Így néz ki Dragomán György dolgozószobája

Így néz ki Dragomán György dolgozószobája

.konyvesblog. | 2016. augusztus 22. |


_dsc2415.jpgFotó: Valuska Gábor

„Lehetőleg nagy, üres tér legyen, és kell bele egy fehér faldarab, mert azt szoktam nézni munka közben” – vázolja az ideális dolgozószoba kritériumait Dragomán György. Saját budaörsi dolgozószobáját főleg a legkreatívabb időszakban, vagyis reggel és délelőtt használja, de ha nagyon dolgozik valamin, akkor délután és este is sok időt tölt ott. Néha az asztalon álló monitort is a csodafotelje mellé teszi, mert szeret két képernyőn dolgozni, sőt azt tervezi, hogy a tetőről újabb monitorokat lógat majd le. Azt mondja, akkor sci-fibe illő parancsnoki széke lenne.

Falnak támasztott képek: Szemben Balázs Imre képe van, azt apámtól örököltem, néha a szemközti falon is szokott lenni. Oldalt meg két Részegh Botond-kép, csináltunk egy közös könyvet (Erőtánc – Bookart, Csíkszereda), annak kapcsán kaptam őket. Egy Hegedűs 2 László-kép is van még itt, egy alumínumcsajkáról, csak az pont nem látszik a fotón.”

Gitár és kottaállvány: „Sokat írok zenéről, ezért öt évvel ezelőtt kaptam Annától egy gitárt a szülinapomra. Meg azért is, mert mindig panaszkodtam neki, hogy kamaszkoromban nem lehetett gitárom. A GuitarBots nevű program előfizetője vagyok, annyira jutottam, hogy néha már nagy nehezen el tudok játszani egy fél Johnny Cash-számot. De az élmény megvan. A kottaálványon inkább szöveg szokott lenni, ha a fotelben fordítok.”

Súlyzó és fitneszlabda: „Igyekszem mindig mozogni, amikor felállok a székből, mert brutálisan sokat ülök, és ez életveszélyes. Amúgy meg heti háromszor kell rendesen súlyzózni.”

Kapcsolódó cikkeink:

Így néz ki Nádas Péter dolgozószobája

Így néz ki Csányi Vilmos dolgozószobája

Így néz ki Kiss Noémi dolgozószobája

Így néz ki Nyáry Krisztián dolgozókanapéja

Így néz ki Juhász Ferenc dolgozószobája

Szék és íróasztal: „Az íróasztal és a szék is apai örökség, de elég ritkán használom őket, inkább a fotelben dolgozom.”

Piros teáskanna az asztalon: „Annától kaptam karácsonyra pár éve, egyszerű japán sencha zöld teát szoktam inni belőle.”

Fotel: „Ez egy nagyon jó hátfájás elleni fotel, Stokke Gravity a neve. Az eBayről vettem, egy éve van meg, négy pozícióban lehet dolgozni rajta. A régi egy IKEA-s volt, azt szétültem. Ez az új egyszerre térdeplőszék meg nulla G-s fekvő fotel, még aludni is lehet benne. Ide-oda mozog egyébként a szobában, szeretem változtatni a munka helyét is, meg az irányát is.”

Szuvidálóedény: „Mindig készülök levinni a konyhába, ahová tervezek egy polcrendszert, amibe majd beépítem a vákuumozóm is. Átmenetileg van a szobámban, vagy három éve, jó érzés nézni munka közben, hogy készül a kacsakonfit vagy a kétnapos marhaoldalas.”

Ablak: „A budaörsi repülőteret és a kamaraerdőt látom. Nyáron elég meleg, de olyankor sokszor a kertben írok inkább, függőágyban a cseresznyefa alatt. Ha meg kibírhatatlan, akkor átmegyek a hálószobába, az hűvösebb, és ott légkondi is van, ha muszáj, bár ritkán használjuk.”

Kép és szöveg eredetileg a Könyves Magazin 2015/1. számában jelent meg. 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.