Jó sok Stephen King-filmet fogunk nézni

Jó sok Stephen King-filmet fogunk nézni

.konyvesblog. | 2018. június 18. |

Ha lenne olyan verseny, ahol a legtöbbet adaptált szerzőket díjazzák, akkor Stephen King biztosan jó eséllyel aranyérmes lenne. Jelenleg is többen akarnak mozifilmet vagy sorozatot forgatni a könyveiből, ezekből válogattunk.

Az Az: Második fejezetben folytatódik a Vesztesek Klubjának története, a folytatásban viszont már felnőttként látjuk újra a gyerekszereplőket. A második részt is Andy Muschietti rendezi, a filmet 2019-ben tervezik bemutatni. Film készül a Hosszú menetelés című regényből is: „A könyv egy disztópikus és zsarnoki Amerikában játszódik, amelyben a 18 év alatti fiatalok egyetlen kitörési lehetősége az évente egyszer megrendezett Hosszú Menetelés: százan indulnak el, és addig sétálnak, amíg csak egyikük marad életben (...), az az egy pedig onnantól kezdve megkap a kormánytól mindent, amit csak hátralévő életében kíván” – írtuk annak idején a könyvről. Az eredetileg 1979-ben megjelent disztópia szkriptjét A Zodiákus forgatókönyvírója, James Vanderbilt jegyzi. A rémkoppantók állítólag az a regény, melynek megírására King az alkohol és a drogok miatt csak foszlányokban emlékszik: a New England-i városkában landoló űrhajó sztoriját James Wan (Fűrész, Halálos iramban 7., Aquaman) fogja rendezni.

Stephen King elfelejtett horrort írni – írtuk annak idején az Álom doktorról, de a Warner Bros fantáziát látott A ragyogás folytatásában, amely a Panoráma hotelből ismerős kisfiú, Danny Torrence felnőtté válását meséli el, valamint azt, hogyan sikerül megbirkóznia a természetfeletti fenyegetésekkel. Dannyt, ha minden igaz, Ewan McGregor játszhatja. Rögtön az Az sikere után bejelentették, hogy film készül az Engedjétek hozzám a kisdedeket című King-novellából, melyben egy tanár azt próbálja kideríteni, hogy a tanítványai egyáltalán emberi lények-e. A forgatókönyvíró és rendező Sean Carter lesz (Gyilkolj vagy meghalsz). Az 1989-es Kedvencek temetője után hamarosan itt a reboot, Kevin Kölscht és Dennis Widmyert (Tiszta tekintet) kérte fel a Paramount a hátborzongató állattemetőről szóló sztori adaptálására.

A pirokinetikus szuperképességekkel rendelkező kislány, Charlie McGee történetét, a Tűzgyújtót Akiva Goldsman rendezi majd, aki több King-adaptáció forgatókönyvét jegyzi (Álom doktor, A Setét Torony) – a regénynek nem ez az első filmes feldolgozása, az 1984-es változatban Drew Barrymore játszotta a kislányt. A mézeskalács lány megint egy King-novella: ennek egy Emily nevű nő a hőse, aki hajnali futása közben egy sorozatgyilkossal találkozik. Rendezőként Craig R. Baxley-t emlegetik, aki a tévésorozattól a thrilleren át a sci-fi-ig elég sok műfajban kipróbálta már magát.

Az 5 legjobb Stephen King-regény filmen

Stephen Kingről sokszor és sokat írtunk, (legutóbb egy portrécikket közöltünk) különleges alakja ő a popkultúrának, szerepe nem csupán a könyvek világában pótolhatatlan, hanem a filmekében is. Regényeiből nagy kedvvel készítettek elég jó filmeket, a Ragyogás vagy A remény rabjai nélkül nem lennénk ugyanazok a kultúrafogyasztók. A Könyves Magazin őszi számában összegyűjtöttük a legjobb Stephen King-adaptációkat.

A sornak ezzel még nincs vége, hiszen ezek csak a filmek, a fentieken kívül viszont szó volt már arról, hogy sorozat készülne A csonttemplom és a Végítélet című King-művekből, valamint A Setét Toronyból is, melynek filmváltozatát tavaly mutatták be Idris Elbával a főszerepben.

Forrás: Gizmodo