Így fog kinézni Sally Rooney új regénye

Így fog kinézni Sally Rooney új regénye

Óriási várakozás előzi meg Sally Rooney új regényét, erre építve brit kiadója egyre több infót csepegtet róla. Most például kiderült, hogy milyen borítóval fog megjelenni a könyv!

ro | 2021. április 14. |

A gondosan felépített reklámkampánynak köszönhetően egyre többet tudunk meg Sally Rooney várhatóan idén szeptemberben megjelenő regényéről: a Beautiful World, Where Are You (~ Gyönyörű világ, merre vagy) című könyv borítóját tegnap fedte fel a londoni Faber & Faber:

-

A LitHub cikkírója szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon Amerikában is ezzel a borítóval jelenik-e meg a könyv, majd finoman megjegyzi, hogy az Angliában megjelenő Rooney-borítók mindenesetre szebbek szoktak lenni az amerikaiaknál. A könyv négy szereplő egymásba gabalyodó élettörténetét boncolgatja majd, ezt akarta kifejezni a tervező, Jon Gray is. Egészen pontosan arra törekedett, hogy az olvasó azt érezze, mintha szétszakadozó felhőkön át vetne pillantást ezekre a szereplőkre.

Korábban azt írtuk az új regényről, hogy két huszonéves barátnő, Alice és Eileen körül bonyolódik majd a cselekmény: egyikük Rómába utazik a fiújával, a másik pedig egy szakítást kiheverendő flörtölni kezd egy gyerekkori barátjával. A két nő barátsága emailváltásokban bontakozik ki, amelyekben Alice és Eileen a bonyolult szerelmi viszonyok mellett a művészetekre és a körülöttük lévő világra is kitérnek.

Sally Rooney nemcsak az ír kortárs irodalom sztárja, de képes volt egy komplett generáció életérzéseit is megragadni. A Normális emberekkel lett igazán világhírű, utóbbi még a Man Booker hosszúlistájára is felkerült, a Costa-díjat pedig el is nyerte vele. A Normális emberekből azóta már sorozat is készült, de első könyve, a Baráti beszélgetések (kritikánk ITT) adaptációján is dolgoznak már.

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

5+1 romantikus könyvadaptáció Valentin-napra

Valentin-napi romantikus könyvadaptáció-válogatásunkban olyan filmeket mazsoláztunk össze, amely remélhetőleg egyik félnél sem telíti túl a giccsfaktort!

...
Hírek

Hallgass bele a Normális emberek lejátszási listájába!

„Szuggesztív és szenvedélyes lett a Normális emberek adaptációja” – írtuk a Sally Rooney regényén alapuló sorozatról, amely az HBO GO-n fut. Nemrég megérkezett a hivatalos lejátszási lista is, amivel újra belehelyezkedhetünk Marianne és Connell szerelmi drámájának hangulatába.

...
Hírek

Sally Rooney: Azt szeretném, hogy a következő dolog a legjobb legyen, amit valaha írtam

A Normális emberek írója, Sally Rooney elárulta, melyek azok a könyvek, amelyek megváltoztatták az életét. 

A hét könyve
Kritika
Zadie Smith hőseinek a tévedés élethossziglani elfoglaltságot jelent
...
Nagy

A preraffaeliták nélkül Keats talán ma is ismeretlen lenne

A preraffaeliták művészete nem ért véget a festészettel, hiszen szenvedélyes és intenzív kapcsolatuk volt az irodalommal: inspirálta őket és írták is. Sőt, még a világ legszebb könyveihez is hozzátettek párat.

...
Podcast

Tolkien egy nyelvi ötlettel Atlantiszhoz kötötte A Gyűrűk Ura világát [podcast]

Tud még bármiben aktuális lenni ma J. R. R. Tolkien munkássága? Egyáltalán jó író volt Tolkien? Füzessy Tamással, a Magyar Tolkien Társaság volt elnökével, az ELTE, majd a Károli Egyetem vendégoktatójával beszélgettünk.

Szerzőink

...
Ruff Orsolya

Egy képregény segíthet eligazodni a bevándorlás útvesztőiben

...
Sándor Anna

A preraffaeliták nélkül Keats talán ma is ismeretlen lenne

...
Ruff Orsolya

Csányi Vilmos: Az emberiség magába révedt, de ez el fog múlni gyorsan

Gyerekirodalom
...
Szívünk rajta

Berg Judit már gyerekkorában fantasztikus történetekkel szórakoztatta magát

Berg Judit évek óta az egyik legismertebb és legnépszerűbb hazai gyerekkönyvírónk, mi pedig most összeszedtünk róla öt érdekességet, amelyeket eddig talán nem tudtatok róla.

...
Gyerekirodalom

Nézz bele az Édes mostoha filmváltozatába!

Dobó Kata filmet forgatott Lakner Artúr gyerekklasszikusából: ez lett az El a kezekkel a Papámtól!, ma pedig kijött az első előzetes.

...
Szívünk rajta

Szívünk rajta: Berg Judit gyerekkrimije lett a hónap könyve

A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő gyerekirodalmi alkotást: a program szakmai zsűrije ezúttal Berg Judit Keresők című könyvét választotta.

Film / Színház / Muzsika
...
Kritika

Egy agancsos fiúból lesz a járvány utáni világ megváltója?

...
Nagy

Attenborough szerint most kell cselekednünk, különben nem lesz visszaút a bolygó számára

...
Nagy

A Netflix földbe döngölte Mark Millar jupiteri hagyatékát