KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Ládai Eszter: Két szó kellene [Képalá]

Képalá |

Kezdetét veszi a szombat esti láz. A srác kifésüli hajából jófiús frizuráját, lazán szabadul minden előírt szabálytól, amit magán hordozott a lomha hétköznapokon és helyette felölti saját vágyait. Túl sokáig tartott a nyugalom, szükséges már a zsongás. Valaki piknikezni megy a rétre, más rázni a térre, minden sorstárs oldódni akar valamiképpen. Ahogy tudja. Vagy meri.  Beáll a dacolók közé. Ki a ketrecből! – biztatja elsőként magát, majd vérmérsékletével másokat is belelkesít. Gyerünk, együtt! Felfele, kifele, magasra! Taposnak, rúgnak a bakancsok. Teret kap a tesztoszteron, kipattanó energia, szétáradó inger, fröccsenő vér. Ordítással, heves grimaszolással igyekszik elnyomni rejtett küzdelmeit. Szellőztet. Hiábavaló monotónia indulót fújó sípja, a fülledt levegő, a gennyes sebek, messze még a holnap. Ráér még felébrednie, hadd szóljon a zene. Most jó. Meglelte kedvét, foggal-körömmel ragaszkodik a varázslathoz, minél tovább tartson, bármi áron. Gyönyörű pillanat...
Kora reggel, amikor még alszik a város, ő kimerülten és komoran, remegő térdekkel áll a sír előtt, összekulcsolt kezében két szál fehér rózsát szorongat. A fakeresztre szegezett réztábláról  kétszázkilencvenharmadik alkalommal némán olvassa le sorait. Itt nyugszik Flórám 1996 – 2019 és tizenöt hónapos Danikám.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Tordai József: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Győry Domonkos: Pogo, popo go [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Papp Ákos: Reklamáció [Képalá]

2020 legjobb könyvei 50-11.
...
Nagy

2020 legjobb könyvei 10-1.

Itt a vége, megmutatjuk 2020 legjobb tíz könyvét, köztük a győztest! 

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 20-11.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is itt a 20-11. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 30-21.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is következzen a 30-21. helyezett!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 40-31.

Folytatódik a Nagy Könyves Lista, a top50, amellyel minden decemberben lezárjuk az évet! A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve, de addig is fontolva haladunk, itt a 40-31.!

...
Nagy

2020 legjobb könyvei 50-41.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as év sok szempontból más volt, egyvalami viszont nem változott: ugyanolyan kíváncsisággal és lelkesedéssel olvastuk az új könyveket, és nem változott az sem, hogy ezeket az olvasmányélményeinket az év végén listába rendeztük. A héten kiderül, melyik kötet lett szerintünk 2020 legjobb könyve. Addig is itt az első adag, 50-től 41-ig!

...
Hírek

Hogyan kokainozik a magyar?

Magyar kóla címmel írta meg Dezső András a kokain magyarországi útját. Kívülről néztünk meg egy száz évvel ezelőtti kokainbarlangot a könyvbemutató városi sétáján, de kiderült az is, hogy ki volt Kokós Lexi.

20/20
...
20/20

Grecsó Krisztián: A szegénység fonalai

...
20/20

Karafiáth Orsolya: Idegenek

...
20/20

Szabó T. Anna: Kő, könyv

Olvass!
...
Beleolvasó

Esterházy: Ha valamit félelmetesnek gondol az ember, nem jó egyedül lenni

Tizenhárom személyes hangvételű portrét olvashatunk Farkas Zoltán új kötetében. Olvassatok bele az Esterházy Péterről szóló fejezetbe!

...
Beleolvasó

Vajon eljön az a pont, amikor személynek kell tekinteni a mesterséges intelligenciákat?

Mikor válhat egy MI birtokolható tulajdonból önálló személlyé? Egyénnek tekinthető-e, ha fizikailag nem létezik, globálisan mégis jelen lehet egyszerre mindenhol? Olvass bele a Mozgástérbe!

...
Beleolvasó

Ken Liu történeteiben a mostani tevékenységünk következménye: a világvége

Ken Liu második novelláskötete, az Istenekkel nem lehet végezni tizennyolc történetet tartalmaz,  amelyek napjaink legégetőbb, egyben legismerősebb problémáiból indulnak ki. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Szabó T. Anna új kötetében a sóvárgás és a rajongás irányít

Szabó T. Anna új novelláskötete, a Szabadulógyakorlat a vágy, a rajongás, a zene és a túlélés könyve. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A Trónok harca készítésének hivatalos, vágatlan és hihetetlen története

A több mint 50 exkluzív interjún és a szerző forgatási élményein alapuló Valar Morghulis a Trónok harca kulisszatitkaiba enged bepillantást. Olvass bele! 

...
Beleolvasó

Roy Jacobsen új könyvében az emberi kapcsolatoké a főszerep

Roy Jacobsen trilógiájának második részében A láthatatlanok történetét folytatja. Olvass bele!