Így fog kinézni Sally Rooney új regénye

Így fog kinézni Sally Rooney új regénye

Óriási várakozás előzi meg Sally Rooney új regényét, erre építve brit kiadója egyre több infót csepegtet róla. Most például kiderült, hogy milyen borítóval fog megjelenni a könyv!

ro | 2021. április 14. |

A gondosan felépített reklámkampánynak köszönhetően egyre többet tudunk meg Sally Rooney várhatóan idén szeptemberben megjelenő regényéről: a Beautiful World, Where Are You (~ Gyönyörű világ, merre vagy) című könyv borítóját tegnap fedte fel a londoni Faber & Faber:

-

A LitHub cikkírója szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy vajon Amerikában is ezzel a borítóval jelenik-e meg a könyv, majd finoman megjegyzi, hogy az Angliában megjelenő Rooney-borítók mindenesetre szebbek szoktak lenni az amerikaiaknál. A könyv négy szereplő egymásba gabalyodó élettörténetét boncolgatja majd, ezt akarta kifejezni a tervező, Jon Gray is. Egészen pontosan arra törekedett, hogy az olvasó azt érezze, mintha szétszakadozó felhőkön át vetne pillantást ezekre a szereplőkre.

Korábban azt írtuk az új regényről, hogy két huszonéves barátnő, Alice és Eileen körül bonyolódik majd a cselekmény: egyikük Rómába utazik a fiújával, a másik pedig egy szakítást kiheverendő flörtölni kezd egy gyerekkori barátjával. A két nő barátsága emailváltásokban bontakozik ki, amelyekben Alice és Eileen a bonyolult szerelmi viszonyok mellett a művészetekre és a körülöttük lévő világra is kitérnek.

Sally Rooney nemcsak az ír kortárs irodalom sztárja, de képes volt egy komplett generáció életérzéseit is megragadni. A Normális emberekkel lett igazán világhírű, utóbbi még a Man Booker hosszúlistájára is felkerült, a Costa-díjat pedig el is nyerte vele. A Normális emberekből azóta már sorozat is készült, de első könyve, a Baráti beszélgetések (kritikánk ITT) adaptációján is dolgoznak már.

Kapcsolódó cikkek
...
Nagy

5+1 romantikus könyvadaptáció Valentin-napra

Valentin-napi romantikus könyvadaptáció-válogatásunkban olyan filmeket mazsoláztunk össze, amely remélhetőleg egyik félnél sem telíti túl a giccsfaktort!

...
Hírek

Hallgass bele a Normális emberek lejátszási listájába!

„Szuggesztív és szenvedélyes lett a Normális emberek adaptációja” – írtuk a Sally Rooney regényén alapuló sorozatról, amely az HBO GO-n fut. Nemrég megérkezett a hivatalos lejátszási lista is, amivel újra belehelyezkedhetünk Marianne és Connell szerelmi drámájának hangulatába.

...
Hírek

Sally Rooney: Azt szeretném, hogy a következő dolog a legjobb legyen, amit valaha írtam

A Normális emberek írója, Sally Rooney elárulta, melyek azok a könyvek, amelyek megváltoztatták az életét. 

A hét könyve
Kritika
Nem nagy ügy, szorongunk és élvezzük
...
Podcast

Pető Andrea: Ha a háborús nemi erőszak áldozatait mártíroknak nevezzük, azzal nem nagyon segítünk

Záró epizódjához érkezett a Delonghival közös Túl a plafonon podcastunk. Utolsó vendégünk Pető Andrea történész, a 20. századi társadalomtörténet és a társadalmi nemek történetének nemzetközileg ismert kutatója. 

...
Nagy

Szvetlana Alekszijevics: Miért nem tudunk szembeszállni a diktatúrával?

Felfoghatatlan volt számomra, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát – mondta interjúnkban a Nobel-díjas Szvetlana Alekszijevics, akivel a háborúról, a női narratíva fontosságáról, és egy felfüggesztett filmprojektről is beszélgettünk.

Szerzőink

...
Sándor Anna

Pető Andrea: Ha a háborús nemi erőszak áldozatait mártíroknak nevezzük, azzal nem nagyon segítünk

...
Simon Eszter

Szvetlana Alekszijevics: Az emberek akkor tudnak igazán élesen fogalmazni, amikor érzik az elmúlás közeledtét

...
Sándor Anna

Malcolm Gladwell: Nem tudsz változást hozni egy társadalomban, ha a tanárt fizeted a legrosszabbul

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Kiss Judit Ágnes meséjében egy mentett kutya és egy kóbor cica emelkedik felül az ellentéteken

Aranyos állatok, egy hatalmas szívű gazdi, az otthon melege és apró kis konfliktusok Kiss Judit Ágnes új meséjében.

...
Gyerekirodalom

Ecsédi Orsolya hőse csak könyvek szereplőibe tud beleesni

A Juli vagyok, könyvmoly címszereplőjét a valódi, hús-vér fiúk nem érdeklik, még soha nem volt szerelmes. Azaz dehogynem: csak éppen könyvek szereplőibe. Juli mindenesetre most megkapja a lehetőséget, hogy változtasson a dolgok menetén. Olvass bele!

...
Gyerekirodalom

Mi a népmesék titka, és hogyan lehet újragondolni ezeket a történeteket? [Bookline Kids]

Zalka Csenge Virág A Százegy ajtajú palota című mesekönyve megőrzi a népmesei elemeket, de sikeresen ötvözi azokat a mai gyerekek számára izgalmas témákkal.