Októberben jön Don DeLillo új regénye

Októberben jön Don DeLillo új regénye

Október 20-án jelenik meg Don DeLillo új könyve, a The Silence – jelentette be a Scribner. A kiadó szerint a sztori egy manhattani apartmanban játszódik, ahol öt ember jön össze, hogy együtt nézzék a 2022-es Super Bowlt, amikor egy ismeretlen eredetű katasztrófa miatt a digitális világ egyszer csak összeomlik.

Könyves Magazin | 2020. június 25. |

A könyv szerkesztője, Nan Graham szerint a The Silence-ben szereplő katasztrófa meglepő párhuzamokat mutat a koronavírus miatt kialakult helyzettel. Mint mondta, Don DeLillo, aki mindig nagyon érzékenyen reagál azokra az eseményekre, amelyek formálják a kultúránkat, alig pár héttel a járvány előtt fejezte be a kéziratot.

Megfigyelés és paranoia - Don DeLillo portréja - Könyves magazin

Az egyik legfontosabb amerikai kortárs író Don DeLillo. A fodrászához limuzinban igyekvő manhattani milliárdos odüsszeiáját elregélő Cosmpolisból most David Cronenberg rendezett filmet. Ez az első megfilmesített DeLillo-regény a tizenhatból, mindössze a negyedik könyve, ami megjelent magyarul, úgyhogy itt az idő megismerni. Egyszer egy interjúban Don DeLillo és Bret Easton Ellis beszélgetett egymással.

DeLillo maga azt nyilatkozta, a könyvet 2018-ban kezdte el írni. „Egy olyan vízióval indítottam, amelyben Manhattan utcái üresek. A The Silence ötlete oldalról oldalra, fejezetről fejezetre született meg.”

Amerika egyik leghíresebb írójának legutóbbi regényéről, a Nulla K-ról ezt írtuk

„Don DeLillo sosem boncolgat egyszerű témákat és amint látjuk, a Nulla K is messzemenően beleillik a sorba. A regény eredeti megjelenésekor a szerző 80 éves volt, a hagyományos témái mellett valószínűleg ezért is hangsúlyos az élet és a halál kapcsolata, és az, hogy mi lesz az emberiség sorsa. A magunk részéről talán maradjunk annyiban, hogy amíg Don Delillo alkot, addig nem lehetünk annyira rossz kezekben.”

Forrás: Lithub

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

National Book Award: életműdíjat kap Don DeLillo

...
Nagy

Megfigyelés és paranoia - Don DeLillo portréja

...
Hírek

Don DeLillo, az első nő, aki játszott az NHL-ben

Olvass!
...
Könyvtavasz

Az Óriásalka ugyan messziről boszorkányra hasonlít, de megtanít repülni

A tizenkét éves Lóri rajong a biológiáért. Álmában időnként kihalt állatok jelennek meg: a fiú a Holdkarmúval, Gyomorköltővel, Óriásalkával, Kardfogúval és Bozótpatkánnyal folytatott párbeszédek segítségével próbálja értelmezni élete eseményeit. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Vajon kit illet meg a megtalált kincs?

Nógrádi Gábor gyerekszereplői kincskeresési lázban égnek, és hamarosan felkerekednek, hogy személyesen járjanak utána, vajon tényleg van-e alattuk kincs. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mán-Várhegyi novellájában nyomtalanul eltűnik egy férj a Miss Pula fedélzetéről

A hét könyve
Zöld
Mulder ügynök logikája a sarlatánok korának uralkodó tünete
...
Szórakozás

Titkos szex, Knausgård szelleme és egy pellengérre állított gyerekkönyv - Megnéztük a Szerelem és anarchia második évadát

A Szerelem és anarchia a második évadban is hozza, amit a címben ígér, és talán az eddigieknél is mélyebbre merül a könyvkiadás bugyraiba.