Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

Nem jelenhetett meg a Péterfy-Novák Évával készült interjú a 168 órában

Péterfy-Novák Éva interjút adott volna a 168 órának, de a cikk valamiért nem jelenhetett meg. Az Apád előtt ne vetkőzz és az Egyasszony szerzőjével D. Magyari Imre beszélgetett. Az interjúban, amelyet most a Facebookon tettek közzé, az író könyvei mellett szó esik arról is, hogy a 168 óra éléről szeptember elején azonnali hatállyal elbocsátották a főszerkesztőt, Rózsa Pétert. 

A 168 órát kiadó Brit Média Kft. szerkesztőségünknek jelezte, hogy az interjúról nem tudtak, ezért valótlan állításnak tartják, hogy letiltották volna. 

Könyves Magazin | 2020. október 21. |

A „majdnem” interjú még szeptember 3-án készült, így a beszélgetés érinti a fent említett eseményt is. D. Magyari Imre röviden összefoglalja, hogy Rózsa Pétert milyen okkal menesztették: a lap a kormány családpolitikáját elemző cikkeket az Orbán család karácsonyi családi képével vezette fel, ami Milkovics Pál szerint erkölcsileg védhetetlen, hisz a képen, amit egyébként maga a miniszterelnök posztolt facebook-oldalán, kiskorúak is vannak. Péterfy Novák Éva erre így reagál az interjúban: „Hosszan gondolkodtam azon, hogy ezek után egyáltalán létrejöjjön-e ez az interjú, aztán úgy döntöttem, csináljuk meg, de a megjelenésnek az a feltétele, hogy ez az első téma, amiről beszélünk. Ha nem jelenhet meg a lapban a véleményem, nem jelenhet meg az interjú sem.” A szerző ezután pár mondatban ki is fejtette a véleményét az ügyről, úgy vélte, álságos és kínos ilyen hivatkozással kirúgni egy főszerkesztőt. „Ha őt ennyire sértette, hogy kiskorúak is láthatók a fotón, akkor nyilván az is sértette, hogy a választások előtti kampányfilmekben, kampányfotókon Orbán Viktor és mások óvodások között mutatkoztak, és bizonyára akkor is tiltakozik, ha a reklámokban gyerekeket lát.”

Az interjúban máskülönben az Egyasszonyról, valamint az Apád előtt ne vetkőzzről volt szó. Utóbbinak éppen most készül a színpadi adaptációja. Novembertől lesz látható a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban Pataki Ferenc és Péterfy Bori előadásában. Az átdolgozó és a rendező ezúttal is Tasnádi István.

A teljes beszélgetés elolvasható ITT. 

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

Tasnádi István viszi színre Péterfy-Novák Éva regényét

Az Apád előtt ne vetkőzz egy többszörös szexuális abúzus történetét meséli el - a regényből készült színdarabot októberben mutatják be, a két főszereplő Péterfy Bori és Pataki Ferenc.

...
Hírek

Péterfy-Novák Éva dedikált könyvet küld az őt feljelentéssel fenyegető nőgyógyásznak

...
Nagy

Péterfy-Novák Éva: A mi társadalmunkban nincs kultúrája a gyásznak

...
Kritika

Atwoodnál a lányok barátságból teszik pokollá egymás életét

Bő harmincéves késéssel jelent meg magyarul Margaret Atwood Macskaszem című regénye. Bár a könyv egy Elaine Risley nevű – amúgy fiktív – festő életútját mutatja be, a fókusz mégsem a művészi kiteljesedésen van, hanem azon a toxikus gyerekkori barátságon, amely később alapjaiban határozta meg Elaine művészi tevékenységét. A Macskaszem a hét könyve.

Szerzőink

...
Fehér Boldizsár

Fehér Boldizsár: A parti lefújva

...
Valuska László

Mi történik a férfiakon túl az irodalomban?

...
Bányász Attila

Munkásosztály nélkül melodrámázik a Vidéki ballada az Amerikai Álomért

Olvass!
...
Beleolvasó

Mikor jön el az a nap, amikor a kukák világgá mennek?

Az Amikor a kukák világgá mentek című antológiában kortárs szerzők örökítik meg, hogy ők miként gondolkodnak a környezetvédelemről, és mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról.

...
Beleolvasó

Madison Culver három éve tűnt el, most nyolcéves lenne

Madison Culver évekkel ezelőtt eltűnt, de a szülei nem akarják feladni a keresését. Felfogadnak egy elveszett gyerekek felkutatására specializálódott magánnyomozót. Olvass bele Rene Denfeld megrázó regényébe!

...
Beleolvasó

A cégvezető a te életed könyve

Háy János új regénye egy sikeres cégvezetőről szól, aki lelép a családjától, hogy a titkárnőjével kezdjen új életet. Története a pénz hatalmáról, az értékek hiányáról, a család széteséséről és egy társadalom kisiklásáról is mesél. Olvass bele!

...
Beleolvasó

Kolosi Tamás: Kádár-idézetet nem fogok a szövegbe beleilleszteni

A Tények és Tanúk sorozatban jelent meg a Kolosi Tamással készített életútinterjú, amiből egy részletet közlünk: 70-es évek, szociológia és Kádár-rendszer és a nem létező szegénység.

...
Beleolvasó

Csáth Gézát az apja alaposan lekapta a tíz körméről

Csáth Géza levelezéséből megismerhetjük a családtagjaihoz fűződő viszonyát, irodalmi és művészeti kapcsolati hálóját. A Smaragd asztal levelei között van az is, amelyet idősebb Brenner József írt fiának.

...
Beleolvasó

Ulickaja harmincöt évesen megírta, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt

Ljudmila Ulickaja új könyve arról szól, mekkora tragédiát okozhat egy rosszul viselt maszk, hogyan kezeli egy autoriter állam a járványveszélyt, és hogyan ismétli a történelem folyamatosan önmagát. Olvass bele! 

De'Longhi Kávészünet
...
Hírek

Szécsi Noémi: Már nem vagyok csak olvasó

...
Hírek

Kemény Zsófi: Atombomba is robbanhat mellettem

...
Hírek

Fehér Boldizsár: Írásban az a bukás, ha feladod