KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Rozán Eszter: Buliban [Képalá]

Képalá |

Vadul verték az esőcseppek az ablaküveget, sötétbe borult a táj, a társalgóban már kora délután felkapcsolták a villanyt. Béla a kedvenc karosszékében üldögélt a radiátorhoz közel, élvezte, ahogy a meleg átjárja a testét. A tévé egyre csak ordított, valami szappanopera ment éppen, néhány idősebb hölgy bámulta meredten a képernyőt. 
– Drágám, ne hagyj el! – harsogta patetikusan egy erősen kikent-kifent arcú nő.
A férfit most kivételesen nem zavarta, elmélyülten tanulmányozott egy fotót az okostelefonján. Az unokájától kapta a nyolcvanadik születésnapjára, először el sem tudta képzelni, mihez kezdjen vele. Nem neki valók ezek az új technikai eszközök, mit tudja, mi az internet, meg az a többi fura szó, amit ezek a mai fiatalok szajkóznak állandóan. Zsolt azonban olyan lelkesen és türelemmel magyarázta el, hogyan kell használni, hogy nemcsak sikerült bekapcsolnia, hanem néhány oldalt fel is tudott keresni. Amióta az otthonban élt, először érezte, hogy kitágul előtte a világ. A képgalériát is könnyedén kezelte már, így bármikor megnézhette a szeretteiről készült fotókat. 
Azon a képen Zsolt valahogy annyira másmilyen volt, a haja, a fülbevalója, az arckifejezése! És miért vérzik? Csak nem verekedett? Hol van az illedelmes fiú, aki meg szokta látogatni? És a többiek a háttérben? Biztosan ittak vagy szívtak valamit, bár az vesse rájuk az első követ, aki…
Hirtelen árnyék borult fölé, a régi Zsolt mosolygott rá.
– Szia nagyapa, csak nem engem nézel? 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Bodor Emese Réka: After(life)party [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Ládai Eszter: Két szó kellene [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Papp Ákos: Reklamáció [Képalá]

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]