Októberben jön Don DeLillo új regénye

Októberben jön Don DeLillo új regénye

Október 20-án jelenik meg Don DeLillo új könyve, a The Silence – jelentette be a Scribner. A kiadó szerint a sztori egy manhattani apartmanban játszódik, ahol öt ember jön össze, hogy együtt nézzék a 2022-es Super Bowlt, amikor egy ismeretlen eredetű katasztrófa miatt a digitális világ egyszer csak összeomlik.

Könyves Magazin | 2020. június 25. |

A könyv szerkesztője, Nan Graham szerint a The Silence-ben szereplő katasztrófa meglepő párhuzamokat mutat a koronavírus miatt kialakult helyzettel. Mint mondta, Don DeLillo, aki mindig nagyon érzékenyen reagál azokra az eseményekre, amelyek formálják a kultúránkat, alig pár héttel a járvány előtt fejezte be a kéziratot.

Megfigyelés és paranoia - Don DeLillo portréja - Könyves magazin

Az egyik legfontosabb amerikai kortárs író Don DeLillo. A fodrászához limuzinban igyekvő manhattani milliárdos odüsszeiáját elregélő Cosmpolisból most David Cronenberg rendezett filmet. Ez az első megfilmesített DeLillo-regény a tizenhatból, mindössze a negyedik könyve, ami megjelent magyarul, úgyhogy itt az idő megismerni. Egyszer egy interjúban Don DeLillo és Bret Easton Ellis beszélgetett egymással.

DeLillo maga azt nyilatkozta, a könyvet 2018-ban kezdte el írni. „Egy olyan vízióval indítottam, amelyben Manhattan utcái üresek. A The Silence ötlete oldalról oldalra, fejezetről fejezetre született meg.”

Amerika egyik leghíresebb írójának legutóbbi regényéről, a Nulla K-ról ezt írtuk

„Don DeLillo sosem boncolgat egyszerű témákat és amint látjuk, a Nulla K is messzemenően beleillik a sorba. A regény eredeti megjelenésekor a szerző 80 éves volt, a hagyományos témái mellett valószínűleg ezért is hangsúlyos az élet és a halál kapcsolata, és az, hogy mi lesz az emberiség sorsa. A magunk részéről talán maradjunk annyiban, hogy amíg Don Delillo alkot, addig nem lehetünk annyira rossz kezekben.”

Forrás: Lithub

Kapcsolódó cikkek
...
Hírek

National Book Award: életműdíjat kap Don DeLillo

...
Nagy

Megfigyelés és paranoia - Don DeLillo portréja

...
Hírek

Don DeLillo, az első nő, aki játszott az NHL-ben

Olvass!
...
Könyvtavasz

Amikor anya és lánya hazatér, a család ősi birtokán egy több száz éve eltűnt telepeskolónia rejtélye is megoldódhat

A díjnyertes író, Kimberly Brock titkokkal teli, gyönyörűen megírt történetében magával ragadóan mesél a roanoke-i elveszett kolónia rejtélyéről, és a szeretet, a család, az anyaság és az emberi szív határtalan misztériumairól. Olvass bele!

...
Könyvtavasz

Mesés versek ringatják álomba a gyerekeket

Hogyan nyílik ki és csukódik be estére a tündérrózsa, mennyire más a mező napfényben, mint naplementében, és merre oson az esti sötétben a róka? Rachel Williams altatóverseiből kiderül - olvass bele!

...
Könyvtavasz

A németalföldi festő megtanít arra, hogy szavak nélkül is lehet beszélni

Johannes, a néma festő a homokdűnék között találkozik egy lánnyal, de milyen esélyük lehet a boldogságra a 17. századi Hollandiában? Olvass bele Mörk Leonóra új regényébe!

Szentjánosfű című regényben

A hét könyve
Kritika
A Tél Szokcsóban nem a beteljesülés regénye, hanem az áthidalhatatlan távolságoké
...
Panodyssey

Borda Réka: Hová lettek a tárgyak az irodalomból? [Tárgydilemmák]

"A szépirodalom persze az ember, nem a környezet nagy kérdéseit taglalja – mindazonáltal környezetünk nemcsak hogy nem elhanyagolható, hanem sok esetben minket meghatározó dolgok összessége, amelyek funkcióval való megtöltése képes színesíteni, mélységgel megtölteni az irodalmi alkotásokat. Elvégre tárgyaink és tereink mi magunk vagyunk: nincs civilizáció, ha mi, emberek nem alakítjuk környezetünket." Borda Réka Tárgydilemmák című esszésorozatának következő részében azt vizsgálja, hogyan és miért hiányzik a materialitás irodalmunkból.