Az Amazon minisorozatot készít Gaiman regényéből

Az Amazon minisorozatot készít Gaiman regényéből

ro | 2021. július 22. |

Nemcsak az Elveszett próféciák második évada volt az az adaptációs munka, amelyen Neil Gaiman az utóbbi időben dolgozott: az író a blogján jelentette be, az Amazon hatrészes minisorozatot készít az Anansi fiúk című 2005-ös regényéből.

Neil Gaiman
Anansi fiúk
Ford.: Pék Zoltán, Agave Könyvek, 2020, 371 oldal
-

Utóbbi hőse egy Kövér Charlie Nancy nevű srác, akinek élete akkor vesz gyökeres fordulatot, amikor az apja meghal egy karaokeszínpadon Floridában. Charlie-nak ugyanis fogalma sem volt arról, hogy az apja egy isten (a trickster Anansi), mint ahogy arról sem volt sejtelme, hogy van egy testvére. Ez a testvér egyszer csak megjelenik – ezzel pedig Charlie élete érdekes, egyben veszélyes fordulatot vesz.

A regény első fejezetét ITT tudjátok elolvasni.

-

Mr. Nancy (azaz Anansi) alakja felbukkan az Amerikai istenekben is, amelyet három évad után kaszált el a Starz, Gaiman viszont a bejegyzésében utalt rá, hogy a két könyvet szimbiotikus, mégis különálló könyvekként kezeli. Az Anansi fiúk forgatása várhatóan még idén megkezdődik Skóciában, Gaiman pedig azt ígérte, hogy hamarosan új hírekkel szolgál a szereplőgárdáról is.

Hírlevél feliratkozás
Kapcsolódó cikkek
...
Gyerekirodalom

Kalózos gyerekkönyvet írt Neil Gaiman

A kalandregény ötletét tíz éve egy papírfecnire írta le Neil Gaiman, most végre könyv lett belőle. Októberben jelenik meg Amerikában.

...
Hírek

Neil Gaiman engedélyt adott, hogy online felolvassák a műveit

Az amerikai LeVar Burton nem talált olyan novellákat, amelyeket jogsértés nélkül olvashatott volna fel. Neil Gaiman sietett a segítségére.

...
Kritika

Gaiman bizonyítja, hogy a lányok űrlények

SZÓRAKOZÁS
...
Nagy

5 érdekesség, amit eddig talán nem tudtál James Baldwinról

2000 oldalas aktája volt róla az FBI-nak, éjszaka írt, volt ifjúsági miniszter és egy darabig prédikátor is. Ismerd meg a Ha a Beale utca mesélni tudna szerzőjét.

...
Szórakozás

10+1 adaptáció, amiket az év második felében nézünk

Az év második felében is rengeteg adaptáció kerül a mozikba, streaming-csatornákra – most ezekből mutatunk meg párat, olyanokat, amelyek magyarul is olvashatók.

...
Szórakozás

A Meggyőző érvek egy újragondolt Fleabag, talpig empírben

A Meggyőző érveket Jane Austen legérettebb, legkiforrottabb regényeként szokták emlegetni. A legújabb netflixes feldolgozásban Dakota Johnson próbál új életet lehelni a történetbe – felemás sikerrel.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Ebben a mesében a boldogság tényleg eladó, és különböző kiszerelésekben kapható

„A boldogságot meg lehet venni?” – teszi fel a kérdést az olasz szerzőpáros képeskönyve. A boldogságárus lenyűgözően szép könyvtárgy, melyben nem a szöveg, hanem a képek dominálnak.

...
Gyerekirodalom

Lakatos István Dobozvárosa közösségi finanszírozásban jelenhet meg újra

2011-ben jelent meg a Lencsilány alkotójának, Lakatos Istvánnak az első regénye, a Dobozváros, amit Év Gyermekkönyve-díjjal ismertek el, több helyen általános iskolai tananyag lett, ám hamar elfogyott a boltok polcairól. Most viszont újra megjelenhet, mégpedig az olvasók segítségével.

...
Gyerekirodalom

Sárkányok, vulkánok, Charles Darwin és egy bátor kis hajósinas

A Darwin sárkányai igazi kalandregény, vulkánokkal, hajótöréssel, váratlan fordulatokkal, de ami ennél is fontosabb, hogy a kötet nagy súlyt fektet az állatok iránti szeretetre és felelősségvállalásra is.

Polc

Rachel Cusk regényében az íróknak meg kell fizetniük az alkotás árát

...

A Nobel-díjas Abdulrazak Gurnah regényében a történelem csak háttér az élethez

...

Havas Juli regényében a Covid-osztály csak egy keret, de a szerelem univerzális

...

Tóth Krisztina kísértetiesen ismerős világot ábrázol a mindent leuraló Egység rendszeréről

...