Így néz ki Kiss Noémi dolgozószobája

Így néz ki Kiss Noémi dolgozószobája

Rostás Eni | 2016. augusztus 16. |

kiss_noemi_targyalas.jpgFotó: Valuska Gábor (a képre kattintva nagyobb lesz)

Kiss Noémi dolgozószobájának falán alig lehet szabad felületet találni. Orvosi diploma a nagypapától, ajándékba kapott képek a fotós baráttól, rézkarc Celantól. A hozzájuk tartozó emlékek mérete változó, némelyikből egyperces lenne, egy másikból többgenerációs családregény. Mindenhonnan újabb kincs kerül elő, az egyik pillanatban Kubában járunk, pár pillanattal később egy ötezer éves azeri faluban. Az íróasztal, amelynél Kiss Noémi napi négy-öt órát ír, Zugló zöldjére néz, délutánonként arany fényben fürdik, és mostanában a szellemi egészség mellett a testire is hatással van.  

Könyves Magazin 2015/4.

LIBRI-SHOPLINE NYRT, 2015, 76 oldal, 5 pont + 199 Ft

 

Paul Celan-grafika: Eric Celántól kaptam ezt a karcolatot egy jelképes összegért. Celan felesége, Giséle Lestrange 1963-ban készítette, abban az évben, amikor férje először bekerült a pszichiátriára, és bántotta is őt. Absztrakt kép, versillusztráció, de számomra mégis a fájdalmat jelenti, ami a 20. századi házasságokban olyan sokszor rejtve maradt.

Fejfedő és szamár Azerbajdzsánból: Lahidzsban vásároltam augusztusban a gyerekeknek, de nem akarnak játszani vele, így visszakerültek hozzám.

Fotó a gyerekekről: Óvodai kép, szeretem, mert jól látszik, mennyire különbözőek.

Kapcsolódó cikkek:

Így néz ki Nádas Péter dolgozószobája

Így néz ki Csányi Vilmos dolgozószobája

Ilma Rakusa-kötet: Love after love, egy szenvedélyes könyv a szerelemről, jövő tavasszal kell leadnom a fordítást. (A cikk a Könyves Magazin 2015/4. számában jelent meg - a szerk.)


Füst és fény című regény: Egy kedves úriembertől kaptam, Tomas Györgytől, most olvasom. Néhányszor felhívott, hogy szereti az írásaimat, most én fogom őt olvasni.

Orvosi leletek: Mióta megszülettek a gyerekek, fáj a derekam. Nyáron egy mesejátékon dolgoztam, a Budapesti történeteken, és amikor végeztem, már alig bírtam megmozdulni. Most naponta járok kezelésre, és már sokkal jobban vagyok.

A nyúl, aki senkitől sem félt: Nagyon szeretjük, de most azért olvastam újra, mert érdekeltek a dialógusok a saját munkám miatt.

Szemethy Orsolya-grafika: Ajándékba kaptam, azóta kint van az asztalomon. Szemethy Orsi képe van a Sovány angyalok címlapján, és szeretném, ha készülő mesekönyvemet is ő illusztrálná.

A cikk eredetileg a Könyves Magazin 2015/4. számában jelent meg.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.