KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Rozán Eszter: Buliban [Képalá]

Képalá |

Vadul verték az esőcseppek az ablaküveget, sötétbe borult a táj, a társalgóban már kora délután felkapcsolták a villanyt. Béla a kedvenc karosszékében üldögélt a radiátorhoz közel, élvezte, ahogy a meleg átjárja a testét. A tévé egyre csak ordított, valami szappanopera ment éppen, néhány idősebb hölgy bámulta meredten a képernyőt. 
– Drágám, ne hagyj el! – harsogta patetikusan egy erősen kikent-kifent arcú nő.
A férfit most kivételesen nem zavarta, elmélyülten tanulmányozott egy fotót az okostelefonján. Az unokájától kapta a nyolcvanadik születésnapjára, először el sem tudta képzelni, mihez kezdjen vele. Nem neki valók ezek az új technikai eszközök, mit tudja, mi az internet, meg az a többi fura szó, amit ezek a mai fiatalok szajkóznak állandóan. Zsolt azonban olyan lelkesen és türelemmel magyarázta el, hogyan kell használni, hogy nemcsak sikerült bekapcsolnia, hanem néhány oldalt fel is tudott keresni. Amióta az otthonban élt, először érezte, hogy kitágul előtte a világ. A képgalériát is könnyedén kezelte már, így bármikor megnézhette a szeretteiről készült fotókat. 
Azon a képen Zsolt valahogy annyira másmilyen volt, a haja, a fülbevalója, az arckifejezése! És miért vérzik? Csak nem verekedett? Hol van az illedelmes fiú, aki meg szokta látogatni? És a többiek a háttérben? Biztosan ittak vagy szívtak valamit, bár az vesse rájuk az első követ, aki…
Hirtelen árnyék borult fölé, a régi Zsolt mosolygott rá.
– Szia nagyapa, csak nem engem nézel? 

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Bodor Emese Réka: After(life)party [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Ládai Eszter: Két szó kellene [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Papp Ákos: Reklamáció [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

Olvass!
...
Beleolvasó

Esterházy: Ha valamit félelmetesnek gondol az ember, nem jó egyedül lenni

Tizenhárom személyes hangvételű portrét olvashatunk Farkas Zoltán új kötetében. Olvassatok bele az Esterházy Péterről szóló fejezetbe!

...
Beleolvasó

Vajon eljön az a pont, amikor személynek kell tekinteni a mesterséges intelligenciákat?

Mikor válhat egy MI birtokolható tulajdonból önálló személlyé? Egyénnek tekinthető-e, ha fizikailag nem létezik, globálisan mégis jelen lehet egyszerre mindenhol? Olvass bele a Mozgástérbe!

...
Beleolvasó

Ken Liu történeteiben a mostani tevékenységünk következménye: a világvége

Ken Liu második novelláskötete, az Istenekkel nem lehet végezni tizennyolc történetet tartalmaz,  amelyek napjaink legégetőbb, egyben legismerősebb problémáiból indulnak ki. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szabó T. Anna új kötetében a sóvárgás és a rajongás irányít

Szabó T. Anna új novelláskötete, a Szabadulógyakorlat a vágy, a rajongás, a zene és a túlélés könyve. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Trónok harca készítésének hivatalos, vágatlan és hihetetlen története

A több mint 50 exkluzív interjún és a szerző forgatási élményein alapuló Valar Morghulis a Trónok harca kulisszatitkaiba enged bepillantást. Olvass bele! 

...
Beleolvasó

Roy Jacobsen új könyvében az emberi kapcsolatoké a főszerep

Roy Jacobsen trilógiájának második részében A láthatatlanok történetét folytatja. Olvass bele!

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv