Októberben jön Don DeLillo új regénye

Októberben jön Don DeLillo új regénye

Október 20-án jelenik meg Don DeLillo új könyve, a The Silence – jelentette be a Scribner. A kiadó szerint a sztori egy manhattani apartmanban játszódik, ahol öt ember jön össze, hogy együtt nézzék a 2022-es Super Bowlt, amikor egy ismeretlen eredetű katasztrófa miatt a digitális világ egyszer csak összeomlik.

Könyves Magazin | 2020. június 25. |

A könyv szerkesztője, Nan Graham szerint a The Silence-ben szereplő katasztrófa meglepő párhuzamokat mutat a koronavírus miatt kialakult helyzettel. Mint mondta, Don DeLillo, aki mindig nagyon érzékenyen reagál azokra az eseményekre, amelyek formálják a kultúránkat, alig pár héttel a járvány előtt fejezte be a kéziratot.

Megfigyelés és paranoia - Don DeLillo portréja - Könyves magazin

Az egyik legfontosabb amerikai kortárs író Don DeLillo. A fodrászához limuzinban igyekvő manhattani milliárdos odüsszeiáját elregélő Cosmpolisból most David Cronenberg rendezett filmet. Ez az első megfilmesített DeLillo-regény a tizenhatból, mindössze a negyedik könyve, ami megjelent magyarul, úgyhogy itt az idő megismerni. Egyszer egy interjúban Don DeLillo és Bret Easton Ellis beszélgetett egymással.

DeLillo maga azt nyilatkozta, a könyvet 2018-ban kezdte el írni. „Egy olyan vízióval indítottam, amelyben Manhattan utcái üresek. A The Silence ötlete oldalról oldalra, fejezetről fejezetre született meg.”

Amerika egyik leghíresebb írójának legutóbbi regényéről, a Nulla K-ról ezt írtuk

„Don DeLillo sosem boncolgat egyszerű témákat és amint látjuk, a Nulla K is messzemenően beleillik a sorba. A regény eredeti megjelenésekor a szerző 80 éves volt, a hagyományos témái mellett valószínűleg ezért is hangsúlyos az élet és a halál kapcsolata, és az, hogy mi lesz az emberiség sorsa. A magunk részéről talán maradjunk annyiban, hogy amíg Don Delillo alkot, addig nem lehetünk annyira rossz kezekben.”

Forrás: Lithub

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

National Book Award: életműdíjat kap Don DeLillo

...
Nagy

Megfigyelés és paranoia - Don DeLillo portréja

...
Hírek

Don DeLillo, az első nő, aki játszott az NHL-ben

Olvass!
...
Beleolvasó

A magányos élet váratlan örömeiről, kikerülhetetlen buktatóiról és hétköznapi csodáiról szól a Tó

Az utóbbi évek egyik legerősebb brit debütálásában Claire-Louise Bennett húsz összefüggő történetben keres nyelvet a magánytapasztalatnak.

...
Beleolvasó

Szaddám főzni akart a katonáira, úgyhogy azt is meg kellett enniük, amit odaégetett

Mit evett Pol Pot, miközben kétmillió kambodzsai éhen halt? Idi Amin valóban fogyasztott emberhúst? És miért volt Fidel Castro egy bizonyos tehén megszállotja? Olvass bele Witold Szabłowski könyvébe!

...
Beleolvasó

A sztálini Szovjetuniójában egy ártatlan balerinából is könnyen a rendszer ellensége válhatott

Akár egy balerinát is "társadalmilag veszélyes" elemnek nyilváníthattak a sztálini Szovjetunióban, és ha ez bekövetkezett, útja a Gulagig vezetett. Nyina Anyiszimova karaktertáncossal ez történt. Letartóztatásának, raboskodásának és meglepő szabadulásának történetét írta meg Christina Ezrahi könyvében. Olvass bele!

A hét könyve
Kritika
Az igazi író élet-halál vitára készteti az igazi olvasókat
...
Zöld

Az embert tartjuk nagy művésznek, aztán egyszer csak egy gép kapja a festészeti díjat?

Ez a jövő már közelebb van, mint gondoljuk. Marcus du Sautoy matematikus A kreativitás kódja - Hogyan tanul a mesterséges intelligencia írni, festeni, gondolkodni című könyvében azt vizsgáltja, hogyan tanítható a gép arra, hogy önállóan kreatívvá váljon.