Így néz ki Nyáry Krisztián dolgozókanapéja

Így néz ki Nyáry Krisztián dolgozókanapéja

.konyvesblog. | 2016. augusztus 18. |

nyary_targylas-1186_1.jpgFotó: Valuska Gábor

Alig néhány hete jelent meg Nyáry Krisztián negyedik könyve, a Merész magyarok, ő máris újabb köteten dolgozik, dolgozószoba híján most éppen a kanapén. „Amikor tíz éve lakást kerestünk, két dolgot szerettem volna: nagy konyhát és egy kis dolgozószobát. Végül kis konyhánk lett és nem lett külön szoba sem, ahová vissza lehetne vonulni dolgozni. Öt éve kialakítottunk az emeleten egy erre alkalmas szobát, de azt végül a közös gyerekszobából kiköltöző nagyobbik lányom foglalta el. Van viszont három terasz, nyáron az egyik a dolgozószobám, ha éppen nem könyvtárban dolgozom.” Nyáry szinte minden este dolgozik, leadási határidők környékén pedig egész nap. Hogy legyen indoka felállni, olyankor kényszeresen csinál valami mást, például nekiáll egy olyan ételnek, amelynek elkészítése hosszú időt és odafigyelést igényel. „A burgundi marha vagy a vörösboros kakas tökéletes a célra, négy órát is eltart, amire elkészülnek és kívánják a törődést.”

Kapcsolódó cikkek:

Így néz ki Nádas Péter dolgozószobája

Így néz ki Csányi Vilmos dolgozószobája

Így néz ki Kiss Noémi dolgozószobája

Laptoppárna: Akartam íróasztalt is, így alakult. De annyira megszoktam, hogy bárhol tudok dolgozni.

Póz: A kanapénak mindig ezen az oldalán ülök, ha éppen írok valamit. A jobb lábam elég sokszor magam alá húzom, így kényelmes. Ettől viszont minden farmernadrágomnak előbb kopik ki a jobb térde, mint a bal, úgy néznek ki, mintha féltérden állnék egész nap.

Munkácsy-album: A következő könyvemben festőkről írok majd, Valuska Gábor pont a munka megkezdésének első napját kapta el. Elhatároztam, hogy amint megjelenik a Merész magyarok, azonnal elkezdem a festős könyvet, hogy ne menjen rá az írásra az egész jövő nyaram, ahogy az idei ráment.

Scheiber Hugó-album: Nagyon szeretem Molnos Péter monografikus igényű albumait. Ezt Kieselbach Tamástól kaptam, lehet, hogy az új könyvemhez is használom majd.

Könyvhalom a kanapé mögötti polcon: Ezek azok a könyvek, amiket 1. vagy most olvasok, 2. nemrég olvastam, de nincs helyük, mert a könyvek kinőtték a polcokat 3. olvasni szeretném őket, ha lesz időm (nyugdíjas koromban, nyilván). De nemcsak magvetős könyvek vannak rajta, hanem más szépirodalom, történelmi szakunkák, krimi és szakácskönyv is. Meg egy francia társalgás könyv, mert mindent elfelejtettem.

Leading Ladies: Ez is Molnos Péter egyik könyvéből való, Batthyány Gyula festő albuma.

A kép és a szöveg eredetileg a Könyves Magazin 2015/5. számában jelent meg. 

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ezért érdemes edzened a képzeleted „izmait”

Egy új könyv szerint a gazdag képzelet nem valami isteni adottság, hanem fejleszthető tulajdonság. Le is írja, hogyan.

...
Zöld

Klímaváltozás helyett „halálos klímapusztítás”: ez a csere téged rávenne a cselekvésre?

Nem elég hatékonyak a jelenlegi kifejezéseink, amikor a klímaváltozás fenyegetéseiről beszélünk, állítja az ELTE PPK kutatója. Forgács Bálint új nyelvhasználatot javasol, hogy súlyának megfelelően kezelhessük a problémát. Mi könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

Kreatívabbak a babák, mint eddig gondoltuk + 5 könyv a kreativitásról

Magyar babák vettek részt abban a kutatásban, melyből kiderült, hogy a babák elég korán képesek kreatív módon kombinálni különböző fogalmakat. Könyvek hírek mellé.