KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat) képalá capa_központ mohai_balázs pályázat

Ládai Eszter: Két szó kellene [Képalá]

Képalá |

Kezdetét veszi a szombat esti láz. A srác kifésüli hajából jófiús frizuráját, lazán szabadul minden előírt szabálytól, amit magán hordozott a lomha hétköznapokon és helyette felölti saját vágyait. Túl sokáig tartott a nyugalom, szükséges már a zsongás. Valaki piknikezni megy a rétre, más rázni a térre, minden sorstárs oldódni akar valamiképpen. Ahogy tudja. Vagy meri.  Beáll a dacolók közé. Ki a ketrecből! – biztatja elsőként magát, majd vérmérsékletével másokat is belelkesít. Gyerünk, együtt! Felfele, kifele, magasra! Taposnak, rúgnak a bakancsok. Teret kap a tesztoszteron, kipattanó energia, szétáradó inger, fröccsenő vér. Ordítással, heves grimaszolással igyekszik elnyomni rejtett küzdelmeit. Szellőztet. Hiábavaló monotónia indulót fújó sípja, a fülledt levegő, a gennyes sebek, messze még a holnap. Ráér még felébrednie, hadd szóljon a zene. Most jó. Meglelte kedvét, foggal-körömmel ragaszkodik a varázslathoz, minél tovább tartson, bármi áron. Gyönyörű pillanat...
Kora reggel, amikor még alszik a város, ő kimerülten és komoran, remegő térdekkel áll a sír előtt, összekulcsolt kezében két szál fehér rózsát szorongat. A fakeresztre szegezett réztábláról  kétszázkilencvenharmadik alkalommal némán olvassa le sorait. Itt nyugszik Flórám 1996 – 2019 és tizenöt hónapos Danikám.

Kapcsolódó cikkek
...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Tordai József: Pár akkord és indul a pogó [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Győry Domonkos: Pogo, popo go [Képalá]

...
KÉPALÁ - Pár akkord és indul a pogó (fotósorozat)

Papp Ákos: Reklamáció [Képalá]

Egy kiállítás képe
...
Egy kiállítás képe

Selyem Zsuzsa: Ne fázz! [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Finy Petra: Szerintem [Egy kiállítás képe]

...
Egy kiállítás képe

Tóth Krisztina: Taki [Egy kiállítás képe]

Olvass!
...
Beleolvasó

Egy apa, akinek az üldöztetés, a túlélés és az újrakezdés hármasa alakította az életét

Marianna D. Birnbaum édesapja történetét meséli el új kisregényében, akinek az életét úgy alakotta a történelem, hogy újra és újra előről kellett kezdenie mindent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

A dánok Zalában ismerkednek a magyar valósággal

Magyarország jó hely - főleg, ha dán vagy, fiatal és bulizni akarsz. Maros András hősei vidékre utaznak, ahol sokkal többet megtudnak, mint amit valaha reméltek. Mutatunk egy részt a Két-három dán című könyvből.

...
Beleolvasó

„Egész életem küzdelem azért, hogy ne maradjon félbe minden" [Térey 50]

Ma Térey Jánosra emlékezünk, aki ezen a napon ünnepelné 50. születésnapját.. Ebből az alkalomból jelenik meg hátrahagyott önéletírása, a Boldogh-ház, Kétmalom utca. Olvassatok bele!

...
Beleolvasó

Az éjszaka színesre fújt Budapestet mutatja be Szöllősi Mátyás új könyvében

Illegál címmel új kötete jelenik meg a Margó-díjas Szöllősi Mátyásnak. A könyvben két kisregény olvasható - az egyik a hatalom és a pénz viszonyára világít rá, a második pedig visszapörget jó húsz évet, és a graffitizők világát idézi meg. A kötethez készült egy trailer is - mutatjuk!

...
Beleolvasó

Szendi Nóra hőse a tekintet hiányába fog tönkremenni

Szendi Nóra új regényének perifériára szorul hősei a maguk módján igyekeznek alkalmazkodni kifordult hétköznapjaikhoz. Mutatunk egy részletet a készülő regényből és egy rajzot is.

...
Beleolvasó

Lucia Berlin novelláit jóval a halála után fedezte fel magának a világ

Lucia Berlin jó tíz évvel a halála után lett igazán híres. Az amerikai novellista életében összesen hetvenhat novellát publikált, a magyar olvasók főként a Bejárónők kézikönyvéről ismerik, most pedig itt az újabb novellaválogatás, az Este a paradicsomban.