Az emberiség magába révedt, de ez el fog múlni gyorsan

Az emberiségnek fontos lenne, hogy találjon egy nagy közös pozitív célt – vallja Csányi Vilmos. A Széchenyi-díjas etológussal a hiedelmek pozitív szerepéről, a járványt övező információhiányról és az érzelmi alapú döntésekről beszélgettünk.

...
Nagy

Hamisított tündérregény: így írtak Tolkienről a kádári Magyarországon

Negyven éve jelent meg magyarul A Gyűrűk Ura, ennek alkalmából az Arcanumon válogattunk, hogyan írtak a szocializmusban Tolkienről, a fantasyről, és ki volt, aki az írót védelmébe vette.

...
Nagy

Az emberi psziché legsötétebb bugyraiba kalauzol A szomszéd lány

Újra kiadtáka modern horrorirodalom egyik olyan megkerülhetetlen sarokkövét, amit nemcsak a zsáner kedvelői, de a szerző, Jack Ketchum pályatársai is nagyra tartanak.

...
Nagy

Füst Milán az élete minden értelmének nevezte A feleségem történetét

Cannes-ban ma mutatják be Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjét, amely Füst Milán azonos című regényén alapul. De mit tartott a korabeli kritika a könyvről és hogyan emlékezett vissza az író az alkotás éveire? Utánajártunk.

...
Kritika

Miért pont 999 fiatal, hajadon nőt vittek el először Auschwitzba?

Az első tömeges, regisztrált transzporttal 999 fiatal, férjezetlen lányt hurcoltak el Auschwitzba 1942-ben, hogy velük építtessék fel a tábort, amelyben aztán százezrek haltak meg. Heather Dune Macadam megrázó könyve, a 999 fogoly ezeknek a nőknek, gyerekeknek állít emléket.

Hírek
...
Hírek

Rendeld meg a 100 oldalas Esterházy-különszámot és az Ottlik-másolatot!

...
Hírek

Be akarják záratni a PEN klubot Fehéroroszországban

...
Hírek

André Ferenc nyerte a PesText díját

...
Szívünk rajta

Ezeket a gyerekkrimiket vidd magaddal a nyaralásra!

...
Hírek

Könyvesblokk: Három romantikus könyv, ami tökéletes lehet a nyaralásra

...
Beleolvasó

Ki tarthatna jogos igényt az Egy Gyűrűre, ha bevezetnék Középföldén a Polgári Törvénykönyvet?

...
Nagy

Göncz Árpád így emlékezett meg A Gyűrűk Ura másik fordítójáról

...
Hírek

Látványos és kiadós új előzetest kapott a Dűne

...
Nagy

Négy könyv, amelyben túlélők meséltek Auschwitzról