Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

Péterfy-Novák Éva interjút adott volna a 168 órának, de a cikk valamiért nem jelenhetett meg. Az Apád előtt ne vetkőzz és az Egyasszony szerzőjével D. Magyari Imre beszélgetett. Az interjúban, amelyet most a Facebookon tettek közzé, az író könyvei mellett szó esik arról is, hogy a 168 óra éléről szeptember elején azonnali hatállyal elbocsátották a főszerkesztőt, Rózsa Pétert. 

A 168 órát kiadó Brit Média Kft. szerkesztőségünknek jelezte, hogy az interjúról nem tudtak, ezért valótlan állításnak tartják, hogy letiltották volna. 

Könyves Magazin | 2020. október 21. |

A „majdnem” interjú még szeptember 3-án készült, így a beszélgetés érinti a fent említett eseményt is. D. Magyari Imre röviden összefoglalja, hogy Rózsa Pétert milyen okkal menesztették: a lap a kormány családpolitikáját elemző cikkeket az Orbán család karácsonyi családi képével vezette fel, ami Milkovics Pál szerint erkölcsileg védhetetlen, hisz a képen, amit egyébként maga a miniszterelnök posztolt facebook-oldalán, kiskorúak is vannak. Péterfy Novák Éva erre így reagál az interjúban: „Hosszan gondolkodtam azon, hogy ezek után egyáltalán létrejöjjön-e ez az interjú, aztán úgy döntöttem, csináljuk meg, de a megjelenésnek az a feltétele, hogy ez az első téma, amiről beszélünk. Ha nem jelenhet meg a lapban a véleményem, nem jelenhet meg az interjú sem.” A szerző ezután pár mondatban ki is fejtette a véleményét az ügyről, úgy vélte, álságos és kínos ilyen hivatkozással kirúgni egy főszerkesztőt. „Ha őt ennyire sértette, hogy kiskorúak is láthatók a fotón, akkor nyilván az is sértette, hogy a választások előtti kampányfilmekben, kampányfotókon Orbán Viktor és mások óvodások között mutatkoztak, és bizonyára akkor is tiltakozik, ha a reklámokban gyerekeket lát.”

Az interjúban máskülönben az Egyasszonyról, valamint az Apád előtt ne vetkőzzről volt szó. Utóbbinak éppen most készül a színpadi adaptációja. Novembertől lesz látható a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban Pataki Ferenc és Péterfy Bori előadásában. Az átdolgozó és a rendező ezúttal is Tasnádi István.

A teljes beszélgetés elolvasható ITT. 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Tasnádi István viszi színre Péterfy-Novák Éva regényét

Az Apád előtt ne vetkőzz egy többszörös szexuális abúzus történetét meséli el - a regényből készült színdarabot októberben mutatják be, a két főszereplő Péterfy Bori és Pataki Ferenc.

...
Hírek

Péterfy-Novák Éva dedikált könyvet küld az őt feljelentéssel fenyegető nőgyógyásznak

...
Nagy

Péterfy-Novák Éva: A mi társadalmunkban nincs kultúrája a gyásznak

...
Podcast

Nádas Péter a Rákosi-villáról, gyilkosságról és az első novellájáról

Nádas Péter 1962 karácsonyán fejezte be első elbeszélését, A Bibliát. A szöveg először 1965-ben jelent meg az Új Írásban. Nádas Péterrel diktatúráról, az alkotói folyamat indulásáról, erőszakról, Rákosi villájáról és egy megbánt elbeszélői nézőpontról beszélgettünk.

Szerzőink

...
Rezek Bori

Megint dráma van a Szépművészetiben- Textúra 2021

...
Sándor Anna

A Dűne nem találja a mértéket, de eléri, hogy látni akarjuk a folytatást

...
Kolozsi Orsolya

Sosem szabadul a háborútól, aki valaha részt vett benne

Olvass!
...
Beleolvasó

60 éves lett Kemény István, most megtudhatjuk, hogyan keletkeztek a versei

Ma ünnepli 60. születésnapját Kemény István költő. A Magvető az alkalomra egy kötettel készült, amely egyszerre válogatott versek-kötet és beszélgetőskönyv. Olvass bele az Állástalan táncosba!

...
Beleolvasó

Csányi Vilmost már gyerekként beszippantotta a kémia csodavilága

A Kíváncsiságom története Csányi Vilmos kérdésekkel teli életén vezeti végig az olvasót, megismerhetjük belőle tudományos pályájának legfőbb állomásait és az utat, ami elvezette ebbe az irányba. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Bíró Szabolcs új regényében egy régi ismerős is színre lép Anjou Lajos király mellett

1342. Anjou Károly a halálos ágyán fekszik. A visegrádi udvar temetésre készül - és az új király, a mindössze tizenhat esztendős Anjou Lajos megkoronázására. Lajos ugyan sokat tanult az apja uralkodásából, ám ő alighogy trónra ül, azon nyomban háborút hirdet - legfőbb példaképei, Szent László és Nagy Sándor nyomdokain járva. Olvass bele Bíró Szabolcs új könyvébe!

...
Beleolvasó

Ali Smith könyvében karácsonykor régi családi konfliktusok kerülnek a felszínre

Tavaly az év legjobb könyvének választottuk Ali Smith Ősz című regényét, amelyet az első poszt-Brexit regényként szoktak jellemezni. (ITT írtunk róla, interjúnk az íróval pedig ITT olvasható). Most megérkezett az Évszak-kvartet következő része, a Tél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Amikor a vírusvadász mondja el, mit gondol a járványról, vakcináról, összefogásról és annak hiányáról

Barát József és Kemenesi Gábor tizenhárom héten át beszélgetett, arról, hogy 2020 egyes hónapjaiban hogyan alakultak a járvány eseményei, a tudósok milyen válaszokat dolgoztak ki, és hogy mire számíthatunk 2021 őszén. A beszélgetéseket a könyvben megelőzi Barát József egy-egy írása arról, mi zajlott a társadalmi kulisszák mögött, hogyan változott meg az élet azokban az országokban, ahová éppen megérkezett a járvány. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Jonathan Franzen új családregényében mindenki szabadulni próbál valamitől

Jonathan Franzen nagyszabású regénytrilógiájának első részében a chicagói Hildebrandt család keresztúthoz érkezett, tagjai pedig olyan döntések előtt állnak, amelyek hatása alól senki nem tud kibújni. Olvass bele a Keresztutakba!

, a Keres