Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

Péterfy-Novák Éva interjút adott volna a 168 órának, de a cikk valamiért nem jelenhetett meg. Az Apád előtt ne vetkőzz és az Egyasszony szerzőjével D. Magyari Imre beszélgetett. Az interjúban, amelyet most a Facebookon tettek közzé, az író könyvei mellett szó esik arról is, hogy a 168 óra éléről szeptember elején azonnali hatállyal elbocsátották a főszerkesztőt, Rózsa Pétert. 

A 168 órát kiadó Brit Média Kft. szerkesztőségünknek jelezte, hogy az interjúról nem tudtak, ezért valótlan állításnak tartják, hogy letiltották volna. 

Könyves Magazin | 2020. október 21. |

A „majdnem” interjú még szeptember 3-án készült, így a beszélgetés érinti a fent említett eseményt is. D. Magyari Imre röviden összefoglalja, hogy Rózsa Pétert milyen okkal menesztették: a lap a kormány családpolitikáját elemző cikkeket az Orbán család karácsonyi családi képével vezette fel, ami Milkovics Pál szerint erkölcsileg védhetetlen, hisz a képen, amit egyébként maga a miniszterelnök posztolt facebook-oldalán, kiskorúak is vannak. Péterfy Novák Éva erre így reagál az interjúban: „Hosszan gondolkodtam azon, hogy ezek után egyáltalán létrejöjjön-e ez az interjú, aztán úgy döntöttem, csináljuk meg, de a megjelenésnek az a feltétele, hogy ez az első téma, amiről beszélünk. Ha nem jelenhet meg a lapban a véleményem, nem jelenhet meg az interjú sem.” A szerző ezután pár mondatban ki is fejtette a véleményét az ügyről, úgy vélte, álságos és kínos ilyen hivatkozással kirúgni egy főszerkesztőt. „Ha őt ennyire sértette, hogy kiskorúak is láthatók a fotón, akkor nyilván az is sértette, hogy a választások előtti kampányfilmekben, kampányfotókon Orbán Viktor és mások óvodások között mutatkoztak, és bizonyára akkor is tiltakozik, ha a reklámokban gyerekeket lát.”

Az interjúban máskülönben az Egyasszonyról, valamint az Apád előtt ne vetkőzzről volt szó. Utóbbinak éppen most készül a színpadi adaptációja. Novembertől lesz látható a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban Pataki Ferenc és Péterfy Bori előadásában. Az átdolgozó és a rendező ezúttal is Tasnádi István.

A teljes beszélgetés elolvasható ITT. 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Tasnádi István viszi színre Péterfy-Novák Éva regényét

Az Apád előtt ne vetkőzz egy többszörös szexuális abúzus történetét meséli el - a regényből készült színdarabot októberben mutatják be, a két főszereplő Péterfy Bori és Pataki Ferenc.

...
Hírek

Péterfy-Novák Éva dedikált könyvet küld az őt feljelentéssel fenyegető nőgyógyásznak

...
Nagy

Péterfy-Novák Éva: A mi társadalmunkban nincs kultúrája a gyásznak

Az évtized könyve
...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 4.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 3.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 1.

...
Nagy

Az évtized legfontosabb magyar könyvei 5.

Az évtized legfontosabb magyar szépirodalmi megjelenéseit vesszük sorra a héten. Ötvenes listánkat kiadóvezető, szerkesztő, kritikus, egyetemi tanár és újságíró segítségével állítottuk össze. Itt az ötödik rész!

Szerzőink

...
Sas Csaba

Trevor Noah a dél-afrikai apartheidben született, Hollywoodban ért a csúcsra

...
Bányász Attila

"Válaszd a jövőt. Válaszd az életet. De miért akarnék ilyesmit csinálni?" – 25 éves a Trainspotting-film

...
Ruff Orsolya

Kötelező olvasmányok: legalább 60 éve ugyanarról vitatkozunk

Olvass!
...
Beleolvasó

Rinocéroszok alakítják Európa és a nyugati civilizáció históriáját

Schein Gábor új verses regénye azzal a káprázatos ötlettel játszik el, hogy miképpen írható meg Európa és a nyugati civilizáció históriája, ha annak mitikus és valóságos történeteiben a rinocérosz mint hús-vér figura szerepel.

...
Beleolvasó

Verses-novellás szakácskönyv készült Bodor Ádám 85. születésnapjára

Bodor Ádám 85. születésnapjára harmincöt szerző írt egy-egy, az írásművészete előtt tisztelgő receptes mesét, amelyek akár Eronim Mox elveszettnek hitt szakácskönyvéből is származhatnának.Olvass bele!

...
Beleolvasó

Visszaadható-e egy gyerek?

Egy kiskamasz egyik napról a másikra elveszít mindent - az otthonát, a legjobb barátnőit, a szülei feltétel nélküli szeretetét. Pontosabban azokét, akiket egészen addig a szüleinek hitt. Olvass bele A visszaadott lány történetébe!

...
Beleolvasó

A szörnyek mindig rólunk, emberekről mesélnek

Míg a középkorban a szörnyek a veszélyes ismeretlent jelölték a színes térképeken, ma már egész tudományág alapul a szörnyek feltérképezésén. Ebből ad ízelőt egy új tanulmánykötet, amely népszerű filmeket és regényeket elemez a szörnyek után kutatva. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Sissi bizalmasának naplófeljegyzéseiből sok minden kiderül a királynéról

Festetics Mária grófnő Sisinek hosszú ideig udvarhölgye és bizalmas volt. A grófnő udvari szolgálata alatt naplót vezetett, amely most megjelent. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Krasznahorkai hőse kétségbeesetten várja Angela Merkelt az állomáson

Krasznahorkai László elbeszélésként kategorizálja új művét, amelyben egy keletnémet férfi a kancellárral találkozna, miközben egyre több megmagyarázatlan esemény történik a szürke mindennapokban. Mutatunk egy részletet!