Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

Péterfy-Novák Éva interjút adott volna a 168 órának, de a cikk valamiért nem jelenhetett meg. Az Apád előtt ne vetkőzz és az Egyasszony szerzőjével D. Magyari Imre beszélgetett. Az interjúban, amelyet most a Facebookon tettek közzé, az író könyvei mellett szó esik arról is, hogy a 168 óra éléről szeptember elején azonnali hatállyal elbocsátották a főszerkesztőt, Rózsa Pétert. 

A 168 órát kiadó Brit Média Kft. szerkesztőségünknek jelezte, hogy az interjúról nem tudtak, ezért valótlan állításnak tartják, hogy letiltották volna. 

Könyves Magazin | 2020. október 21. |

A „majdnem” interjú még szeptember 3-án készült, így a beszélgetés érinti a fent említett eseményt is. D. Magyari Imre röviden összefoglalja, hogy Rózsa Pétert milyen okkal menesztették: a lap a kormány családpolitikáját elemző cikkeket az Orbán család karácsonyi családi képével vezette fel, ami Milkovics Pál szerint erkölcsileg védhetetlen, hisz a képen, amit egyébként maga a miniszterelnök posztolt facebook-oldalán, kiskorúak is vannak. Péterfy Novák Éva erre így reagál az interjúban: „Hosszan gondolkodtam azon, hogy ezek után egyáltalán létrejöjjön-e ez az interjú, aztán úgy döntöttem, csináljuk meg, de a megjelenésnek az a feltétele, hogy ez az első téma, amiről beszélünk. Ha nem jelenhet meg a lapban a véleményem, nem jelenhet meg az interjú sem.” A szerző ezután pár mondatban ki is fejtette a véleményét az ügyről, úgy vélte, álságos és kínos ilyen hivatkozással kirúgni egy főszerkesztőt. „Ha őt ennyire sértette, hogy kiskorúak is láthatók a fotón, akkor nyilván az is sértette, hogy a választások előtti kampányfilmekben, kampányfotókon Orbán Viktor és mások óvodások között mutatkoztak, és bizonyára akkor is tiltakozik, ha a reklámokban gyerekeket lát.”

Az interjúban máskülönben az Egyasszonyról, valamint az Apád előtt ne vetkőzzről volt szó. Utóbbinak éppen most készül a színpadi adaptációja. Novembertől lesz látható a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban Pataki Ferenc és Péterfy Bori előadásában. Az átdolgozó és a rendező ezúttal is Tasnádi István.

A teljes beszélgetés elolvasható ITT. 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Tasnádi István viszi színre Péterfy-Novák Éva regényét

Az Apád előtt ne vetkőzz egy többszörös szexuális abúzus történetét meséli el - a regényből készült színdarabot októberben mutatják be, a két főszereplő Péterfy Bori és Pataki Ferenc.

...
Hírek

Péterfy-Novák Éva dedikált könyvet küld az őt feljelentéssel fenyegető nőgyógyásznak

...
Nagy

Péterfy-Novák Éva: A mi társadalmunkban nincs kultúrája a gyásznak

...
Podcast

Vigh Bori: Sokan azt gondolják, hippik vagyunk, pedig a digitális nomádok az egyik legtudatosabb csoport

A Delonghival közös podcastsorozatunkban olyan nőkkel beszélgetünk, akik úttörők, illetve példaképek lettek a saját szakmájukban. A Túl a plafonon podcast májusi vendége Vigh Bori digitális nomád.

Szerzőink

...
Ruff Orsolya

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor nyerte a Libri-díjat!

...
Sándor Anna

Az Északi az a Hamlet, aki nem áll meg tépelődni, hanem lesújt a kardjával

...
Bányász Attila

Hitler túszdrámája még a nagy szökést is elhomályosítja

Olvass!
...
Beleolvasó

Vigh Bori könyve hasznos tanácsok sorával segít turistából utazóvá válni

A Túl a plafonon podcastsorozat májusi vendége Vigh Bori digitális nomád, akinek az utazás az élete. Olvass bele Hogyan menjünk világgá című könyvébe!

...
Beleolvasó

Szeifert Natália Örökpanorámája egy képzeletbeli falu keletkezését és pusztulását kíséri nyomon

Szeifert Natália negyedik könyve varázslatos teret épít olvasója köré, ahol az emberi élet végső kérdései olyan hangtalanul, összetetten, mégis természetesen vannak jelen, akárcsak maga a táj. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Lesújt az istenek haragja, amikor egy boszorkány beleszeret Lokiba

A megindító, elsöprő erejű történet újragondolja az északi mitológiát. Olvass bele!